Connect with us

ACTUAL

Un polițist de frontieră a murit a doua zi după ce a fost diagnosticat cu COVID-19

Publicat

în

Un polițist de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moldova Nouă, al Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timişoara, murit marți, la doar o zi după ce a fost diagnosticat cu COVID-19.

Acesta este al treilea polițist răpus de virus, informează Sindicatul Europol.

Reprezentanții Sindicatului Europol au anunțat că polițistul de frontieră, care a murit a doua zi după ce a fost diagnosticat cu noul virus, avea 48 de ani.


„Ne luăm rămas bun de la colegul nostru Sporea Ioan în vârstă de 48 ani din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moldova Nouă-Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Timişoara, care a decedat marți după ce în urmă cu o zi a fost confirmat pozitiv cu coronavirus”, anunță cei de la Sindicatul Europol, pe pagina de Facebook.

Polițistul era căsătorit și avea trei copii.

În luna iunie, un polițist din cadrul IPJ Olt a murit, ia august a murit un alt polițist din cadrul ITPF Timișoara- SPF Jimbolia.


Print Friendly, PDF & Email

ACTUAL

Anchetă demarată, după ce zeci de români au intrat în țară cu certificate digitale false

Publicat

în

Autoritățile au deschis un dosar penal pentru 16 persoane care au intrat în țară folosind certificate digitale privind vaccinarea, testarea sau vindecarea false.

Polițiștii au fost sesizați, în data de 20 iulie, cu privire la faptul că, în ultima perioadă de timp, medici din cadrul DSP Iași, care participau la triajul epidemiologic pe Aeroportul Iași, au constatat că o parte a cetățenilor ce revin în România din Marea Britanie și în special persoanele care aveau plecarea de pe Aeroportul Luton, prezintă o adeverință eliberată de autoritățile engleze, din care rezultă că au avut și s-au vindecat de Covid 19, scrie Antena3.

Specialiștii DSP au mai constatat că pasagerii care prezentau aceste documente au avut perioada îmbolnăvirii în intervalul 15-30 mai 2021, considerând prin acest lucru că actele sunt falsificate.


Lucrătorii I.P.J. Iași – Serviciul de Investigații Criminale s-au sesizat din oficiu, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals și uz de fals și efectuează cercetări sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.

La data 22 iulie, lucrători din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au efectuat o acțiune pe Aeroportul Iași, împreună cu Poliția de Frontieră si Poliția Transporturi la un zbor dinspre Marea Britanie – Luton, iar dintre cei 44 de pasageri, 11 au recunoscut că au adeverințe false.

CITEȘTE ȘI: Valul 4 al pandemiei. Spitalele nu au nici acum medicamente pentru tratarea bolnaviilor, susţine preşedintele CJ Olt


Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

Stimulente pentru vaccinare. Ce anunţ a făcut ministrul Sănătăţii

Publicat

în

Campania de vaccinare se află în mare impas, iar ministrul Sănătăţii ia în calcul acordarea unor stimulente substanţiale atât pentru persoanele nevaccinate, dar şi pentru cele care deja s-au vaccinat. Ministrul aşteaptă acum decizia Guvernului pentru a implementa aceste stimulente.

Ministrul Sănătăţii a declarat, la TVR, că doar 30% din populaţia din România s-a vaccinat, „mult sub ce ar trebui să fie”.

Pe cale de consecinţă, autorităţile se mobilizează pentru a lua măsuri de accelerare a acestei campanii.


„E foarte clar că procesul de vaccinare e mult încetinit, mult sub ce ar trebui se fie. Avem cam 30% din populaţie vaccinată. E cumva un paradox că acum când avem suficient vaccin, suficientă capacitate tehnică şi suficient personal medical vaccinator, dorinţa populaţiei e scăzută. E clar că trebuie luate măsuri de accelerare.

În zonele ţării în care s-a vaccinat masiv, e clară implicarea autorităţilor locale sau a medicilor de familie. În celelalte zone în care nu s-a vaccinat suficient, implicarea tuturor factorilor care ar fi putut să convigă populaţia să se vaccineze a fost redusă. Au fost organizate caravane în marea majoritate a localităţilor rurale, însă dorinţa de vaccinare nu a fost pe măsura capacităţii organizatorice şi a disponibilităţii vaccinurilor„, a precizat ministrul Sănătăţii.

Ioana Mihăila a abordat şi subiectul stimulentelor care le vor putea fi date persoanelor indecise pentru a se vaccina.


„Am analizat ce a funcţionat în alte ţări şi acele lucruri care s-au implementat si au avut rezultate au fost prezentate coaliţiei şi premierului. În funcţie de decizia pe care o ia Guvernul, să vedem cum prioritizăm implementarea stimulentelor. E vorba de bonuri de masă, dar şi de stimulente pentru persoanele care s-au vaccinat deja, loterii cu premii consistente. Urmează să vedem cum organizăm şi dacă exista acordul Guvernului”, a explicat ministrul.

Ministrul Sănătăţii a mai precizat că este în pregătire o ordonanţă de urgenţă prin care vaccinarea la domiciliu de către medicii de familie va fi remunerată cu 50% mai mult decât vaccinarea în cabinete.

CITEȘTE ȘI: Vaccinarea anti coronavirus cu cea de-a treia doză ar putea demara în septembrie. Ce persoane sunt vizate

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

Mecanic de locomotivă din Craiova, reținut în urma accidentului feroviar produs în Fetești. Era băut și a încălcat mai multe reguli de circulație

Publicat

în

Un mecanic de locomotivă în vârstă de 54 de ani, din Craiova, a fost reținut de către polițiști, după ce a fost implicat într-un accident feroviar ce a avut loc în localitatea Fetești, în noaptea de miercuri spre joi.  

Potrivit IPJ Ialomița, în urma investigațiilor efectuate de către polițiștii de la transporturi, s-a concluzionat faptul că un tren de marfă aparținând unei societăți comerciale, ce avea în compunere 41 de vagoane încărcate cu fier vechi și care se deplasa pe relația Craiova – Constanța Port, a intrat în stația C.F. Fetești pe firul 2, intrând în coliziune cu un alt tren de marfă, staționat în stația C.F. Fetești la aceeași linie.

De asemenea, din verificări a mai rezultat faptul că mecanicul locomotivei trenului care a intrat în coliziune cu cel de-al doilea tren, un bărbat, de 54 de ani, din Craiova, nu arespectat timpul de odihnă prevăzut de lege, restricția de viteză de 30 de km/h la intrarea în stația CF Fetești și nici semnalul roșu de oprire.


Mai mult, în urma testării alcooltest a mecanicului, a rezultat o alcoolemie de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

„Față de bărbat, s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale, pentru săvârșirea infracțiunii de neîndeplinirea îndatoririlor de serviciu sau îndeplinirea lor defectuoasă, sub supravegherea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Fetești”, informează IPJ Ialomița.

Astăzi, bărbatul va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecatoria Fetești, pentru luarea de măsuri legale, urmând a se stabili și prejudiciul în această cauză.


CITEȘTE ȘI: Două trenuri de marfă s-au ciocnit în judeţul Constanţa. Traficul feroviar spre şi dinspre Litoral, afectat

 

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Arhiva articole

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.