AcasăACTUALVâlcea: Un bărbat a înşelat mai mulţi pensionari, dându-se funcţionar bancar şi...

Vâlcea: Un bărbat a înşelat mai mulţi pensionari, dându-se funcţionar bancar şi luând credite în numele lor

spot_img

Un bărbat din Vâlcea a fost reţinut şi urmează să fie prezentat unei instanţe cu propunerea arestării preventive după ce a înşelat mai mulţi pensionari, dându-se funcţionar bancar şi luând credite în numele lor.

- Publicitate -

El este acuzat de înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals privind identitatea, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos și acces ilegal la un sistem informatic, toate în formă continuată.

În cursul zilei de astăzi, inculpatul va fi prezentat judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Vâlcea cu propunere de arestare preventivă, pe o perioadă de 30 de zile.


Anchetatorii spun că, în perioada 5  august 2021 – 14 martie 2022, inculpatul, profitând de lipsa cunoștințelor de specialitate în ceea ce privește folosirea aplicațiilor de online banking, a indus în eroare mai multe persoane vătămate (7 persoane fizice – pensionari și 3 societăți de creditare) prin manopere frauduloase, constând fie în donarea unor aplicații de mobile banking, fie în folosirea de calități mincinoase (prezentându-se ca funcționar bancar).

În urma acestor acţiuni, a obţinut credite online în numele altor persoane fizice fără acordul acestora, accesarea fără drept a acestor aplicații bancare și a conturilor persoanelor vătămate, transferarea, în conturile utilizate de inculpat a unor sume importante de bani din conturile persoanelor vătămate, precum și retragerea de la ATM-uri a unor sume de bani din aceleași conturi.

Prejudiciul cauzat în urma activității infracționale desfășurate de către inculpat se ridică la suma de 50.293 lei și 3010 euro.


„Investigațiile au fost efectuate împreună cu lucrătorii de poliție din cadrul I.P.J. Vâlcea – Biroul de Investigații Criminale și Serviciul pentru Acțiuni Speciale. Cercetările continuă pentru lămurirea cauzei sub toate aspectele”, precizează procurorii vâlceni.

CITEŞTE ŞI: VIDEO | Ninsori abundente în zona montană din Gorj și Vâlcea

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri