AcasăACTUALUn nou focar de pestă porcină, la o fermă din Olt. Peste...

Un nou focar de pestă porcină, la o fermă din Olt. Peste 30.000 de animale vor fi sacrificate

spot_img

31.400 de porci de la o fermă din Negreni, judeţul Olt, urmează să fie sacrificaţi după apariţia unor cazuri de pestă porcină africane.

- Publicitate -

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Olt confirmă un nou focar de pestă porcină africană la porcii dintr-o exploataţie comercială din localitatea Negreni, județul Olt, în baza buletinului de analiză emis IDSA București .

În aceste zile se va aplica măsura uciderii tuturor porcilor, 31.400 de capete suine, în conformitate cu prevederile legislației sanitare veterinare în vigoare .


Carcasele porcilor morți sau uciși și toate materialele din incinta exploatației vor fi distruse sub supraveghere oficială în conformitate cu prevederile legale.

Potrivit estimărilor, pagubele din exploataţiile Ipoteşti şi Negreni se ridică la aproximativ 10 milioane de euro, statul urmând să acorde despăgubiri.

DSVSA Olt solicită sprijinul şi înţelegerea unităților administrativ teritoriale, a cetăţenilor și a operatorilor economici pentru respectarea acestor măsuri, având în vedere gravitatea bolii şi consecinţele economice grave generate de apariţia ei .


Pentru a împiedica răspândirea bolii, toate animalele suspecte trebuie sacrificate și neutralizate, iar proprietarii vor fi despăgubiți de către stat, în condițiile prevăzute de legislație.

CITEŞTE ŞI: VIDEO. IMAGINI cu autoturismul implicat în accidentul din Olt, în urma căruia un tânăr şi-a pierdut viaţa

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri