Connect with us

ACTUAL

VIDEO. Adolescenţii din Târgu Jiu, printre care o tânără, care au bătut şi umilit un minor, plasaţi sub control judicar

Publicat

în

Doi adolescenți de 15 și 18 ani și o tânără de 15 ani, toți din municipiul Târgu Jiu, au fost puși joi sub control judiciar pentru 30 de zile, după ce au stat o noapte în arest.

Cei trei sunt acuzați că, în luna mai, au umilit și lovit un băiat mai mic ca ei, de 14 ani.Pe filmarea care a apărut în spațiul public, tânărul agresat este pus să își ceară scuze celui mai mare, folosind cuvinte obscene, potrivit pandurul.ro


“Mânca-ți-aș …. de barosan, îmi cer scuze”, a spus cel mic.

Fata care era în grupul celor mari i-a reproșat că își cere scuze la mișto. Situația a degenerat, cel mic a fost pus să cânte Imnul României, acesta a dat semne de opoziție și a fost lovit cu pumnii și picioarele de doi băieți, după care filmarea a fost oprită.

Acesta a fost al treilea film apărut în spațiul public în ultimele zile, după care a apărut și al patrulea, în care au fost implicate agresoarele din primele două filmulețe, dar cu o altă victimă, o fetiță pusă și ea să stea în genunchi și să execute anumite ordine.


Print Friendly, PDF & Email

ACTUAL

VIDEO | Tineri prinși la plimbare prin Parcul Romanescu din Craiova, având cuțite la ei

Publicat

în

Cinci tineri, cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani, au fost prinși de către polițiștii locali craioveni, noaptea trecută, în Parcul Nicolae Romanescu, având la ei două cuțite.

Tinerii ieșiseră la plimbare în parc, la ora 01.00, fiind depistați de către dispecerii de la Biroul de Monitorizare Video, iar patrula de ordine publică din cadrul Secției „Romanești” i-au identificat și verificat.

În urma controlului corporal, au fost găsite două cuțite asupra lor, informează Poliția Locală Craiova.


„După întocmirea actelor penale procedurale, toți cei cinci tineri, inclusiv armele albe, au fost predați  Secției 2 Poliția Craiova, pentru continuarea cercetărilor. Precizăm că purtarea fără drept a cuțitului, boxului sau a altor obiecte fabricate anume pentru tăiere, înțepare sau lovire, în locuri pentru agrement, se pedepseste cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă (art. 372 Cod penal)”, au precizat reprezentanții Poliției Locale Craiova.

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

Anchetă demarată, după ce zeci de români au intrat în țară cu certificate digitale false

Publicat

în

Autoritățile au deschis un dosar penal pentru 16 persoane care au intrat în țară folosind certificate digitale privind vaccinarea, testarea sau vindecarea false.

Polițiștii au fost sesizați, în data de 20 iulie, cu privire la faptul că, în ultima perioadă de timp, medici din cadrul DSP Iași, care participau la triajul epidemiologic pe Aeroportul Iași, au constatat că o parte a cetățenilor ce revin în România din Marea Britanie și în special persoanele care aveau plecarea de pe Aeroportul Luton, prezintă o adeverință eliberată de autoritățile engleze, din care rezultă că au avut și s-au vindecat de Covid 19, scrie Antena3.

Specialiștii DSP au mai constatat că pasagerii care prezentau aceste documente au avut perioada îmbolnăvirii în intervalul 15-30 mai 2021, considerând prin acest lucru că actele sunt falsificate.


Lucrătorii I.P.J. Iași – Serviciul de Investigații Criminale s-au sesizat din oficiu, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals și uz de fals și efectuează cercetări sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.

La data 22 iulie, lucrători din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au efectuat o acțiune pe Aeroportul Iași, împreună cu Poliția de Frontieră si Poliția Transporturi la un zbor dinspre Marea Britanie – Luton, iar dintre cei 44 de pasageri, 11 au recunoscut că au adeverințe false.

CITEȘTE ȘI: Valul 4 al pandemiei. Spitalele nu au nici acum medicamente pentru tratarea bolnaviilor, susţine preşedintele CJ Olt


Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

Stimulente pentru vaccinare. Ce anunţ a făcut ministrul Sănătăţii

Publicat

în

Campania de vaccinare se află în mare impas, iar ministrul Sănătăţii ia în calcul acordarea unor stimulente substanţiale atât pentru persoanele nevaccinate, dar şi pentru cele care deja s-au vaccinat. Ministrul aşteaptă acum decizia Guvernului pentru a implementa aceste stimulente.

Ministrul Sănătăţii a declarat, la TVR, că doar 30% din populaţia din România s-a vaccinat, „mult sub ce ar trebui să fie”.

Pe cale de consecinţă, autorităţile se mobilizează pentru a lua măsuri de accelerare a acestei campanii.


„E foarte clar că procesul de vaccinare e mult încetinit, mult sub ce ar trebui se fie. Avem cam 30% din populaţie vaccinată. E cumva un paradox că acum când avem suficient vaccin, suficientă capacitate tehnică şi suficient personal medical vaccinator, dorinţa populaţiei e scăzută. E clar că trebuie luate măsuri de accelerare.

În zonele ţării în care s-a vaccinat masiv, e clară implicarea autorităţilor locale sau a medicilor de familie. În celelalte zone în care nu s-a vaccinat suficient, implicarea tuturor factorilor care ar fi putut să convigă populaţia să se vaccineze a fost redusă. Au fost organizate caravane în marea majoritate a localităţilor rurale, însă dorinţa de vaccinare nu a fost pe măsura capacităţii organizatorice şi a disponibilităţii vaccinurilor„, a precizat ministrul Sănătăţii.

Ioana Mihăila a abordat şi subiectul stimulentelor care le vor putea fi date persoanelor indecise pentru a se vaccina.


„Am analizat ce a funcţionat în alte ţări şi acele lucruri care s-au implementat si au avut rezultate au fost prezentate coaliţiei şi premierului. În funcţie de decizia pe care o ia Guvernul, să vedem cum prioritizăm implementarea stimulentelor. E vorba de bonuri de masă, dar şi de stimulente pentru persoanele care s-au vaccinat deja, loterii cu premii consistente. Urmează să vedem cum organizăm şi dacă exista acordul Guvernului”, a explicat ministrul.

Ministrul Sănătăţii a mai precizat că este în pregătire o ordonanţă de urgenţă prin care vaccinarea la domiciliu de către medicii de familie va fi remunerată cu 50% mai mult decât vaccinarea în cabinete.

CITEȘTE ȘI: Vaccinarea anti coronavirus cu cea de-a treia doză ar putea demara în septembrie. Ce persoane sunt vizate

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Arhiva articole

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.