AcasăACTUALUn primar din Dolj a reuşit să ANULEZE în instanţă amenda primită...

Un primar din Dolj a reuşit să ANULEZE în instanţă amenda primită de la Poliţia Locală Craiova. Maşina primăriei fusese ridicată pentru că nu avea numere de înmatriculare

spot_img

Primarul din Mischii a reuşit să scape în instanţă de amenda pe care a luat-o de la Poliţia Locală Craiova, care a şi dispus ridicarea unui autoturism al administraţiei locale, parcat fără numerele de înmatriculare, pe o stradă din Bănie. Localii au dispus şi ridicarea vehicului de pe domeniul public.

- Publicitate -

Potrivit hotărârii Judecătoriei Craiova, este vorba despre un autoturism Ford achiziţionat de Primăria Mischii şi ridicat de pe domeniul public din dispoziţia poliţiştilor locali, pentru că nu avea numere de înmatriculare. Primarul localităţii doljene a demonstrat în instanţă că, în data de 30 martie 2021, a fost la Direcția de Regim Permise de Conducere și Înmatriculări a Vehiculelor Dolj, pentru depunerea documentației necesare schimbării numerelor de înmatriculare ale autoutilitarei marca Ford proprietate a Unității Administrativ Teritoriale, fiindu-i solicitate plăcuțele de înmatriculare actuale.

Astfel, edilul a cerut unui angajat de la primărie să se prezinte cu plăcuțele respective, însă acesta a înțeles să se deplaseze cu autoturismul în discuție, pe care l-a parcat, într-o zonă special amenajată în acest scop, de unde urma să fie recuperat a doua zi, respectiv în data de 01.04.2021, când se eliberau noile numere de înmatriculare. Numai că, între timp, autovehiculul a fost ridicat de societatea Primăriei Craiova, din dispoziţia poliţiştilor locali.


Mai mult, localii au aplicat şi o amendă de 1.000 lei, iar primarul a trebuit să achite şi o taxă de 300 lei pentru recuperarea maşinii.

Magistraţii Judecătoriei Craiova au decis anularea amenzii şi înlocuirea ei cu un avertisment. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

CITEŞTE ŞI: Un şofer din Slatina şi-a recuperat permisul în instanţă după ce a demonstrat că radarul poliţiştilor înregistrase altă maşină circulând peste viteza legală


- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri