AcasăACTUALValeriu Gheorghiță: „Varianta Delta are tendinţa de a deveni dominantă”

Valeriu Gheorghiță: „Varianta Delta are tendinţa de a deveni dominantă”

spot_img

Dr. Valeriu Gheorghiţă i-a îndemnat pe români să se vaccineze deoarece România înregistrează o creştere a numărului de cazuri de COVID-19, iar “varianta delta are tendinţa de a deveni dominantă” şi în ţara noastră, având în vedere faptul că la nivel european s-a înregistrat o creştere exponenţială.

- Publicitate -

Prezent în staţiunea Vama Veche de pe litoral, dr. Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, a declarat că „e important să înţelegem faptul că ne dorim să avem cât mai multe oportunităţi de vaccinare în această perioadă pentru oameni”.

„Este perioada de concedii. Este perioada de vară. Avem o situaţie epidemiologică încă una bună şi stabilă. Tocmai de aceea, cred că este perioada oportună prin care putem să ne protejăm mai bine pe noi şi pe cei din jurul nostru.


E evident că România înregistrează o creştere a numărului de cazuri. E o creştere lentă, dar progresivă. Ne uităm la ce se întâmplă în restul ţărilor europene unde creştere este exponenţială. Nu avem motive să credem că în perioada următoare situaţia se va îmbunătăţi, în condiţiile în care varianta Delta a devenit dominantă la nivel european”, a declarat dr. Valeriu Gheorghiţă, conform TVR.

Preşedintele CNCAV a precizat că a fost constatată o creştere a numărului de infecţii provocate de tulpina delta a COVID-19.

„În ultimele nouă săptămâni, procentul cazurilor generate de varianta delta din totalul celor care au fost cauzate de variante virale de îngrijorare a crescut de nouă ori, ceea ce este un lucru extrem de important şi avem nevoie de această supraveghere epidemiologică prin secvenţiere.


Doar în săptămâna 30, procentul testelor de secvenţiere pozitive pentru varianta delta a fost de 89% din totalul secvenţierilor efectuate în săptămâna respectivă. Ne arată că avem aproximativ 35% din cazurile confirmate cu varianta delta care nu au legătură epidemiologică. Ca atare, acestea sunt cazuri cu transmitere comunitară”, a mai spus Gheorghiță.

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri