AcasăACTUALUn elev din Râmnicu Vâlcea a venit la şcoală cu un pistol...

Un elev din Râmnicu Vâlcea a venit la şcoală cu un pistol tip airsoft

spot_img

Un elev din Râmnicu Vâlcea a venit cu un pistol tip airsoft la şcoală, fiind amendat de jandarmi.

- Publicitate -

Incidentul s-a petrecut, luni, la Colegiul Tehnic Forestier din Râmnicu Vâlcea.

„Luni, 14.02.2022, jandarmii vâlceni au fost sesizați de către conducerea Colegiului Tehnic Forestier din Râmnicu Vâlcea despre faptul că unul dintre elevii clasei a XI-a, s-a prezentat la cursuri având asupra sa un pistol.


Jandarmii care se aflau în apropierea unității de învățământ au intervenit imediat iar în urma verificărilor efectuate, au descoperit asupra tânărului de 17 ani, un pistol de tip airsoft”, transmite Jandarmeria Vâlcea.

Întrebat cum a intrat în posesia lui, acesta le-a răspuns jandarmilor că a cumpărat pistolul de pe un site cu anunțuri, de la un necunoscut.

„Minorul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2500 lei iar arma a fost ridicată in vederea confiscării”, mai arată jandarmii.


Pentru armele de tip sportiv, posesorii au nevoie de avize speciale. Legea interzice folosirea ambelor categorii in public și transportarea lor încărcate sau la vedere.

În România, armele de tip airsoft sau cu aer comprimat pot fi achiziționate doar de către cei care au peste 18 ani.

Armele de airsoft sunt replici fidele ale armelor de foc letale. Designul, greutatea și blowbackul (reculul) contribuie la realismul lor.  Din cauza acestor asemănări, acestea pot fi ușor confundate cu armele de foc.

CITEŞTE ŞI: Doi tineri din Giurgiu, reţinuţi pentru jefuirea unor morminte dintr-un cimitir din Teleorman

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri