AcasăACTUALUn nou transport ilegal de deșeuri, oprit în vamă la Calafat

Un nou transport ilegal de deșeuri, oprit în vamă la Calafat

spot_img

Alte peste 530 de tone de deşeuri metalice, din hârtie, dar și motoare de autoturisme nedecontaminate, anvelope uzate precum și tapițerie auto au fost descoprite, luni, de către poliţiştii de Frontieră din Calafat și Garda de Mediu Dolj. 

- Publicitate -

Controlul a avut loc luni asupra unei nave sub pavilion România, comandantul echipajului fiind un cetățean român în vârstă de 70 de ani.

După verificare, polițiștii de frontieră au descoperit 538.766 kilograme deșeuri metalice, din hârtie, tip PET, dar și motoare de autoturisme nedecontaminate, anvelope uzate precum și tapițerie auto.


Bunurile nu îndeplineau condițiile legale pentru a fi introduse în țară, informează Poliția de Frontieră.

În componența navei existau două barje, încărcate cu deșeuri din diferite materiale: metale, hârtie, PET-uri, dar și motoare de autoturisme care nu erau decontaminate, anvelope uzate, precum și tapițerie auto.

Deșeurile erau încărcate din Bulgaria și aveau ca destinație o societate din Turcia.


Autoritățile au interzis intrarea în România a acestor materiale, întrucât pe timpul efectuării transferului este interzisă amestecarea lor și totodată pentru faptul că nu au putut face dovada unei gestionări corecte privind sănătatea oamenilor și a mediului.

CITEȘTE ȘI: 2.000 de tone deşeuri, transportate ilegal din Ungaria, oprite la Calafat

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri