Connect with us

ACTUAL

Top cauze ce produc accidente auto

Publicat

în

Experimentarea situației unui accident auto fie el chiar și ușor este un lucru indezirabil pentru orice șofer. Pe lângă pagubele materiale produse, un eveniment rutier de acest tip înseamnă și necesitatea unui timp destul de mare pentru reparațiile ulterioare.

Polița obligatorie RCA are scopul de a te proteja tocmai în cazul în care ești implicat într-un accident și nu este vina ta. Pagubele produse vor fi acoperite de compania de asigurare care a emis polița șoferului vinovat după ce o vei înștiința asupra evenimentului produs.

Procesul implică mai multe etape și îți vor trebui destui nervi și timp pentru a face câteva drumuri la biroul asiguratorului și apoi la service. Pentru a deschide dosarul de daună, compania de asigurări îți va cere o listă de documente, le va verfica, va constata valoarea pagubei și apoi va dispune achitarea acesteia către service-ul unde va fi efectuată reparația mașinii tale.


Există însă o veste bună și în acest caz, mai ales dacă nu dispui de timpul necesar pentru a te putea ocupa personal de acest lucru. Există firme care oferă servicii de asistență constatare daune auto și care își vor oferi suport în întregul proces. Te vor consilia în legătură cu documentele de care ai nevoie pentru a avea de la început un dosar complet și se vor asigura că mașina ta va fi reparată la cele mai înalte standarde de calitate.

Deși situația unui accident rutier poate apărea oricând și poate fi declanșată de către ceilalți participanți la trafic, ar trebui să știi care sunt cele mai importante cauze care duc la astfel de evenimente pentru a ști cum să le eviți chiar tu.

  1. Viteza

Depășirea vitezei legale admise este una din cauzele frecvente pentru care se produc accidentele rutiere. Din păcate cu cât crește viteza cu care circulăm cu atât avem mai puțin control și, mai ales, cu atât mai puțin putem preveni un eveniment neplăcut.


  1. Neacordarea de prioritate, ignorarea semnelor de circulație și culoarea roșie a semaforului

Majoritatea accidentelor din oraș se produc din cauză că șoferii forțează semafoarele sau pur și simplu nu acordă prioritate atunci când acest lucru este necesar.

  1. Distragerea atenției

Să vorbești la telefon, să postezi pe Facebook sau să scrii mesaje pe Whatsapp nu sunt idei tocmai bune atunci când conduci. O singură clipă de neatenție atunci când tastezi și este suficient să produci accidente grave.

  1. Neadaptaraea la condițiile de trafic

Pe un drum aglomerat sau pe unul care se desfășoară fenomene meteo ca ploaie sau ninsoare trebuie să fim mult mai atenți și neapărat să reducem viteza pentru a putea avea un control mai mare asupra mașinii.

  1. Consumul de alcool sau a altor substanțe interzise

Este total intezis să te urci la volan dacă ai consumat alcool sau anumite substanțe interzise, întrucât acest lucru îți poate afecta capacitatea de a funcționa pe deplin ca șofer. În caz contrar, acțiunile tale pot duce la accidente auto grave.

Print Friendly, PDF & Email

ACTUAL

Şofer din Craiova, prins cu o viteză de peste 200 km/oră, pe un drum din Olt

Publicat

în

Un tânăr în vârstă de 31 de ani, din Craiova, a rămas fără permis pentru trei luni şi s-a ales şi cu o amendă după ce, vineri după-amiază, a fost depistat de aparatul radar conducând o maşină, pe drumul naţional DN 65, în zona oraşului Scorniceşti din Olt, cu o viteză de peste 200 de kilometri pe oră.

Potrivit IPJ, şoferul a fost înregistrat de aparatul radar TRUCAM cu viteza de 208 km/h, pe un sector de drum cu limita de 100 de km/h.

„Astfel, la ora 15.23, în afara localității Scornicești, a fost depistat un bărbat, de 31 de ani, din municipiul Craiova, județul Dolj, în timp ce conducea un autoturism, fiind Bărbatul a fost sancționat cu amendă contravențională în valoare de 1305 lei, fiindu-i reținut permisul de conducere pentru o perioadă de 90 de zile, ca măsură complementară”, transmite IPJ Olt.


Vineri, în doar două ore, au fost aplicate 36 de sancțiuni contravenționale, dintre care 28 pentru nerespectarea regimului de viteză, fiind reținute 12 permise de conducere, 9 pentru viteză (3 în afara localitătii) și 3 pentru depășire neregulamentară.

CITEŞTE ŞI: Ce a păţit un şofer din Slatina care a condus cu peste 100 de kilometri pe oră, pe o stradă din oraş

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

Un bărbat din Dăneasa a murit înecat, în zona Barajului Drăgănești Olt

Publicat

în

Un bărbat în vârstă de 33 de ani, din Dăneasa, județul Olt, a murit înecat, vineri după-amiază, tragedia petrecându-se în zona Barajului Drăgănești Olt.  

Potrivit ISU Olt, bărbatul fusese scos din apă, de către aparținători, când pompierii au ajuns la fața locului, dar era în stare de inconștiență.

„La sosirea echipajelor, bărbatul, în vârstă de 33 de ani, din comuna Dăneasa, a fost găsită în stop cardio-respirator, fiind începute imediat manevrele de resuscitare. Echipajele medicale au executat manevre de resuscitare aproximativ o oră, fără rezultat favorabil, pacientul fiind declarat decedat de medicul SAJ”, au precizat reprezentanții ISU Olt.


CITEȘTE ȘI: VIDEO | TRAGEDIE în Gorj. Trei persoane, printre care un copil în vârstă de opt ani, s-au înecat în Motru

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

A fost desemnat constructorul pentru tronsonul patru al Drumului Expres Craiova-Pitești

Publicat

în

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunțat, vineri, că a fost desemnată și firma care se va ocupa de tronsonul patru al Drumului Expres Craiova-Pitești, fiind vorba despre constructorul care lucrează deja pe loturile doi și trei. 

„Ziua de vineri aduce două vești bune pentru infrastructura rutieră: s-au anunțat câștigătorii pentru construcția lotului 4 al DX Craiova-Pitești și pentru proiectarea segmentului Brașov-Făgăraș al A3. Pe tronsonul lung de 31,8 km dintre Colonești și Pitești, vorbim despre un antreprenor român serios, care lucrează foarte bine și pe loturile 2 și 3 ale aceluiași proiect și care a fost desemnat câștigător deja de 2 ori pe acest sector. Să sperăm că a treia oară-i cu noroc și că licitația nu va mai fi contestată din nou”, a scris ministrul pe pagina de Facebook.

Acesta a anunțat că, din momentul semnării contractului, constructorul va avea la dispoziție 12 luni pentru proiectare și 24 pentru execuție, dar crede că lucrurile se vor derula mai rapid.

„Există mari șanse ca finalizarea lucrărilor să aibă loc mai repede de termenul contractual – mai ales că pe lotul 4 pot fi mobilizate resursele deja antamate de constructor pe loturile 2 și 3. Acestea vor fi gata anul acesta, respectiv în 2022 (împreună cu lotul 1)”, a mai spus Drulă.

Rezultatele așteptate ale proiectului sunt:

1 – construirea a 121,185 km de drum expres;

2 – crearea unei comunicații moderne între Craiova și Pitești, făcând astfel conexiunea cu autostrada București-Pitești și în viitor cu autostrada Pitești-Sibiu;

3 – îmbunătățirea fluxului de trafic pe DN65, în special prin deturnarea traficului de tranzit pe ruta expresă cu 2×2 benzi și, de asemenea reducerea traficului în orașe care în prezent sunt traversate de drumul național DN65.

4 – reducerea numărului de accidente prin crearea unui sistem de transport rutier mai sigur în comparație cu situația infrastructurii rutiere existente,care asigură legătura dintre Craiova – Pitești;

Prezentul proiect contribuie la atingerea principalului rezultat urmărit în promovarea investițiilor prevăzute în cadrul OS2.1.-reducerea timpului mediu de călătorie.

Valoarea totală a proiectului este de 5.511.537.531,93 lei și este finanțat prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020 astfel: 75% contribuția Uniunii Europene din Fondul European de Dezvoltare Regională-3.510.498.252,58 lei, 25% contribuția proprie– 1.170.166.084,15 lei, restul de 830.873.195,20 lei reprezentând cheltuieli neeligibile inclusiv TVA.

CITEȘTE ȘI: Termenul de finalizare a Tronsonului 1 al Drumului Expres Craiova-Piteşti, amânat cu un an

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Arhiva articole

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.