AcasăACTUALVIDEO | A fost finalizată prisma din sticlă dedicată sculptorului Constantin Brâncuși....

VIDEO | A fost finalizată prisma din sticlă dedicată sculptorului Constantin Brâncuși. Centru Turistic Interactiv la Craiova

spot_img

Prisma din sticlă dedicată sculptorului Constantin Brâncuși, amplasată în curtea Muzeului de Artă Craiova, a fost finalizată, potrivit anunțului făcut de președintele CJ Dolj, Cosmin Vasile. 

- Publicitate -

„A fost finalizată construcția din sticlă dedicată sculptorului Constantin Brâncuși, aflată în curtea Muzeului de Artă. Săptămâna aceasta a fost montat capacul și s-au făcut ultimele retușuri ale îmbinărilor cubului. Unic în lume, ansamblul din sticlă oferă imagini spectaculoase atât ziua, cât și noaptea. Astfel, putem spune acum că municipiul Craiova va intra pe harta obiectivelor de cultură, cu un Centru Turistic Interactiv unic în lume“, a scris Cosmin Vasile pe pagina sa de Facebook.

Această investiție s-a realizat cu bani din bugetul Consiliului Judeţean Dolj, reprezentând 23.145.378 de lei (inclusiv TVA).


Prisma are o înălțime de 12,6 metri și este formată din 31 de bucăți de sticlă, 336 de lamele orizontale și aproape 700 de vincluri de aluminiu.

CITEȘTE ȘI: Includerea Ansamblului Monumental „Calea Eroilor” în patrimoniul UNESCO a fost amânată

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri