AcasăACTUALUn nou FAKE-NEWS, în contextul conflictului din Ucraina: False ordine de încorporare,...

Un nou FAKE-NEWS, în contextul conflictului din Ucraina: False ordine de încorporare, cu antetul Bazei Deveselu

spot_img

Ministerul Apărării Naţionale (MApN) semnalează o nouă încercare de fake-news, în contextul conflictului armat din Ucraina, ce are în prim-plan Baza NATO de la Deveselu, judeţul Olt.

- Publicitate -

Pe site-urile de socializare circulă un presupus „Ordin de înrolare în armată” ce poartă antetul bazei. Reprezentanţii MApN precizează că Baza Deveselu nu face încorporări.

„Vă semnalăm încă o încercare de dezinformare care circulă în mediul on-line, legată tot de procesul de recrutare. Vă informăm că NU, Baza Militară Deveselu NU FACE încorporări”, transmit oficialii Ministerului Apărării.


MApN mai arată că Temele reintroducerii serviciului militar obligatoriu pentru cetățenii români și ale mobilizării rezerviștilor sunt false și circulă în spațiul public, în special în mediul online, de foarte multă vreme.

În România, serviciul militar obligatoriu a fost suspendat prin legea nr. 395 din 16 decembrie 2005.

Potrivit acestui act legislativ, începând cu data de 1 ianuarie 2007, executarea serviciului obligatoriu, în calitate de militar în termen şi militar cu termen redus, se suspendă.


Pe durata stării de război, a stării de mobilizare, precum şi pe timpul stării de asediu, executarea serviciului militar devine obligatorie, în condiţiile legii.

Ca atare, reluarea încorporărilor se poate face DOAR în situația decretării uneia dintre cele trei stări menționate mai sus.

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri