AcasăACTUALUE acordă asistență de urgență Ucrainei și este pregătită să ajute țările...

UE acordă asistență de urgență Ucrainei și este pregătită să ajute țările învecinate

spot_img

UE acordă asistență de urgență Ucrainei la solicitarea ucrainenilor și este pregătită să ajute țările învecinate, printre care se află și România.

- Publicitate -

În urma solicitării guvernului ucrainean de asistență în materie de protecție civilă, Comisia Europeană oferă Ucrainei materiale de îngrijire medicală, precum: truse de prim ajutor, îmbrăcăminte de protecție și dezinfectanți, dar și corturi, echipamente de stingere a incendiilor, generatoare de energie și pompe de apă.

Echipamentele sunt oferite de mai multe țări, anunță reprezentanții UE.


„Acest sprijin acordat Ucrainei prin intermediul mecanismului de protecție civilă al UE include oferte din partea Sloveniei, României, Franței, Irlandei, Austriei, deja făcute săptămâna trecută, precum și asistență suplimentară din partea Croației, Germaniei, Italiei, Lituaniei, Spaniei, Danemarcei și Suediei, care include peste 2 milioane de articole esențiale”, arată UE.

În plus, comisarul european pentru gestionarea crizelor, Janez Lenarčič a purtat discuții cu miniștri din România, Polonia, Ungaria și Republica Moldova cu privire la modul în care UE poate sprijini statele respective în ceea ce privește protejarea ucrainenilor care fug din țara lor. Republica Moldova a activat mecanismul de protecție civilă al UE noaptea trecută, solicitând asistență pentru gestionarea fluxurilor de migrație.

„Solidaritatea nu a contat niciodată mai mult și acum este momentul să dăm dovada că sprijinim Ucraina. Le mulțumesc tuturor țărilor care oferă deja ajutor imediat prin intermediul mecanismului nostru de protecție civilă. Vom face tot ce ne stă în putință pentru ca Ucraina să nu treacă singură prin această perioadă de grea încercare. De asemenea, conlucrăm neîncetat și îndeaproape cu țările învecinate, pentru a le sprijini în demersurile lor de asigurare a protecției ucrainenilor obligați să își părăsească țara”, a declarat comisarul Janez Lenarčič.


Centrul de coordonare a răspunsului la situații de urgență al UE se află în contact permanent cu autoritățile ucrainene și din țările învecinate pentru a direcționa asistența suplimentară, au precizat responsabilii europeni.

CITEȘTE ȘI: VIDEO. Refugiaţii ucraineni, primiţi în România cu alimente şi cazaţi

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri