AcasăACTUALTezaur arheologic confiscat în urma unor percheziții domiciliare

Tezaur arheologic confiscat în urma unor percheziții domiciliare

Numeroase monede antice, fibule romane, vârfuri de lance, inele și pandantive au fost valorificate în mod ilegal de persoane din cinci județe și din București.

Vineri, polițiști de investigații criminale din cadrul I.P.J. Constanța, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, au făcut 23 de percheziții domiciliare, în municipiul București și în județele Alba, Constanţa, Hunedoara, Ilfov și Vâlcea, în cadrul unui dosar penal pentru furt calificat și tăinuire, la locuințele unor persoane bănuite de comiterea de infracțiuni contra patrimoniului cultural național, scrie Mediafax.

„Din cercetări, a reieşit faptul că persoanele bănuite ar fi desfășurat o activitate amplă, în ceea ce privește colectarea, deținerea și valorificarea de artefacte antice, din perioada romană și medievală, în special monede și bunuri arheologice, și ar fi înlesnit valorificarea acestora, urmărind, prin disimularea originii şi naturii ilicite a pieselor arheologice, crearea unei stări de aparentă legalitate şi inserarea bunurilor în fluxul afacerilor legitime cu antichităţi”, anunță polițiștii.


În urma perchezițiilor, au fost descoperite și indisponibilizate peste 2.000 de monede antice, din perioada romană (denari romani), bizantine, din perioada greacă, tetradrahme celtice și monede medievale din aur, argint și bronz, precum și 33 de bunuri arheologice printre care sunt fibule romane, vârfuri de lance, inele din perioada romană și pandantive.

CITEȘTE ȘI: VIDEO: Drum acoperit cu zăpadă la Rânca. Drumarii intervin cu utilaje

- Advertisement -spot_img
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
5,026FaniÎmi place
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri