AcasăACTUALTransportul feroviar, din ce în ce mai puțin folosit de români

Transportul feroviar, din ce în ce mai puțin folosit de români

spot_img

Românii sunt din ce în ce mai nemulțumiți de transportul feroviar, deși 52% dintre aceștia spun că este mai ecologic în comparație cu celelalte mijloace de transport.

- Publicitate -

Potrivit unui sondaj realizat de Eurostat şi Institutului Naţional de Statistică (INS) în cadrul proiectului ,,România Durabilă” în România, comparativ cu alte ţări europene, se înregistrează o reducere masivă a ponderii transportului feroviar în transportul de pasageri, în ultimele două decenii.

România înregistrează o scădere de la 16,3% din totalul de pasageri, în anul 2000, la 4,2%, în prezent, precizează Digi24


,,În UE28, media era de 7,1% în 2000 şi de 8,1% în 2019. În timp ce tendinţa generală în UE şi în statele dezvoltate este de a investi şi utiliza mai mult transportul feroviar pentru transportul pasagerilor, România a evoluat masiv în direcţia opusă, ceea ce aduce în prim-plan nevoia unei mult mai mari atenţii pentru transportul feroviar de pasageri”, se mai menționează în sondaj.

Datele mai arată că reducerea utilizării transportului feroviar este în strânsă legătură cu reducerea lungimii reţelei totale funcţionale de cale ferată.

Numărul total de kilometri de cale ferată a ajuns la 10.769, de la 11.015 kilometri totali în funcţiune în 2000, România pierzând 246 kilometri.


- Publicitate-spot_img
Maria Stefan
Maria Stefan
Încă la început pe drumul jurnalismului, Maria Ştefan a ales să facă primii paşi alături de echipa Reporter 24. În fiecare zi, ne arată cât de departe va merge pe calea ştirilor curate şi la timp date
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri