AcasăACTUALTerenuri agricole vândute de ANAF pentru recuperarea prejudiciului în dosarul Monicăi Ridzi

Terenuri agricole vândute de ANAF pentru recuperarea prejudiciului în dosarul Monicăi Ridzi

spot_img

Direcția Executări silite cazuri speciale București – scoate la licitație 8 terenuri agricole extravilane în localitatea Vasilați, județul Călărași, pentru recuperarea prejudiciului de 650.000 de euro din dosarul fostului ministru PDL al Tineretului și Sportului, Monica Iacob-Ridzi, potrivit portalului ANAF.

- Publicitate -

Este vorba de 3 terenuri aparținând lui Bogdan-Petre Iacobescu și alte 5 terenuri ale lui George-Răzvan Nica-Udangiu, administratori și asociați ai firmelor Artisan Consulting și Compania de publicitate Mark. Ei au fost găsiți vinovați că au primit ilegal fonduri de la fostul ministru PDL Monica Iacob-Ridzi pentru organizarea unor evenimente cu ocazia zilei Tineretului din 2 mai 2009, relatează digi24.ro.

În februarie 2015, cei doi au fost condamnați la câte 3 ani de închisoare cu suspendare în dosarul în care fostul ministru Monica Iacob-Ridzi a primit 5 ani de închisoare cu executare.


Licitațiile vor avea loc pe data de 9 și 10 septembrie 2021 și au prețuri de pornire între 5000 și 8000 de lei.

CITEŞTE ŞI: FOTO | Esplanada Slatinei prinde contur. Cum arată, astăzi, centrul municipiului

“În perioada 17 martie -22 mai 2009, inculpata Iacob-Ridzi Monica-Maria, în calitate de ordonator principal de credite, a hotărât ca, sub pretextul realizării unor manifestări de amploare la nivel naţional dedicate Zilei Naţionale a Tineretului şi externalizării serviciilor de organizare aferente, să atribuie ilegal unor firme private contracte de prestări servicii având acest obiect.


A fost alocată în acest scop, societăţilor comerciale Artisan Consulting SRL şi Compania de Publicitate Mark SRL, suma de aproximativ 3.120.000 lei, o valoare mult mai mare decât cea solicitată şi aprobată prin buget pentru acest eveniment.

Fostul ministru al Tineretului şi Sporturilor a hotărât, de asemenea, în mod unilateral, ca evenimentele să fie organizate în locaţii din Bucureşti, Costineşti şi 39 reşedinţe de judeţ, în care cunoştea că structurile proprii ale ministerului ori alte entităţi publice sau private vor desfăşura manifestări de acest gen.

În acest fel, s-a urmărit crearea unei confuzii cu privire la identitatea prestatorilor pentru ca în final, să se poată plăti către SC Artisan Consulting SRL şi SC Compania de Publicitate Mark SRL sumele substanţiale prevăzute în contracte, chiar şi în absenţa unor contraprestaţii.

În plus a decis divizarea achiziţiei în trei contracte, pentru a crea aparenţa organizării unor manifestări de amploare la nivel naţional care să justifice plata, către cele doua firme, a întregii sume alocate. Contractele includeau prestaţii supraevaluate, despre care ministrul ştia că nu vor fi executate ori că vor fi realizate, în locul firmelor, de structurile proprii ale MTS, cu implicaţii financiare minime, având ca sursă tot bugetul MTS”, arătau procurorii DNA într-un comunicat de presă de la data trimiterii în judecată a dosarului, 3 mai 2011.

CITEŞTE ŞI: Un tânăr din Olt s-a împuşcat cu o armă de vânătoare. A fost găsit în locuinţa sa

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri