Connect with us

ACTUAL

Unde vor merge banii și ce alte proiecte are pe listă Marius Mititelu, tânărul care vrea să schimbe din temelii comuna Drănic

Publicat

în

Nepăsare, ignoranță, lipsă de respect, bătaie de joc. Așa ar putea fi descrisă situația din comuna doljeană Drănic. Oamenii se plâng că, de 12 ani, localitatea este condusă discreționar, în defavoarea oamenilor onești și gospodari. Un singur om îndrăznește să promită schimbarea și vine cu un plan imbatabil, singura cale către modernizarea unei localități blocate în timp.

Marius Mititelu este un tânăr antreprenor din Drănic, fiu al satului care a rămas pe meleagurile natale și a crezut că poate să își construiască în țară o viață frumoasă și un trai decent. După ce și-a pus pe picioare propria afacere, a hotărât să se implice și pentru binele comunității sale. Din funcția de viceprimar a reușit să își cunoască consătenii și problemele acestora, dar și să muncească pentru rezolvarea lor. Acum este însă mai hotărât ca niciodată să preia frâiele transformării localității într-una modernă, cu străzi asfaltate, utilități, școli și locuri de muncă.


„Este momentul schimbării, iar eu mi-am luat angajamentul că o voi începe și o voi încheia în timpul mandatului meu. Oamenii trebuie să înțealeagă odată pentru totdeauna că votul lor valorează patru ani, nu doar în ziua alegerilor, și că o pungă de făină nu poate înlocui bunăstarea familiei sale. Am o strategie diferită și am luat alături de mine o echipă de oameni tineri care să ducă la bun sfârșit planul pe care l-am conceput. Sute de tineri mă însoțesc în campanie și mă susțin pentru că au înțeles care este calea către o viață decentă în localitatea noastră natală. Nu îi vom dezamăgi pe cetățenii onești, muncitori, cei care își doresc să trăiască decent în țara lor”, explică Marius Mititelu motivele pentru care s-a înscris în cursa electorală.

În comuna Drănic este un singur kilometru de drum asfaltat, cel care merge către cimitir. Și dacă cei dispăruți din această lume pot  fi duși la groapă în condiții decente, nu la fel se poate spune despre restul sătenilor. Drumurile sunt aproape impracticabile, pline de gropi și denivelări. Sistemul  de alimentare cu apă a fost conceput prost, astfel că apa nu este potabilă. În plus, accesul la apă se face cu porția, în anumite intervale orare. Școlile și căminele culturale sunt lăsate în paragină, iar de oportunități de distracție pentru copii nici nu poate fi vorba.Singurul loc de joacă din localitate a fost amenajat cu piatră spartă, astfel că niciun copil nu se poate juca în siguranță.

„Localitatea este într-o stare deplorabilă. Este greu de acceptat că trebuie să discutăm despre nevoia de asfaltare în anul 2020, dar străzile din Drănic sunt greu de parcurs cu orice mașină. Acest lucru trebuie să se schimbe. Trebuie făcute investiții în educație, școlile să fie dotate cu mobilier, aparatură și să construim o bază sportivă. Elevii au nevoie de transport pentru a ajunge la liceu, la Segarcea. Mă doare sufletul să îi văd cum așteaptă chiar și două oreîn stație pentru a parcurge 10 km până la școală. Este suficientă asigurarea transportului cu un microbuz școlar, dar nimeni nu s-a gândit până acum la nevoile acestor copii. Pentru că nu s-au făcut investiții în educație, viața culturală a fost ignorată complet. Sunt patru cămine culturale și toate sunt în paragină de ani de zile. Acest lucru poate fi schimbat prin accesarea de fonduri europene sau guvernamentale”, explică tânărul candidat.


Cea mai gravă problemă o reprezintă însă lipsa oricăror oportunități de dezvoltare pentru tineri. Celor care își muncesc pământul le este greu să își valorizeze roadele pentru că nimeni nu îi sprijină. Pentru aceștia a fost concepută o strategie separată.

„Încă din prima zi în funcție vreau să mă ocup de înființarea unui birou de consultanță în accesarea de fonduri europene. De acesta trebuie să se folosească atât administrația publică, dar mai ales cei care vor să își construiască o afacere. Aici se pot dezvolta ferme de familie, cultivatori și crescători de animale, dar cu toții au nevoie de sprijin. Prin acest birou de consultanță îi asigur că vor primi tot ajutorul necesar. Tot pentru tineri este nevoie de crearea de locuri de muncă. Este un angajament pe care mi-l iau, acela de a aduce investitori la Drănic. Vom pune la dispoziție teren și facilități fiscale pentru cei care vor veni să își dezvolte o afacere la noi în comună folosindu-se de forța de muncă de aici”, susține Marius Mititelu.

Nici cei mai în vârstă nu au fost uitați în strategia de modernizare a localității.

„Populația din Drănic, la fel ca și în alte zone, tinde să îmbătrânească. Este nevoie de servicii medicale permanente, astfel că am prevăzut realizarea unui punct sanitar în satele Foișor și Booveni în care să fie prezent zilnic un asistent medical. Pentru cei rămași fără sprijin, neputincioși, trebuie să construim un cămin de bătrâni care să le asigure tot confortul spre finalul vieții. Iar pentru cei mai sărmani dintre localnici vom înființa o cantină socială care să asigure măcar o masă caldă pe zi. Pe lângă toate acestea, consider că este important un sistem de supraveghere video care să ofere siguranță cetățenilor. Nu vom uita nici de curățarea și amenajarea cimitirelor, una dintre cerințele exprimate de mulți dintre bătrânii satului care nu se mai pot deplasa la locurile de veci ale celor dragi pentru a le întreține”, dă asigurări tânărul.

Pe 27 septembrie, Marius Mititelu  așteaptă să primească șansa de a-și pune în practică planul de modernizare a comunei, în calitate de candidat al Partidului Social Democrat.

„Nu vreau să vin la primărie pentru niciun câștig. Nu vreau să primesc niciun leu din salariul de primar. Dacă duminica aceasta o să fiu ales, promit să donez toată indemnizația de viceprimar pe care am încasat-o în cei patru ani de mandat în contul școlii din Drănic. La fel se va întâmpla, lunar, cu banii din indemnizația de primar. Vreau să le arăt tuturor că sunt le sunt un partener de nădejde, un om care nu îi va dezamăgi. Îmi doresc ca după patru ani de mandat să îi pot privi pe toți în ochi cu sinceritate și cu satisfacția că mi-am îndeplinit promisiunile. Cei care vin la urne trebuie să nu uite că votul lor este important, că nu trebuie să îl vândă pentru a nu își vinde viitorul copiilor lor și liniștea zilei de mâine”, încheie Marius Mititelu.

Comandat de Partidul Social Democrat – Organizația Județeană DOLJ, executat de SC JFK MEDIA&MORE SRL, cod AEP 21200019. 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ACTUAL

Vaccinaţii sunt scutiţi de carantina de noapte. Anunţul lui Cîţu

Publicat

în

Premierul Florin Cîțu a anunțat că în ședința de Guvern de azi vor fi aduse câteva modificări la hotărârea de săptămâna trecută, astfel încât să nu mai fie nevoie de testarea copiilor cu vârste între 6 și 12 ani în localitățile în care accesul la mai multe activități se face în baza certificatului verde.

Persoanele vaccinate vor fi scutite de carantina de noapte, iar magazinele vor rămâne deschise și după ora 18:00 în localitățile cu incidență peste 4 la mie, a mai spus premierul, potrivit Digi24.

„Vom avea o şedinţă de Guvern la prânz pentru a adopta o hotărâre de Guvern care să modifice câteva dintre aceste măsuri. Nu se vor mai închide magazinele la ora 18:00, vom elimina această cerință, vom merge până la 6 la mie. Propunerea mea – și sper că așa a rămas – în zonele care sunt carantinate noaptea, cei care au certificat de vaccinare pot să iasă din casă. Nu mi se pare normal, dacă te-ai vaccinat și ai certificat de vaccinare, să ți se restricționeze în vreun fel activitatea. Am cerut ca hotărârea CNSU să includă această modificare”, a spus Cîțu.

„Cei care sunt vaccinați nu pot fi restricționați pentru că unele persoane din România nu vor să se vaccineze. Dacă ești vaccinat poți să-ți permiți să-ți vezi de viață mai departe”, a adăugat premierul.


„Copiii între 6 și 12 ani nu vor mai fi testați peste 3 la mie. Sunt lucuri pe care le corectăm. Vreau ca România să rămână deschisă”, a adăugat el.

În actuala formă a hotărârii de Guvern, copiii cu vârste între 6 și 12 ani, care nu pot fi vaccinați, trebuie testați anti-COVID pentru a avea acces la resstaurante, la spectacole, sau alte activități, ceea ce presupune costuri suplimentare pentru părinți.

„Nu închidem economia, avem certificatul verde care permite accesul la activități care rămân deschise în condiții de siguranță”, a adăugat Cîțu.


CITEȘTE ȘI: VIDEO | Polițiști și jandarmi, în localurile din Centrul Istoric din Craiova, după introducerea certificatului verde Covid

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

Caracal intră în SCENARIUL ROŞU. Infectări de peste 6 la mie, la Deveselu şi Studina

Publicat

în

Rata de infectare cu SARS-CoV2 la nivelul judeţului a ajuns la 1,97 cazuri la 1.000 de locuitori, iar Caracal a intrat în scenariul roşu.

În al doilea municipiu al Oltului, certificatul verde COVID-19 devine obligatoriu obligatoriu pentru accesul în restaurante, cafenele sau baruri.

Totodată, în comunele Deveselu şi Studina s-a depăşit pragul de 6 cazuri la mia de locuitori.


Localităţile din judeţul Olt unde incidenţa cazurilor de COVID-19 a depăşit 2 la 1.000:

1 DEVESELU 6,22

2 STUDINA 6,2


3 TRAIAN 5,58

4 MILCOV 5,11

5 CEZIENI 4,98

6 CORBU 4,59

7 OBÂRŞIA 4,22

8 FĂRCAŞELE 4,05

9 SPINENI 3,9

10 IANCA 3,78

11 MUNICIPIUL CARACAL 3,56

12 ORAŞ PIATRA-OLT 3,15

13 BREBENI 3,09

14 CILIENI 3,02

CITEŞTE ŞI: Explozie de cazuri de COVID în județul Dolj. 13 localități au rată de infectare peste 3 la mia de locuitori

15 RADOMIREŞTI 2,9

16 MUNICIPIUL SLATINA 2,79

17 VALEA MARE 2,74

18 FĂLCOIU 2,44

19 SCHITU 2,39

20 GROJDIBODU 2,37

21 TUFENI 2,34

22 BOBICEŞTI 2,32

23 STOENEŞTI 2,24

24 SÂRBII – MĂGURA 2,23

25 DOBROSLOVENI 2,16

26 PÂRŞCOVENI 2,09

27 VLĂDILA 2,05

28 BRÂNCOVENI 2,03

29 GĂNEASA 2,02

30 ORAŞ CORABIA 2,01

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

,,Noaptea Cercetătorilor” la Universitatea din Craiova

Publicat

în

Ediția din acest an a evenimentului ,,Noaptea Cercetătorilor Europeni” are loc vineri, la Universitatea din Craiova, sub sloganul de deschidere ,,Opening Up”. În acest an organizatorii și-au propus să sărbătorească știința ,,ca erou ce a făcut posibilă deschiderea lumii”.

Evenimentul ,,Noaptea Cercetătorilor” este organizat de marile orașe universitare românești: Iași, Timișoara, Craiova, Constanța și Sibiu, în colaborare cu partenerii lor tradiționali și autoritățile locale, alături de festivaluri științifice locale sau asociații științifice.

În Craiova, vineri de la ora 17.00 până la ora 22.oo toți cei interesați de știință sunt invitați în holurile Universității.


Evenimentul are ca scop promovarea științei și promovarea impactului pe care îl au cercetătorii în viețile noastre și a evoluției.

,,Conceptul va fi extins pentru a sublinia rolul cheie pe care îl va juca cercetarea într-o recuperare sustenabilă post-Covid, un proces care va permite societăților să avanseze către un viitor mai curat, mai durabil, neutru din punct de vedere al „amprentei carbonului”. Încrederea publicului în știință vine cu o responsabilitate mai mare pentru cercetători: „Opening Up Science” va transmite, de asemenea, un mesaj cheie către comunitatea cercetătorilor care trebuie să se deschidă publicului. Folosind evenimentul nostru ca exemplu de bune practici, vom evidenția importanța angajamentului public și a educației științifice ca elemente vitale pentru a face știința cu adevărat mai deschisă în societate”, au transmis reprezentanții evenimentului.

Anul trecut, din cauza situației epidemiologice, evenimentul a fost desfășurat online.


CITEȘTE ȘI: VIDEO: Strat de zăpadă de 10 centimetri pe Transfăgărășan. Utilajele intervin pentru curățarea carosabilului

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Arhiva articole

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.