Connect with us

ACTUAL

VIDEO. Accident în Teleorman. Patru persoane, printre care o femeie însărcinată, rănite

Publicat

în

Traficul rutier a fost blocat pe drumul care leagă Alexandria de Bucureşti, în urma unui accident rutier în care au fost implicate trei autovehicule.

Potrivit ISU Teleorman, în urma accidentului au rezultat patru victime, trei bărbați și o femeie însărcinată, conștiente și cooperante, cu diferite traumatisme, care au ajuns la spital.

„Acestea au fost transportate la UPU Alexandria pentru îngrijiri de specialitate. Pompierii au continuat misiunea pentru asigurarea măsurilor PSI și îndepărtarea resturilor de caroserie de pe carosabil,  astfel încât traficul să se desfășoare în condiții de siguranță”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Teleorman, Gelu Dragomir.


Print Friendly, PDF & Email

ACTUAL

Când NU trebuie să meargă elevii la școală

Publicat

în

Ro Vaccinare a publicat marți un scurt ghid pentru părinți pentru a înțelege mai bine când nu trebuie lăsat un copil la școală.

La cele mai mici simptome, elevii trebuie să rămână acasă pentru a nu risca infectarea unui număr mai mare de persoane.

„Ce trebuie să știe un părinte informat?
Copilul NU va merge la școală, va rămâne la domiciliu, dacă în ultimele 24 de ore a apărut cel puțin unul dintre următoarele semne de boală:
– febră;
– tuse;
– dureri în gât;
– dificultăți în respirație;
– pierderea gustului sau mirosului;
– dureri musculare;
– dureri de cap;
– secreție nazală;
– tulburări digestive.
În această situație, se va contacta telefonic medicul de familie împreună cu care părintele va decide cea mai corectă atitudine de urmat. În funcție de evoluția stării de sănătate, medicul va stabili tratamentul și dacă este necesară o vizită directă”, este îndemnul autorităților.


CITEȘTE ȘI: Ce reguli trebuie să respecte persoanele vaccinate care au intrat în contact direct cu o persoană bolnavă de Covid

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

Circulația camioanelor, interzisă în weekend pe DN7-Valea Oltului

Publicat

în

Circulaţia camioanelor ar urma să fie interzisă vineri între orele 18.00 şi 22.00, dar şi în zilele de sâmbătă şi duminică între orele 06.00 şi 22.00 pe DN 7 Valea Oltului, potrivit unui document de lucru din Ministerul Transporturilor.

În prezent, camioanele mai grele de 7,5 tone care transportă mărfuri neperisabile nu pot circula pe DN 7 între Piteşti – Râmnicu Vâlcea şi intersecţia cu DN 1 de la Veştem exclusiv în zilele libere de sărbătoare legală.

DN 7 Valea Oltului este una dintre cele mai importante rute de tranzit din România, cu trafic greu intens, iar propunerea pentru restricţionarea circulaţiei autotrenurilor în week-end poate fi explicată şi prin starea drumului. Pe tronsonul Piteşti – Râmnicu Vâlcea (înainte de Deduleşti- Dealul Negru) sunt lucrări de consolidare, iar la Câineni, în judeţul Vâlcea, săptămâna trecută a fost montat un semafor pentru că s-a surpat zidul de sprijin, potrivit economedia.ro.


Duminică după amiază la Câineni, km. 225, cozile s-au întins pe mai mulţi kilometri. O altă zonă cu probleme este la podul de la Milcoiu, intrarea în Râmnicu Vâlcea, unde vor începe lucrări de reabilitare şi, într-o primă fază, vor fi interzise transporturile agabaritice. Nu în ultimul rând, începerea lucrărilor de construire pentru lotul 5 Piteşti – Curtea de Argeş (30 km) va însemna o presiune şi mai mare pe reţeaua rutieră atât din judeţul Argeş cât şi din judeţele învecinate.

Dacă modificarea Ordinului comun al ministrului transporturilor şi ministrului afacerilor interne (nr. 1249/132/2018) va fi aprobată, pentru firmele de transport şi pentru agenţii economici care depind de această rută înseamnă o modificare semnificativă în programul şoferilor şi implicit în lanţul logistic. De exemplu, din zona Piteştiului, de la uzina Dacia pleacă săptămânal la export sute de trailere cu maşini noi, iar săptămânal ajung peste 1.000 de camioane cu piese şi componente pentru producţie.

Restricţii de trafic greu la sfârşit de săptămână se aplică în mai multe ţări din UE. De exemplu, cea mai dificilă situaţie pentru transportatorii români este din cauza interdicţiilor de week end din Ungaria care duc la multe ore pierdute în cozile care se formează la vămile Petea, Borş şi Nădlac 2.


CITEȘTE ȘI: A fost prelungit termenul pentru depunerea ofertelor pentru secțiunea a doua a autostrăzii Sibiu-Pitești

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

Ce reguli trebuie să respecte persoanele vaccinate care au intrat în contact direct cu o persoană bolnavă de Covid

Publicat

în

Persoanele vaccinate, care au intrat în contact direct cu indivizi infectați cu Sars-Cov-2, pot fi scutite de carantină, însă doar în anumite situații.

Persoanele vaccinate care au avut contact direct cu indivizi depistați pozitiv pentru Covid-19 sunt supuse automat unei anchete epidemiologice, scrie România Tv.

Chiar dacă vaccinurile protejează în proporție de 90% împotriva formelor grave ale bolii, cei imunizați cu serul anti-Covid pot contacta virusul.


În majoritatea cazurilor, cei care sunt vaccinați și se infectează dezvoltă fie simptome ușoare, fie sunt complet asimptomatici.

Cu toate acestea, cei vaccinați pot transmite virusul mai departe, în special către persoanele nevaccinate.

Atfel, persoanele care prezintă simptome specifice virusului, vor fi testate de către DSP în cadrul anchetei epidemiologice. Dacă vor depistate pozitiv se va pune în aplicaea legea carantinării, timp de 14 zile.


Persoanele vaccinate, care au avut contact direct cu cineva bolnav de Covid, însă nu au început să dezvolte simptome, nu vor fi testate de către DSP și sunt scutite de obligativitatea izolării pentru 14 zile.

CITEȘTE ȘI: Alexandru Rafila: „Copiii cu vârsta mai mică de 12 ani ar trebui să fie scutiți de lucrurile legate de testare”

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Arhiva articole

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.