Connect with us

ACTUAL

Terenurile de sport, sălile de clasă sau laboratoarele școlilor din Craiova vor putea fi închiriate. Ce condiții sunt impuse

Publicat

în

„Regulamentul cadru de închiriere a spaţiilor disponibile excedentare din unităţile de învăţământ” a fost modificat de către Primăria Craiova, astfel, terenurile de sport din cadrul școlilor, săli de clasă, ateliere sau camere de cămin pot fi închiriate.  

Condiția este, spun reprezentanții autorităților locale, ca aceste spații să fie în plus, iar instituția să nu le folosească.

„Prin spaţii disponibile excedentare ale unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat se înţelege: clădiri sau părţi ale acestora, săli de clasă, ateliere, laboratoare, inclusiv dotările aferente, construcţiile demontabile , săli de sport, terenuri de sport şi alte suprafeţe de teren, care în anumite perioade din timpul unui an, unei săptămâni sau luni nu sunt folosite în procesul instructiv-educativ, etc.


Clasele, sălile de curs, amfiteatrele pot fi închiriate numai pentru activităţi de învăţământ, cercetare şi proiectare, organizarea unor cursuri de formare şi alte asemenea, sălile şi terenurile de sport numai pentru activităţi sportive, spaţiile de cazare numai pentru activităţi de învăţământ, birouri sau pentru cazare, sălile de festivităţi şi cantinele pentru activităţi specifice.

Sălile de clasă, amfiteatrele, cabinetele, laboratoarele, săli de festivităţi,cantinele, etc disponibile şi de care au nevoie pentru a le folosi alte unităţi de învăţamânt din municipiul Craiova, Primăria municipiului precum şi instituţiile subordonate Consiliului Local, vor fi puse la dispoziţie gratuit cu aprobarea Primarului municipiului, în sarcina acestora fiind doar plata utilităţilor”, se arată în Regulament.

La sfârşitul fiecărui an şcolar, consiliile de administraţie ale unităţilor de învăţământ preuniversitar vor inventaria spaţiile excedentare şi/sau pretabile închirierii urmând a transmite atât Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj, cât şi Consiliului Local al Municipiului Craiova, o situaţie în acest sens.


Ulterior, în baza Regulamentului, scolile vor scoate la licitatație spațiul respectiv, în vederea închirierii.

Sumele încasate din închirieri vor constitui venit al unităţilor de învăţământ în proporţie de 50% şi al bugetului local în proporţie de 50%, mai spun autoritățile locale.

Perioada de închiriere nu va fi mai mare de 4 ani, cu posibilitatea prelungirii acesteia cu acordul prealabil al consiliului de administraţie al unităţii de învăţământ şi aprobarea Consiliului Local al Municipiului Craiova.

Tot în Regulament este prevăzut și accesul liber al persoanelor în curțile și pe terenurile de sport amenajate în aer liber ale unităților de învățământ, după terminarea programului școlar, a examenelor, olimpiadelor, concursurilor sau a festivităților, în vederea desfușurării activităților sportive și recreative.

Craiovenii pot intra în curtea școlilor până la ora 21.00, iar în weekend și în timpul vacanțelor între orele 08:00-21:00, în vederea desfășurării activităților sportive și recreative.

„Persoanele care au acces în curțile și pe terenurile de sport amenajate în aer liber ale unităților de învățământ preuniversitar de stat, au obligația de a folosi terenurile de sport numai pentru a practica sporturi conforme cu amenajările, instalațiile specifice și dotările existente”, se mai arată în Regulament.

CITEŞTE ŞI: Şcoli, grădiniţe şi străzi din Piatra-Olt, modernizate în cadrul unui amplu proiect finanţat cu bani europeni

Print Friendly, PDF & Email

ACTUAL

DOLJ: Bătrâna din Craiova, dată dispărută, a fost găsită pe un câmp de lângă Almăj

Publicat

în

Polițiștii doljeni au găsit-o, duminică după-amiaza, pe bătrâna în vârstă de 72 de ani, din Craiova, dispărută de la domiciliu în dimineaţa zilei de ieri.

Potrivit IPJ Dolj, căutările s-au desfășurat în locurile și mediile pe care bătrâna le frecventa, zona adiacentă locuinței acesteia, piețe, centre comerciale.

Întrucât aceasta a fost văzută, ca urmare a vizionarii unor imagini, surprinse de camerele de supraveghere în zona de ieșire din Craiova către Filiași, polițiștii au început căutarile în zona respectivă și în localitățile limitrofe, respectiv Almăj și Ișalnița.


„Astfel, în această după-amiază, bătrâna a fost găsită teafără, de o echipă formată din poliţişti din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Melinești și Postului de Poliție Almăj, pe un câmp din extravilanul comunei Almăj. Din fericire, aceasta se afla în stare bună, fiind predată de polițiști familiei”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, Mihaela Sadoveanu.

La activităţi au participat şi poliţişti din cadrul Secției 6 Poliție Craiova, Secției 1 Poliție Rurală Melinești, Serviciului Criminalistic Dolj, precum și jandarmi din cadrul IJJ Dolj și GJMb Craiova.

CITEȘTE ȘI: VIDEO | Razie în trafic, la Craiova. O șoferiță a fost prinsă drogată la volan, alte sute de amenzi date pentru viteză


 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

Accident mortal într-o localitate din județul Argeș. Un adolescent de 16 ani a decedat, după ce mașina în care se afla s-a răsturnat

Publicat

în

Un adolescent în vârstă de 16 ani, din Berevoești, județul Argeș, a decedat și un tânăr a ajuns la spital, în urma unui accident rutier care a avut loc în localitatea Bughea de Jos. 

Potrivit IPJ Argeș, un tânăr în vârstă de 21 de ani, din Godeni, care conducea un autoturism pe DJ 732 C, ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare, răsturnându-se în partea stângă a drumului.

„În urma accidentului, un minor de 16 ani, din Berevoești, pasager în autoturism a decedat, iar conducătorul auto a fost rănit, fiind transportat la spital”, au precizat reprezentanții IPJ Argeș.


Pompierii care au ajuns la fața locului au menționat că mașina s-a răsturnat și apoi a revenit în poziția inițială.

În interior de aflau patru  tineri, iar dintre aceștia, șoferul și pasagerul din dreapta au avut nevoie de îngrijiri medicale.

„La fața locului, pompierii au găsit pasagerul din dreapta cu vârsta de 16 ani, inconștient, pe care l-au extras și l-au predat ulterior unui echipaj SAJ. Șoferul cu vârsta de 21 de ani a fost preluat de un alt echipaj al SAJ. Militarii au asigurat și măsurile specifice de prevenire și stingere a incendiilor pe timpul intervenție”, informează ISU Argeș.


Polițiștii vor întocmi un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă, continuând verificările pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care a avut loc accidentul.

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

VIDEO | Razie în trafic, la Craiova. O șoferiță a fost prinsă drogată la volan, alte sute de amenzi date pentru viteză

Publicat

în

O femeie în vârstă de 31 de ani, din Craiova, este cercetată penal, după ce sâmbătă a fost prinsă drogată la volan. Alți doi craioveni au rămas fără permis, din cauza vitezei cu care circulau prin oraș. 

Porivit IPJ Dolj, cu ocazia unui control efectuat, femeia a fost testată cu aparatul alcooltest care a indicat un rezultat negativ.

De asemenea, aceasta a fost testată şi cu aparatul Drug Test care a indicat un rezultat pozitiv.


„În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa substanţelor psihoactive”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, Mihaela Sadoveanu.

În ceea ce-i privește pe cei doi bărbați, unul circula cu mașina având o viteză de 114 km/h, iar celălalt cu 103 km/oră.

În ultimele 48 de ore, peste 100 de polițiști din cadrul Serviciului Rutier Dolj, Biroului Rutier Craiova, formaţiunilor rutiere din cadrul subunităţilor precum şi poliţişti de ordine publica cu atribuții pe linie rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj au desfășurat acțiuni pentru prevenirea principalelor cauze generatoare de accidente de circulație.


Au fost aplicate 218 sancțiuni în cazul șoferilor care nu au respectat legea, din care 113 amenzi pentru depăşirea vitezei legale, în valoare totală de peste 60.000 de lei.

Ca măsuri complementare, polițiștii au reținut 21 de permise de conducere şi au retras 10 certificate de înmatriculare.

Totodată, polițiștii au constatat 15 infracțiuni la regimul circulației rutier.

CITEȘTE ȘI: VIDEO: Femeie din Craiova dispărută de acasă, căutată cu un câine de urmă

 

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Arhiva articole

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.