AcasăACTUALVIDEO | A fost semnat contractul pentru securizarea completă a Aeroportului Craiova

VIDEO | A fost semnat contractul pentru securizarea completă a Aeroportului Craiova

spot_img

Un contract privind securizarea completă a Aeroportului Internaţional Craiova a fost semnat joi, anunță reprezentanții AIC într-un comunict de presă. 

- Publicitate -

Potrivit reprezentanților Aeroportului Craiova, firma care a căștigat licitația pentru lucrările de proiectare și execuție este Asocierea CIVITAS SYSTEMS S.R.L. + KATO GROUP S.R.L.+ MINERALPORT S.R.L. + ENERGOBIT S.A., lider de asociere CIVITAS SYSTEMS S.R.L.

Valoarea totală a contractului este de 25.337.593,40 de lei cu TVA.


Proiectarea se va face în 60 de zile, iar durata de execuţie este de 300 de zile.

„Contractul cuprinde: proiect tehnic; asistența tehnică din partea Proiectantului pe perioada de execuție a lucrărilor; execuția lucrărilor”, anunță reprezentanții AIC.

Cele șase obiecte ale acestui contract sunt:


Obiect 1 – Construirea unui drum tehnologic perimetral;

Obiect 2 – Realizarea sistemului de iluminat a drumului tehnologic perimetral;

Obiect 3 – Realizarea unui sistem de detecţie perimetrala cu sistem de televiziune in circuit inchis si sistem control acces pentru porţile de acces perimetrale, care sa asigure supravegherea totala a perimetrului,atat pe timp de zi, cât și pe timp de noapte;

Obiect 4 – Reabilitarea si extinderea sistemului CCTv de supraveghere a zonelor externe terminalelor si a zonelor publice din interiorul terminalelor;

Obiect 5 – Reabilitarea si extinderea sistemului CCTv de supraveghere a zonelor externe terminalelor si a zonelor publice din interiorul terminalelor;

Obiect 6 – Construirea unei remize pentru echipa de intervenţie rapid.

Contractul face parte din proiectul „Securizare completă (outdoor/indoor) a Aeroportului Internațional Craiova“, cu o valoare totală de 76.014.000,91 lei inclusiv TVA, din care cofinanțare UE 54.352.674,38 lei.

Proiectul are ca scop creșterea nivelului de securitate al incintei aeroportuare, în conformitate cu prevederile  ICAO Security Manual (Documentul 8973) şi cu Reglementarea aeronautică civilă romană RACR-AD-PETA „Proiectarea şi exploatarea tehnică a aerodromurilor”.

Tot joi, în cadrul unei ședințe extraordinare a Consiliului Județean, au fost aprobate documentația și indicatorii tehnico-economici, precum și cofinanțarea de 2 % pentru un nou obiectiv de investiții.

Este vorba despre un proiect ce presupune amenajarea a peste 40 de hectare de teren, suprafață ocupată, între altele, de un nou terminal, o parcare, drumuri de acces, căi de rulare pentru avioane și o zonă de transfer pentru pasageri.

„Este unul grandios și presupune amenajarea a peste 40 de hectare de teren, suprafață ocupată de noul terminal, o parcare dimensionată la 270 de locuri, drumuri de acces, căi de rulare pentru aeronave, platforme de îmbarcare-debarcare și degivrare, gard perimetral de securitate, o nouă centrală termică, un post de transformare și o zonă de transfer al pasagerilor. În plus, reabilităm infrastructura de mișcare, asigurăm utilitățile și achiziționăm utilaje aeroportuare, echipamente și sisteme de control pentru securitate. Această investiție va completa demersurile aflate în curs realizare, prin care creștem capacitatea actualelor terminale. Aproape 100 de milioane de euro este suma necesară pentru extinderea și modernizarea Aeroportului Internațional Craiova. Sunt bani pe care îi accesăm din fonduri europene, prin Programul Operațional Infrastructură Mare”, a menționat președintele Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile.

CITEȘTE ȘI: Începe programul „Litoralul pentru toți”. 42 de hoteluri înscrise, tarife începând de la 36 de lei

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri