AcasăACTUALUn singur român, salvat din Afganistan. Ceilalți cetățeni nu au putut ajunge...

Un singur român, salvat din Afganistan. Ceilalți cetățeni nu au putut ajunge la aeroport

spot_img

Un singur român din cei aflaţi încă în Afganistan a reuşit să fie salvat de Forțelor Aeriene Române. Intrările în aeroportul din Kabul sunt controlate de talibani.

- Publicitate -

O echipă a Ministerului Afacerilor Externe, împreună cu Ministerul Apărării, care s-au deplasat spre Kabul, încearcă să găsească soluții pentru ca  toți românii să ajungă în siguranță pe aeroport și să fie preluați de aeronavă, potrivit Antena 3.

Românul care a reușit să urce la bordul aeronavei este acum în siguranță se află pe teritoriul statului Islamabad, urmând a fi evacuat în România, după finalizarea misiunii aeronavei român.


Încă 15 români mai trebuie salvați, însă aceștia nu au putut ajunge la aeroport din cauza condițiilor violente din Kabul.

Imagini apărute pe internet arată că militanții dispersează cu focuri de armă mulțimea de oameni care încearcă să ajungă la aeronavele NATO.

„Aeronava militară de transport a Forțelor Aeriene Române a aterizat în cursul nopții pe aeroportul internațional din Kabul în condiții de siguranță. Pe lângă personalul militar al aeronavei s-a aflat la bord și o echipă consulară mobilă a MAE, pregătită să acorde asistență de specialitate. La bordul aeronavei a fost preluat, în această etapă, un cetățean român, angajat al unei agenții NATO, aflat deja pe aeroportul internațional din Kabul, care a optat pentru evacuare. De asemenea, Celula de criză interinstituțională menține permanent legătura cu cetățenii români aflați în diversele locații din Kabul” transmite Ministerul Afacerilor Externe.


La momentul derulării operațiunii de către aeronava militară românească erau înregistrați ca fiind prezenți în Afganistan 33 de cetățeni români.

Dintre aceștia, 16 persoane au solicitat asistență în vederea evacuării de pe teritoriul afgan. Aceștia sunt angajați ai unei agenții NATO, ai unui program ONU, respectiv ai unei companii de securitate cu activități în Afganistan.

sură foto: Antena 3

- Publicitate-spot_img
Maria Stefan
Maria Stefan
Încă la început pe drumul jurnalismului, Maria Ştefan a ales să facă primii paşi alături de echipa Reporter 24. În fiecare zi, ne arată cât de departe va merge pe calea ştirilor curate şi la timp date
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri