AcasăACTUALTancurile rusești trimise în Ucraina, blindate cu cofraje de ouă. Blindajul real...

Tancurile rusești trimise în Ucraina, blindate cu cofraje de ouă. Blindajul real „s-a furat”

spot_img

Un comandant rus și-ar fi pus capăt zilelor, în plină desfășurare a operațiunilor militare din Ucraina, după ce a descoperit că toate tancurile unității sale, cu excepția unuia, erau demontate de părțile lor esențiale, făcându-le imposibilă utilizarea, anunță armata ucraineană.

- Publicitate -

În cadrul Diviziei 4 blindate ruse, unul din zece tancuri era în stare de funcționare.
Loth, gravură de Domenico Cunego din colecția Muzeului Național Brukenthal (SURSA IMAGINE: clasate.cimec.ro)

Pe parcursul conflictului, armata ucraineană a descoperit că protecția tancurilor rusești T-72 și T-80 a fost realizată din cofraje de carton din cele folosite pentru păstrarea ouălor.


Blindajul reactiv, căci despre el este vorba, este alcătuit din niște casete metalice (sunt foarte vizibile pe toate tancurile la exterior), care ar trebui să fie pline cu exploziv. În teorie, lovite de proiectile sau grenade antitanc, explodează controlat, iar suflul care merge spre exteriorul tancului neutralizează lovitura antitanc.

Asta doar în teorie, pentru că în practică, industria rusă umpluse casetele respective cu cofraje de ouă. Este foarte probabil că explozibilul a fost plătit, dar nu s-a mai livrat niciodată. Așa se fac afacerile „profitabile” în Est.

De altfel, pe parcursul ostilităților, N.A.B.U. (agenția ucraineană anticorupție), prin vocea lui Oleksandr Novikova, transmis o „scrisoare de mulțumire” plină de ironii Ministerului Apărării Rus, în cuprinsul căreia își exprima satisfacția pentru nivelul ridicat de corupție din fabricile ruse, care au trimis la luptă tancuri blindate cu cofraje de ouă.


articolul pe larg, în PressHub

CITEŞTE ŞI: Clinicile din Craiova au reluat programările pentru investigații de monitorizare. Cine poate beneficia de acces rapid la RMN sau CT gratuite

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri