Connect with us

ACTUAL

Unde au fost stabilite centrele de vaccinare din judeţul Olt, pentru a doua etapă de vaccinare

Publicat

în

Etapa a doua a vaccinării împotriva COVID-19 începe, vineri, în Olt, în nouă centre stabilite pe tot teritoriul judeţului, potrivit unui comunicat remis de Prefectură.

Potrivit sursei citate, etapa II se va desfășura astfel:

vaccinarea beneficiarilor din centrele de îngrijiri rezidențiale, care se va efectua prin două echipe mobile de vaccinare, în perioada 15 – 20.01.2021;


celelalte categorii de persoane: adulți cu vârsta peste 65 ani, persoanele aflate în evidență cu boli cronice, indiferent de vârstă și lucrători care desfășoară activități în domenii – cheie, esențiale, începând cu data de 18.01.2021.

„În categoria bolilor cronice se încadrează oricare dintre următoarele afecțiuni: diabet zaharat, obezitate, alte boli metabolice, inclusiv congenitale, afecțiuni cardiovasculare, afecțiuni renale, afecțiuni oncologice, afecțiuni pulmonare, afecțiuni neurologice, inclusiv sindromul Down, afecțiuni hepatice moderate/severe, afecțiuni autoimune, imunodepresii severe (pacienți transplantați, cu consult medical prealabil, pacienți care urmează terapii biologice sau terapie de lungă durată cu corticosteroizi, pacienți infectați cu HIV/SIDA)”, se arată în comunicatul citat.

Persoanele cu vârsta de peste 65 de ani se pot programa la vaccinarea împotriva COVID-19 utilizând oricare dintre următoarele modalități:


prin medicii de familie;

individual, prin intermediul platformei RoVaccinare (https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/auth/login);

prin contul unui aparținător, prin intermediul platformei online (de pe un cont se pot înscrie până la 10 persoane);

prin apel telefonic la call center unic (0214144425) sau la call center-ul suport destinat județului Olt (021.414.44.49), e-mail: ot.callcenter@vaccinare-covid.gov.ro;

prin structurile de asistență socială de la nivelul U.A.T.-urilor.

Persoanele adulte sub vârsta de 65 de ani, cu afecțiunile cronice menționate, se pot programa pentru vaccinare prin medicii de familie pe lista cărora sunt înscriși. În cazul în care nu au acces la medicul de familie propriu, se pot programa prin următoarele modalități:

prin intermediul oricărui alt medic de familie;

prin apel telefonic la call center unic (0214144425) sau la call center-ul suport destinat județului Olt (021.414.44.49), e-mail: ot.callcenter@vaccinare-covid.gov.ro;

prin structurile de asistență socială de la nivelul U.A.T.-urilor.

Reprezentanţii Prefecturii mai precizează că persoanele eligibile se pot programa pentru vaccinare indiferent dacă au sau nu asigurare de sănătate.

Beneficiarii centrelor de îngrijire rezidențiale vor fi vaccinați de două echipe mobile, iar pentru restul categoriilor de persoane din etapa a II-a de vaccinare vor fi disponibile în județ 8 centre de vaccinare comunitare, la nivelul a 6 localități, după cum urmează:

Slatina – C.N. Agricol ”Carol I” – centrul nr. 1 (parter), str. Strehareț, nr. 150 – sunt arondate localităţile Bălteni, Brâncoveni, Brebeni, Cârlogani, Coteana, Cungrea, Curtişoara, Dobroteasa, Găneasa, Grădinari, Ipoteşti, Mărunţei, Milcov, Movileni, Oporelu, Piatra-Olt, Osica de Sus, Perieti, Pleșoiu, Priseaca – aproximativ 15.200 persoane;

Slatina– C.N. Agricol ”Carol I” – centrul nr. 2 (etaj 1 clase), str. Strehareț, nr. 150 – sunt arondate localităţile Sâmbureşti, Schitu, Şerbăneşti, Slătioara, Şopârliţa, Strejeşti, Teslui, Tufeni, Vâlcele, Valea Mare, Verguleasa, Verguleasa, Vitomireşti, Vitomireşti, Vultureşti – aproximativ 8.200 persoane;

Slatina– C.N. Agricol ”Carol I” – centrul nr. 3 (etaj 1 cancelarie), str. Strehareț, nr. 150 – pentru localitatea Slatina, aproximativ 9.520 persoane;

Caracal– clădire Administrativă Parc, str. Aleea Bibian, nr. 1, Caracal – sunt arondate localităţile Rotunda, Traian, Caracal, Bucinişu, Cezieni, Deveselu, Dobrosloveni, Dobrun, Drăghiceni, Fălcoiu, Osica de Jos, Redea, Grădinile, Rusăneşti, Studina – aproximativ 14.622 persoane;

Balș– clădirea Primăriei oraşului Balş, subsol, str. Nicolae Bălcescu, nr. 14, Balş – sunt arondate localităţile Balş, Baldovineşti, Bârza, Bobiceşti, Călui, Dobreţu, Găvăneşti, Iancu Jianu, Morunglav, Oboga, Pârşcoveni, Voineasa, Vulpeni – aproximativ 8.987 persoane;

Corabia– Sala de şedinţe – Complex San Siro, str. Carpaţi, nr. 66A, Corabia, – sunt arondate localităţile Corabia, Brastavăţu, Obârşia, Cilieni, Gârcov, Giuvărăşti, Grojdibodu, Gura Padinii, Ianca, Izbiceni, Orlea, Ştefan cel Mare, Tia Mare, Urzica, Vădastra, Vădăstriţa, Vişina, Vişina Nouă, Vlădila – aproximativ 14.799 persoane;

Drăgănești- Olt– Ambulatoriul de Specialitate al Centrului de Sănătate Drăgăneşti-Olt, str. Căpitan Drăgănescu, nr. 3, Drăgăneşti-Olt, – sunt arondate localităţile Drăgăneşti-Olt, Băbiciu, Crâmpoia, Dăneasa, Fărcaşele, Ghimpeţeni, Gostavăţu, Izvoarele, Mihăeşti, Nicolae Titulescu, Radomireşti, Scărişoara, Seaca, Sprâncenata, Stoeneşti, Stoicăneşti, Văleni – aproximativ 10.857 persoane;

Scornicești– Ambulatoriul de specialitate Scornicesti (nefunctional), Bulevardul . Muncii, nr. 21 , Scorniceşti – sunt arondate localităţile Scorniceşti, Potcoava, Bărăşti, Coloneşti, Corbu, Făgeţelu, Icoana, Leleasca, Optaşi-Măgura, Poboru, Sârbii Măgura, Spineni, Tătuleşti, Topana – aproximativ 7.749.

„Menționăm că, pentru început, vaccinarea pentru etapa a II-a se va desfășura într-un total de 5 fluxuri (1 cabină vaccinare/centru), câte unul pentru fiecare centru din următoarele localități: Slatina, Caracal, Corabia, Drăgănești-Olt, Scornicești, urmând ca celelalte 21 de fluxuri să fie deschise progresiv.
De asemenea, precizăm că arondarea localităților pe centre de vaccinare este o măsură luată pentru eficientizarea procesului de vaccinare, însă, aceasta măsură nu împiedică o persoană să se programeze la oricare dintre centrele amenajate la nivelul județului Olt”, mai precizează reprezentanţii Prefecturii Olt.

Toate informațiile despre imunizarea împotriva COVID-19 pot fi găsite pe site-ul: https://vaccinare-covid.gov.ro/.

Print Friendly, PDF & Email

ACTUAL

Accident feroviar, la Filiaşi. O femeie a murit, după ce a fost lovită de tren

Publicat

în

O femeie în vârstă de 70 de ani, din Filiaşi, a murit, sâmbătă seara, după ce a fost lovită de tren, în gara din localitate.

Femeia se afla pe linie, atunci când a fost lovită de tren.

CITEŞTE ŞI: Doi bărbaţi şi o femeie din Olt, care ar fi trebuit să fie în carantină, găsiți de poliţişti în staţiunea Mamaia


„În această seară, polițiști din cadrul P.P.T.F. Filiași au fost sesizati prin apel 112, cu privire la faptul că o persoană aflată în gabaritul liniei, în Stația CF Filiași, a fost lovită  de tren. La fața locului s-au deplasat polițiștii care au identificat o femeie de 70 de ani, din Filiași. Din păcate,  în urma impactului, femeia a decedat”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, Mihaela Sadoveanu.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, iar cercetările sunt continuate, urmând ca la finalizare să fie propusă soluție prin unitatea de parchet competentă.

Totodată a fost dispusă efectuarea unei expertize medico-legale pentru stabilirea cu exactitate a cauzei decesului.


CITEŞTE ŞI: VIDEO | Un tânăr din Scorniceşti (Olt), accident în Argeş. O tânără a ajuns la spital

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

VIDEO | Un tânăr din Scorniceşti (Olt), accident în Argeş. O tânără a ajuns la spital

Publicat

în

Un tânăr în vârstă de 19 ani, din Scorniceşti, judeţul Olt, a provocat un grav accident rutier, sâmbătă, în judeţul Argeş, o adolescentă în vârstă de 16 ani ajungând la spital.

Accidentul s-a petrecut în localitatea Costeşti, pe drumul naţional DN 65A.

CITEŞTE ŞI: Accident cu două maşini implicate, în apropiere de Slatina, la Recea. O persoană a murit


„Din verificările preliminare efectuate de polițiștii Formațiunii Rutiere Costești, s-a stabilit că un tânăr de 19 ani, din Scornicești, județul Olt, care conducea un autoturism pe DN 65A, din direcția Pitești spre Costești, în împrejurări ce urmează să fie stabilite din cercetări, a intrat în coliziune lateral stânga cu un autoturism condus din sens opus de un bărbat de 47 de ani, din Costești, după care a intrat în coliziune cu un autocamion cu remorcă, condus de un bărbat de 39 de ani, din comuna Vlădești”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Argeş, Florin Popa.

În urma evenimentului rutier a rezultat rănirea pasagerei dreapta față din primul autoturism, minoră de 16 ani, care a fost transportată la o unitate medicală pentru investigații, având diagnostic preliminar TCC minor și suspiciune fractură membru inferior drept.

Toți conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultând că nu au consumat alcool.


În cauză a fost întocmit dosar penal conform art.196 din Codul Penal, iar cercetările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care evenimentul s-a petrecut.

CITEŞTE ŞI: VIDEO. Un preot beat a dărâmat un stâlp, la intrarea în oraş

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

FOTO. Adolescent lovit de o motocicletă, în Vâlcea. Motociclistul, în stare gravă

Publicat

în

UPDATE >> Motociclistul a decedat, la spital

ŞTIREA INIŢIALĂ>> Un motociclist este în stare gravă după ce, sâmbătă, a lovit un adolescent în vârstă de 13 ani şi a căzut cu motocicleta.

Accidentul s-a petrecut pe drumul naţional DN 67, în comuna Buneşti din Vâlcea. Se pare că adolescentul se angajase în traversarea străzii.

CITEŞTE ŞI: GRAV accident rutier pe autostrada A1 Bucureşti-Piteşti. O persoană a murit, în urma impactului dintre un autoturism şi un TIR


„Polițiștii Serviciului rutier intervin la un accident rutier, în comuna Bunești, pe Drumul național 67, soldat cu două victime. Din primele date, reiese că un motociclist ar fi accidentat un minor care se angajase în traversarea drumului”, transmite IPJ Vâlcea.

Un echipaj SMURD şi o ambulanţă SAJ intervin la faţa locului.

„Pietonul este un băiat, în vârstă de 13 ani, iar motociclistul este în stare gravă, inconștient.Baiatul este monitorizat și transportat la UPU de către echipajul SMURD. El are o fractură la membrul inferior și multiple escoriații, iar motociclistul este transportat de echipajul SAJ, în stare de inconștiență.”, transmite ISU.


CITEŞTE ŞI: Accident cu două maşini implicate, în apropiere de Slatina, la Recea. O persoană a murit

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Arhiva articole

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.