AcasăACTUALTichetele de masă pentru vaccinați ar putea fi sistate. Rafila consideră că...

Tichetele de masă pentru vaccinați ar putea fi sistate. Rafila consideră că nu mai produc efecte

Tichetele de masă oferite celor care se vaccinează ar putea să nu mai fie acordate, conform unor declarații făcute de Alexandru Rafila, ministrul Sănătății.

Tichetele de masă pentru vaccinaţi ar putea fi eliminate. Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a anunțat că ia în calcul eliminarea acestui beneficiu  oferite persoanelor care se vaccinează cu Pfizer, Moderna, Johnson&Johnson și AstraZeneca.


Cei care se imunizează până la finalul lunii decembrie vor mai beneficia de tichetele de masă, dar  acest beneficiu ar putea să nu mai fie prelungit.

„Am avut discuții cu reprezentanții medicilor de familie privind măsurile care trebuie luate urgent în această perioadă pentru creșterea acoperirii vaccinale și testării, evaluării și tratamentului pacientilor COVID în ambulator. A fost o discuție care s-a referit la necesitatea plății restanțelor pentru serviciile de vaccinare către medicii de familie și despre scăderea interesului pentru vaccinare, în ciuda acordării voucherelor de 100 de lei. Probabil trebuie căutate alte soluții care să impulsioneze vaccinarea, dacă stimulentele financiare nu mai produc efecte. Discuția a fost informală și nu a presupus luarea unor decizii”, a declarat ministrul Sănătății, prof. dr. Alexandru Rafila, pentru HotNews.ro.

Tichetele de masă oferite vaccinaților au fost introduse în mandatul Ioanei Mihăilă, ministrul propus de USR.  Conform legii inițiale, tichetele trebuiau ridicate în 60 de zile de la efectuarea schemei complete de vaccinare, dar acest termen a fost prelungit până la 6 luni din cauza întârzierilor.


Termenul de ridicare a voucherelor pentru cei care se vaccinează cu schema completă a fost prelungit, pe 3 noiembrie, de la 60 de zile la 6 luni prin ordin al ministrului Sănătăţii. Decizia vine după ce în mai multe centre din ţară s-a semnalat lipsa voucherelor, iar autorităţile recunosc că există întârzieri în livrarea acestora. Ministerul Sănătăţii anunţă că bugetul pentru vouchere, suplimentat în octombrie cu 13,8 milioane de lei.

măsura a fost luată pentru continuarea activităţii de vaccinare în condiţii optime, dar şi din cauza apariţiei unor întârzieri în livrarea tichetelor pentru populaţie.  În luna septembrie 2021,  Ministerul Sănătăţii a stabilit metodologia de acordare a alocaţiei de hrană sub forma tichetelor de masă, persoanelor care se vaccinează cu schema completă de vaccinare împotriva virusului SARS-CoV-2.

Conform acesteia, persoanele care se vaccinează împotriva COVID-19 cu schema completă beneficiază de o alocaţie de hrană în valoare de 100 lei, sub forma a 5 tichete de masă.

CITEȘTE ȘI: Aplicație mobilă bazată pe tehnologii de inteligență artificială, pentru clienţii Electroputere Mall Craiova

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
5,026FaniÎmi place
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri