Connect with us

ACTUAL

Un polițist din județul Gorj are nevoie de ajutor. Coronavirusul i-a distrus plămânii

Publicat

în

Este polițist și tatăl a doi copii minori, copii minunați care își privesc părintele cu atâta dragoste încât îți dau lacrimile! Agentul șef principal de poliție Gheorghe Magîlea are mare nevoie de ajutor! A fost bolnav de coronavirus și acum depinde de un aparat de oxigen. Ca să poată continua tratamentul de refacere a plămânilor afectați de o fibroză, polițistul are nevoie de 20.000 lei, bani pe care nu îi are.

La sfârșitul lunii noiembrie a anului trecut, agentul șef principal de poliție Gheorghe Magîlea a fost diagnosticat cu coronavirus și internat la Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu. Starea sa s-a agravat cu trecerea săptămânilor și medicii gorjeni au decis să îl transfere, chiar înainte de Crăciun, la o unitate medicală particulară din Târgu-Mureș, scrie Pagina Olteniei.

A stat internat acolo mai bine de o lună de zile, fiind apoi trimis acasă. Pe 26 ianuarie a ajuns din nou la familia sa, copiii așteptându-l cu nerăbdare. Din păcate, starea de sănătate a agentului șef principal de poliție nu s-a îmbunătăți, el depinzând în continuare de aparatul de oxigen.


Pe perioada săptămânilor îndelungate petrecute în spital, familia Magîlea a cheltuit o sumă mare de bani, iar acum nu își mai permite financiar să continue tratamentul. Polițistul în vârstă de 47 de ani trebuie să meargă lunar la Târgu-Mureș pentru a beneficia de terapia hiperbară. Diagnosticul omului legii este unul complex și susținut de acte medicale: stare Bronhopneumonie Post-Sars Cov 2 formă severă, fibroză Pulmonară Secundară, insuficiență respiratorie acută cu necesar de oxigen, litiază Renală.

„Am stat în spital multă vreme, s-au cheltuit foarte mulți bani. Am adunat facturile aferente și ajung la 50.000 lei. În 26 ianuarie am fost externat de la unitatea medicală particulară din Mureș, acolo am făcut terapie hiperbară care m-a ajutat. Din păcate, nu pot respira fără aparatul de oxigen. Fără el îmi scade periculos de mult saturația oxigenului din sânge și pot face atac cerebral sau infarct. Pot deceda. Aparatul de oxigen nu am avut bani să îl cumpăr, așa că l-am închiriat. Plătesc chirie lunară pentru el. Peste două săptămâni trebuie să merg din nou la terapie și apoi luna cealaltă și tot așa până când spun medicii că m-am recuperat”, a spus, pentru Pagina Olteniei, agentul principal de poliție Gheorghe Magîlea.

Familia Magîlea locuiește în comuna Turcinești și, chiar dacă este o localitate apropiată de municipiu, uneori se mai ia curentul electric. Astăzi, când am fost la familia Magîlea, a fost una din acele zile. Ca să poată utiliza aparatul de oxigen, care merge pe curent electric, Gheorghe Magîlea și soția sa au împrumutat un generator de la un vecin.


Până în prezent costurile medicale ale tratamentului au fost suportate de către polițist, însă necesitatea continuării acestuia, depășește posibilitățile financiare ale bărbatului și ale familiei acestuia. Au nevoie de sprijin financiar! Orice donație îi poate ajuta.

Contul comunicat de familie este RO83BRDE200SV53559512000, deschis la BRD pe numele Magîlea Irina Lavinia.

Print Friendly, PDF & Email

ACTUAL

Şofer din Craiova, prins cu o viteză de peste 200 km/oră, pe un drum din Olt

Publicat

în

Un tânăr în vârstă de 31 de ani, din Craiova, a rămas fără permis pentru trei luni şi s-a ales şi cu o amendă după ce, vineri după-amiază, a fost depistat de aparatul radar conducând o maşină, pe drumul naţional DN 65, în zona oraşului Scorniceşti din Olt, cu o viteză de peste 200 de kilometri pe oră.

Potrivit IPJ, şoferul a fost înregistrat de aparatul radar TRUCAM cu viteza de 208 km/h, pe un sector de drum cu limita de 100 de km/h.

„Astfel, la ora 15.23, în afara localității Scornicești, a fost depistat un bărbat, de 31 de ani, din municipiul Craiova, județul Dolj, în timp ce conducea un autoturism, fiind Bărbatul a fost sancționat cu amendă contravențională în valoare de 1305 lei, fiindu-i reținut permisul de conducere pentru o perioadă de 90 de zile, ca măsură complementară”, transmite IPJ Olt.


Vineri, în doar două ore, au fost aplicate 36 de sancțiuni contravenționale, dintre care 28 pentru nerespectarea regimului de viteză, fiind reținute 12 permise de conducere, 9 pentru viteză (3 în afara localitătii) și 3 pentru depășire neregulamentară.

CITEŞTE ŞI: Ce a păţit un şofer din Slatina care a condus cu peste 100 de kilometri pe oră, pe o stradă din oraş

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

Un bărbat din Dăneasa a murit înecat, în zona Barajului Drăgănești Olt

Publicat

în

Un bărbat în vârstă de 33 de ani, din Dăneasa, județul Olt, a murit înecat, vineri după-amiază, tragedia petrecându-se în zona Barajului Drăgănești Olt.  

Potrivit ISU Olt, bărbatul fusese scos din apă, de către aparținători, când pompierii au ajuns la fața locului, dar era în stare de inconștiență.

„La sosirea echipajelor, bărbatul, în vârstă de 33 de ani, din comuna Dăneasa, a fost găsită în stop cardio-respirator, fiind începute imediat manevrele de resuscitare. Echipajele medicale au executat manevre de resuscitare aproximativ o oră, fără rezultat favorabil, pacientul fiind declarat decedat de medicul SAJ”, au precizat reprezentanții ISU Olt.


CITEȘTE ȘI: VIDEO | TRAGEDIE în Gorj. Trei persoane, printre care un copil în vârstă de opt ani, s-au înecat în Motru

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

A fost desemnat constructorul pentru tronsonul patru al Drumului Expres Craiova-Pitești

Publicat

în

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunțat, vineri, că a fost desemnată și firma care se va ocupa de tronsonul patru al Drumului Expres Craiova-Pitești, fiind vorba despre constructorul care lucrează deja pe loturile doi și trei. 

„Ziua de vineri aduce două vești bune pentru infrastructura rutieră: s-au anunțat câștigătorii pentru construcția lotului 4 al DX Craiova-Pitești și pentru proiectarea segmentului Brașov-Făgăraș al A3. Pe tronsonul lung de 31,8 km dintre Colonești și Pitești, vorbim despre un antreprenor român serios, care lucrează foarte bine și pe loturile 2 și 3 ale aceluiași proiect și care a fost desemnat câștigător deja de 2 ori pe acest sector. Să sperăm că a treia oară-i cu noroc și că licitația nu va mai fi contestată din nou”, a scris ministrul pe pagina de Facebook.

Acesta a anunțat că, din momentul semnării contractului, constructorul va avea la dispoziție 12 luni pentru proiectare și 24 pentru execuție, dar crede că lucrurile se vor derula mai rapid.

„Există mari șanse ca finalizarea lucrărilor să aibă loc mai repede de termenul contractual – mai ales că pe lotul 4 pot fi mobilizate resursele deja antamate de constructor pe loturile 2 și 3. Acestea vor fi gata anul acesta, respectiv în 2022 (împreună cu lotul 1)”, a mai spus Drulă.

Rezultatele așteptate ale proiectului sunt:

1 – construirea a 121,185 km de drum expres;

2 – crearea unei comunicații moderne între Craiova și Pitești, făcând astfel conexiunea cu autostrada București-Pitești și în viitor cu autostrada Pitești-Sibiu;

3 – îmbunătățirea fluxului de trafic pe DN65, în special prin deturnarea traficului de tranzit pe ruta expresă cu 2×2 benzi și, de asemenea reducerea traficului în orașe care în prezent sunt traversate de drumul național DN65.

4 – reducerea numărului de accidente prin crearea unui sistem de transport rutier mai sigur în comparație cu situația infrastructurii rutiere existente,care asigură legătura dintre Craiova – Pitești;

Prezentul proiect contribuie la atingerea principalului rezultat urmărit în promovarea investițiilor prevăzute în cadrul OS2.1.-reducerea timpului mediu de călătorie.

Valoarea totală a proiectului este de 5.511.537.531,93 lei și este finanțat prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020 astfel: 75% contribuția Uniunii Europene din Fondul European de Dezvoltare Regională-3.510.498.252,58 lei, 25% contribuția proprie– 1.170.166.084,15 lei, restul de 830.873.195,20 lei reprezentând cheltuieli neeligibile inclusiv TVA.

CITEȘTE ȘI: Termenul de finalizare a Tronsonului 1 al Drumului Expres Craiova-Piteşti, amânat cu un an

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Arhiva articole

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.