AcasăACTUALValeriu Gheorghiţă, despre vaccinarea obligatorie: „Trebuie să rămână o ultimă măsură, dacă...

Valeriu Gheorghiţă, despre vaccinarea obligatorie: „Trebuie să rămână o ultimă măsură, dacă toate celelalte eșuează și vezi că mor oamenii”

Preşedintele CNCAV, Valeriu Gheorghiţă, spune că dacă ai un copil cu boli cronice, el are de 12 ori mai multe șanse să fie spitalizat și de 19 ori mai multe șanse să ajungă la ATI, dacă nu îl vaccinezi.

În ceea ce privește vaccinarea obligatorie, medicul a spus că în România o astfel de măsură este dificil de luat pentru că nu este înțeleasă şi a adăugat că principala problemă a campaniei de vaccinare a fost dezinformarea şi ştirile false, scrie România Tv.

”Toate variantele virale au fost în țări cu rată mică de vaccinare și densitate mare a populației. Pandemia decimează populațiile țărilor. La un moment dat, lucrurile trebuie tranșate. Altfel, populația și autoritățile vor asista neputincioase la evoluția pandemiei. Omenirea este în competiție cu acest virus, suntem într-o cursă contra cronometru. Virusul se adaptează și schimbă regulile jocului. Vaccinarea obligatorie trebuie să rămână o ultimă măsură dacă toate celelalte eșuează și vezi că mor oamenii și ești neputincios, legat de mâini și de picioare.


Sigur, discuția este foarte serioasă și nu văd de ce să nu înceapă aceste discuții, să existe dezbateri, implicarea întregii societăți, cu puncte pertinente, pro și contra, ca să vedem unde să ne aflăm. În România, va fi foarte greu de luat o asemenea măsură. Este foarte greu să impui măsuri care nu sunt înțelese. Principala problemă este neîncrederea în vaccin. Și celelalte vaccinuri te protejează de formele grave”, a spus Valeriu Gheorghiţă.

Gheorghiţă a declarat că multe din cazurile de infectare cu Omicron s-au înregistrat la persoane tinere și vaccinate şi a atras atenția că, cu cât o tulpină este mai contagioasă, cu atât riscul deceselor va crește.

”În România, avem de 3 cazuri de persoane care călătoriseră în Africa de Sud. Este o mare posibilitate să fie vorba de Omicron. Toate cele 3 persoane sunt vaccinate complet. Încurajăm transmiterea probelor tuturor persoanelor care au istoric de călătorie pe Sudul Africii. Cei 3 sunt persoane tinere și vaccinate. Și focarul din Africa de Sud a fost la persoane tinere, iar ar populația europeană este diferită față de cea din Africa de Sud.


Populația europeană este mult mai vulnerabilă. În următoarele luni, 50% din infectări vor fi generate de Omicron. Variantele Delta și Omicron vor circula împreună. Antiviralele autorizate de la Merk și Pfizer nu depind de mutații. Acum ne întrebăm dacă anticorpii monoclonali mai sunt eficienți. O variantă cu cât este mai contagioasă, cu atât atinge mai mulți vulnerabili. Contagiunea duce la un număr mai mare de decese. Îngrijorarea tuturor țărilor este justificată”, a mai spus Valeriu Gheorghiță.

Preşedintele CNCAV a avertizat asupra necesităţii vaccinării copiilor anti-Covid, pentru că aceştia, mergând la şcoală câteva ore pe zi, sunt vulnerabili în faţa bolii.

CITEȘTE ȘI: Testarea elevilor a început astăzi. Ce decizii au luat școlile din Dolj

- Advertisement -spot_img
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Advertisement -spot_img
spot_img
5,026FaniÎmi place
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri