Connect with us

ACTUAL

Ţuglui, o comună care s-a dezvoltat în mandatul lui Marin Totoroaţă

Publicat

în

Străzi asfaltate, apă, canalizare, poduri construite, reabilitarea căminului cultural, a şcolii şi a grădiniţei, acordare de stimulente pentru tinerii căsătoriţi şi pentru nou-născuţi. Acestea sunt câteva dintre realizările din mandatul de primar al lui Marin Totoroaţă, cel care în perioada 2016-2020 s-a aflat la conducerea comunei Ţuglui, iar acum candidează pentru un nou mandat din partea PSD.

„La mine vorbesc faptele, nu mă laud. Sunt lucruri vizibile, nu cuvinte goale  şi candidez pentru un nou mandat să termin ce am început”, a spus Marin Totoroață.

Acesta şi-a propus ca în comună să nu mai rămână străzi neasfaltate. „În perioada 2016-2020, în Ţuglui au fost asfaltate mai multe străzi: Clenciu, Budescu, Broscănei, Coşoveanu. În satul Glod au fost asfaltate strada Dealului, Tabaci, strada Şcolii. În satul Jiu – 2.100 m, tot ce se afla în administraţia comunei, plus 350 de metri la biserică. În acest sat am asfaltat tot ce era stradă principală, au mai rămas uliţele laterale, care sunt prinse şi ele într-un proiect, aflat deja la Ministerul Dezvoltării. Am pietruit toate străzile. Mai urmează un drum de exploatare de la Jiu şi Tuglui”, a explicat edilul. La acestea se adaugă trei poduri construite, două în satul Ţuglui – la punctele Triţă şi Ţăranu, şi unu în Glod, peste canalul colector.


„Şcoala arată mai bine ca una de la oraş”

În ceea ce priveşte lucrări de modernizare şi reabilitare, şcoala din Ţuglui a căpătat o faţă nouă, la fel şi căminul cultural. „Şcoala arată foarte bine, poate mai bine ca una din oraş. Am modernizat-o cu două wc-uri, table moderne, mobilier nou, curte betonată. Căminul cultural, care nu fusese nicodată reabilitat, a avut parte de o schimbare în bine, cu ajutorul fondurilor europene, 500.0000 euro. S-a schimbat acoperişul, mobilierul, s-au luat 185 de scaune, 25 de mese, wc-uri interioare, scenă mobilă. Aici vor fi serbările elevilor de la şcoală şi alte activităţi culturale. Şi grădiniţa cu program prelungit este în curs de reabilitare, prin PNDL.

3 milioane de euro pentru mici producători în domeniul non-agricol


Un ajutor financiar vor primi şi pentru locuitorii din Ţuglui care doresc să deschidă o afacere în domeniul non-agricol. „Am prins un proiect prin fonduri europene, prin POCU, de 3 milioane de euro, pentru mici întreprinzători. E non agricol, 32 de proiecte. Se acordă de la 55.000 la 100.000 de euro. Pot face croitorie, patriserie, coafură. Au început cursurile, deja au intrat o parte din bani în cont”, a mai spus Totoroaţă.

Stimulent financiar pentru căsătorii şi naşteri

Începând de anul trecut, tinerii din Ţuglui care se căsătoresc primesc un stimulent de 500 de lei, iar familiile în care se naşte un copil  –  1.000 de lei.

Primarul se mai mândreşte cu faptul că a scăzut numărul beneficiarilor de ajutor social din comună: de la 250 de persoane în 2016, la numai 50 în prezent.

Birou de Evidenţa Populaţiei la Ţuglui

Pentru a nu mai face drumuri la Craiova atunci când au nevoie de acte de identitate, locuitorii din Ţuglui vor avea, în curând, un birou de Evidenţa a Populaţiei propriu.„Am înfiinţat acest birou, dar fiind starea de urgenţă, apoi de alertă s-a întrerupt practica funcţionarilor care trebuia să meargă la Biroul de Evidenţă de la Craiova. Birou este făcut, dotat, aşteptăm să ne dea ok-ul de la Craiova”, a explicat primarul Totoroaţă.

Prin GAL Segarcea, Primăria Ţuglui a achiziţionat un buldoexcavator, un tractor, care va fi folosit la deszăpezire, şi un autoturism de teren.

Canalizarea şi apa sunt realizate în proporţie de 70 la sută. Se va mai construi un puţ, strict necesar pentru locuitorii din comună. „Staţia veche era numai pentru vreo 5 kilometri. S-au branşat la acel bazin 12 kilometri şi nu facem faţă. Avem probleme cu apa, avem un grafic de  întocmit, două ore dimineaţa, la fel la prânz şi seara”, a mai explicat edilul şef.

Urmează studiul de fezabilitate la gaze, acum fiind în faza de obţinut avize, un proiect pentru sediu de primărie nou, after-school, betonarea tuturor şanţurilor din comună, trotuare, teren de sport de mici dimensiuni, şi alte proiecte care să îmbunătăţească viaţa locuitorilor din această comună aflată la aproape 20 de kilometri distanţa de Craiova.

Condiţii decente pentru a face pomeni

Pentru oamenii care merg la biserica din Tuglui, autorităţile au amenajat în curte o zonă de mese şi bănci, unde se poate servi masa la pomeni, iar în satul Glod, un foişor. Şi bisericile au fost dotate cu aparate de aer condiţionat, iar în cimitir au fost montate opt lămpi, legate la iluminatul public.

Comandat de Partidul Social Democrat – Organizația Județeană DOLJ, executat de SC JFK MEDIA&MORE SRL, cod AEP 21200019. 

 

Print Friendly, PDF & Email

ACTUAL

Bucureștiul a intrat în scenariul roșu. Certificatul verde COVID devine OBLIGATORIU

Publicat

în

Bucureștiul trece în scenariul roșu COVID, de miercuri, după ce rata de infectare a ajuns la 3,3 la mie. În această situație certificatul verde devine obligatoriu pentru mai multe activități, începând cu vârsta de 6 ani.

Instituția prefectului a anunțat că rata de infectare a ajuns la 3,3 la mia de locuitori. Marți, rata de incidență era 2,90 la mie, iar luni – 2,57 la mie.

Pentru ca certificatul verde să devină obligatoriu în Capitală este necesară întrunirea Comitetului pentru Situații de Urgență al Municipiului București. Ședința urmează să aibă loc miercuri, potrivit G4Media.


Certificatul verde atestă că o persoană este vaccinată, este testată negativ sau a trecut prin boală și, potrivit hotărârii adoptate de Guvern, este obligatoriu în localitățile cu rata de infectare între 3 și 6 la mie, pentru toate persoanele de peste 6 ani.

Certificatul verde prevede:

– în spațiile închise sau deschise, competițiile sportive se pot desfășura pe teritoriul României cu participarea spectatorilor până la 30% din capacitatea maximă a spațiului, cu asigurarea unei distanțe de minimum 1 metru între persoane și cu purtarea măștii de protecție


– organizarea și desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte sunt permise cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spațiului și cu purtarea măștii de protecție

– organizarea de evenimente private (nunți, botezuri etc.) cu un număr de participanți de maximum 200 de persoane în interior și cu asigurarea unei suprafețe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană

– organizarea de cursuri de instruire și workshopuri pentru adulți, inclusiv cele organizate pentru implementarea proiectelor finanțate din fonduri europene, este permisă cu un număr de participanți de maximum 150 de persoane în interior și de maximum 200 de persoane în exterior, cu asigurarea unei suprafețe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană, cu purtarea măștii de protecție și cu respectarea normelor de sănătate publică stabilite prin ordinul ministrului sănătății

– organizarea de conferințe este permisă cu un număr de participanți de maximum 150 de persoane în interior, cu asigurarea unei suprafețe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană, cu purtarea măștii de protecție și cu respectarea normelor de sănătate publică stabilite în ordinul ministrului sănătății

– organizarea de mitinguri și demonstrații este permisă cu un număr de participanți de maximum 100 de persoane

– activitatea restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum și la terase este permisă până la 50% din capacitatea maximă a spațiului în intervalul orar 5:00 – 2:00

– activitatea în baruri, cluburi și discoteci este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului în intervalul orar 5:00 – 2:00

– activitatea cu publicul la jocurile de noroc este permisă până la 50% din capacitatea maximă a spațiului

– activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de administrare a piscinelor interioare este permisă fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului

– activitatea operatorilor economici care administrează locuri de joacă pentru copii în spații închise este permisă fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 5:00 – 24:00

– activitatea operatorilor economici care administrează săli de jocuri este permisă fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului în intervalul orar 5:00 – 2:00

– activitățile sportive și recreative în aer liber sunt permise cu participarea a maxim 10 persoane care nu locuiesc împreună, în condițiile care vor fi stabilite prin ordin comun al ministrului Culturii și ministrului Tineretului și Sportului.

CITEȘTE ȘI: A fost lansată aplicația pentru verificarea certificatelor verzi. Cum funcționează

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

Craiova a intrat în SCENARIUL ROŞU. Ce RESTRICŢII sunt în vigoare şi unde NU pot intra persoanele nevaccinate

Publicat

în

Rata de infectare este, miercuri, în Craiova de 3,17 cazuri de COVID la mia de locuitori, astfel că și Bănia intră în scenariul roșu. Evenimentele se vor desfășura doar cu prezentarea certificatului verde COVID.

Potrivit regulilor existente, certificatul verde va fi obligatoriu în restaurante, la nunți sau alte evenimente private și la toate activitățile în spații închise.

În județele/localitățile în care incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 3 la mia de locuitori și mai mică sau egală cu 6 la mie, noile norme prevăd că activitățile sunt permise doar cu participarea următoarelor categorii de persoane:


vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare,

care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore,

care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.


Obligația de a prezenta rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, nu mai vechi de 72 de ore, sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, nu mai vechi de 48 de ore, nu se aplică în cazul copiilor sub 6 ani.

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

Locuri de muncă LA STAT, în judeţul Dolj. Spitalul Filantropia şi Primăria Craiova, printre instituțiile care fac angajări

Publicat

în

Mai multe primării şi instituţii ale statului din judeţul Dolj, printre care Spitalul Clinic Municipal „Filantropia” din Craiova și Primăria Municipiului, fac angajări.

Potrivit portalului posturi.gov.ro, cele mai multe posturi scoase la concurs sunt cele de infirmieră și îngrijitoare (58 posturi) și cel de Asistent medical și fizician medical debutant (51 posturi).

Posturile scoase la concurs sunt:

Referent de specialitate – Spitalul de Pneumoftiziologie Leamna, județul Dolj – 8 zile rămase pentru înscriere.


Analist (programator) ajutor, debutant – Unitatea Militară 02403, Craiova, județul Dolj – 12 zile rămase pentru înscriere.

Îngrijitor – Liceul Tehnologic „Ștefan Odobleja” din Craiova, județul Dolj județul Dolj – 16 zile rămase pentru înscriere.

Șofer II – Primăria Oraşului Dăbuleni, Județul Dolj – 12 zile rămase pentru înscriere.


Laborant debutant – Serviciul Public de Salubrizare al Județului Dolj – 9 zile rămase pentru înscriere.

Brancardier – Spitalul Clinic Municipal „Filantropia” din Craiova, județul Dolj – 9 zile rămase pentru înscriere.

Tehnician- Universitatea din Craiova, județul Dolj – 13 zile rămase pentru  înscriere.

Magaziner – Spitalul Clinic Municipal „Filantropia” din Craiova, județul Dolj – 9 zile rămase pentru  înscriere.

Asistent medical – Spitalul Clinic Municipal „Filantropia” din Craiova, județul Dolj – 9 zile rămase pentru înscriere.

Îngrijitoare – Spitalul Clinic Municipal „Filantropia” din Craiova, județul Dolj – 9 zile rămase pentru înscriere.

Tehnician aparatură medicală, debutant – Spitalul Clinic Municipal „Filantropia” din Craiova, județul Dolj – 9 zile rămase pentru înscriere.

CITEȘTE ȘI: Se fac ANGAJĂRI în domeniul construcțiilor din România. Ce oferă firmele

Manager persoană fizică – Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Victor Babeş” din Craiova, Județul Dolj – 26 zile rămase pentru înscriere.

Referent debutant – Primăria Comunei Sopot, județul Dolj – 14 zile rămase pentru înscriere.

Consilier juridic I – Unitatea Militară 02517, Craiova, județul Dolj – 8 zile rămase pentru înscriere.

Muncitor calificat II (5 posturi) – Primăria Municipiului Craiova, Județul Dolj – 5 zile rămase pentru înscriere.

Referent de specialitate III (S) – Unitatea Militară 01662 din Craiova, județul Dolj – 6 zile rămase pentru înscriere.

Muncitor calificat, treapta III – Primăria Comunei Castranova, judeţul Dolj – 5 zile rămase pentru înscriere.

Asistent medical și fizician medical debutant (51 posturi) – Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, județul Dolj – 5 zile rămase pentru înscriere.

Registrator medical debutant și brancardier (10 posturi) – Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, județul Dolj – 5 zile rămase pentru înscriere.

Infirmieră și îngrijitoare (58 posturi) – Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, județul Dolj – 5 zile rămase pentru înscriere.

Referent debutant – asistent social – Primăria Comunei Botoșești-Paia, județul Dolj – 5 zile rămase pentru înscriere.

Asistent medical generalist PR, cu PL – Spitalul de Pneumoftiziologie Leamna, județul Dolj – o zi rămasă pentru înscriere.

Muncitor IV-I (fochist) – Liceul Teoretic „Mihai Viteazul” din Băileşti, judeţul Dolj – perioadă nedefinită pentru înscriere.

Șef birou grad I – Unitatea Militară 02590 Craiova – perioadă nedeterminată pentru înscriere.

Toate detaliile legate de condiţiile desfăşurării concursului, bibliografie sau datele problelor pot fi găsite AICI.

CITEȘTE ȘI: Locuri de muncă LA STAT. Ce instituții din Gorj fac angajări

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Arhiva articole

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.