Connect with us

ACTUAL

Tânăr din Dolj, urmărit de poliţie, s-a oprit cu maşina în alte două autoturisme care aşteptau la semafor

Publicat

în

Un tânăr în vârstă de 21 de ani, din Podari, este cercetat penal după ce, marţi, a fugit de poliţiştii care i-au făcut semn să oprească autoturismul pe care îl conducea. Urmărit de oameniile legii, tânărul a lovit alte două autoturisme oprite la semafor.

Evenimentul s-a petrecut în Craiova. Potrivit IPJ Dolj, poliţiştii i-au făcut semn de oprire autoturismului condus de tânără însă acesta a mărit viteza de deplasare.

Poliţiştii au procedat la urmărirea autoturismului cu autospeciala de poliţie avand semnalele acustice şi luminoase în funcţiune, urmărirea finalizandu-se la intersecţia cu strada Doljului, unde autoturismul a intrat în coliziune cu două autoturisme oprite la culoarea roşie a semaforului.

În urma evenimentului rutier, au rezultat doar pagube materiale.

Tânărul fugea de poliţişti deoarece avea permisul de conducere suspendat.

„Conducătorul auto a fost imobilizat de poliţişti şi condus la sediul poliţiei pentru audieri, stabilindu-se faptul că este un tănăr de 21 de ani, din comuna Podari. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că tânărul are permisul de conducere suspendat. Totodată, cel în cauză a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ”, transmite poliţia Dolj.

Print Friendly, PDF & Email

ACTUAL

Persoană carbonizată, în urma unui incendiu izbucnit la o casă dintr-o comună olteană

Publicat

în

Un incendiu a izbucnit, marţi dimineaţa, la o casă din satul Poganu, comuna Verguleasa. O persoană care ar fi fost surprinsă de flăcări ar fi murit.

Pentru stingerea flăcărilor intervin pompierii din Drăgăşani, judeţul Vâlcea, aceştia fiind cel mai aproape de locul intervenţiei.

„Pompierii militari din cadrul ISU Vâlcea intervin la un incendiu la o casa de locuit, batraneasca, în comuna Verguleasa, sat Poganu. S-a anuntat si o victima carbonizata.Intervine GI Dragasani cu 2ASAS si o ambulanță SAJ”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea, Cătălin Popescu.

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

Ministrul Educației, despre examenele din acest an: „Nu e normal să deconteze elevii faptul că noi nu am fost pregătiți”

Publicat

în

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a vorbit, luni seara, despre modul în care se vor desfăşura examenele pentru clasele terminale. El a subliniat că nu se coboară ştacheta, dar că totul se va adapta astfel încât elevii să nu deconteze pierderile din cauza pandemiei.

Chiar dacă a fost un an şcolar plin de provocări, ministrul Educaţiei El se așteaptă ca rezultatele elevilor la examene să fie bune.

“Rezultatele în acest an la examene mă aștept să fie la fel de bine sau chiar mai bune decât anul trecut. Nu se coboară ștacheta! Se adaptează la ceea ce a fost. Anul acesta nu a fost unul normal. Nu e normal ca elevii să deconteze aceste pierderi. Nu e normal să deconteze ei faptul că noi nu am fost pregătiți. O spun cu toată răspunderea”, a spus Sorin Cîmpeanu la Digi24.

“Am putea avea multe localități carantinate. O să analizăm cum poate fi gestionată o situație astfel încât cum poate fi dată o derogare pentru a se putea organiza aceste examene. Realitatea până acum din cele 4 săptămâni prezența medie a fost sub jumătate la școală. Asta a fost în ultimele 4 săptămâni. Elevii nu vin că au vulnerabilități, că au rude, dar acestea sunt situațiile care au generat o prezență redusă la școală. Dacă părintele refuză să-l lase pe elev la școală, în cazul unei prezențe fizice, e de înțeles teama lui.

Examene online sunt folosite în mediul universitar din 2014-2015 în învățământul la distanță. În România nu știu să existe așa ceva.

Studentul trebuie să-i ofere profesorului acordul să intre pe calculatorul său. În momentul de față avem în componenta de digitalizare există și această chestiune. După ce trecem de perioada asta de criză o să trecem mult mai mult la online, că vrem sau nu vrem”, a mai spus ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

Sporurile Covid vor fi tăiate și pensiile nu se mai majorează. Ordonanță votată în Senat

Publicat

în

Senatul a adoptat, luni, în plen, Ordonanţa de Urgenţă 8/2021 care vizează reducerea unor cheltuieli structurale.

Ordonanţa de Urgenţă 8/2021 vizează reducerea unor cheltuieli structurale referitoare, printre altele, la eliminarea sporului de 30% la salariul de bază pentru personalul din prefecturi implicat în activităţi de prevenire şi combatere a efectelor pandemiei de COVID 19, cu excepţia prefectului şi subprefectului, scrie România Tv.

În favoarea ordonanţei în forma Guvernului au votat 72 de senatori şi 61 au fost „împotrivă”.

Se taie sporurile de Covid 19, și, potrivit ordonanţei, nu se acordă vouchere de vacanţă pentru anul în curs pentru că valabilitatea celor emise în 2019 şi 2020 a fost prelungită, iar valoarea punctului de pensie se menţine la 1.442 lei, majorarea pensiilor urmând să aibă loc de la 1 ianuarie 2022.

O altă măsură inclusă în ordonanţă se referă la acordarea unei reduceri de 50% pentru transportul pe calea ferată pentru studenţi, faţă de gratuitatea pentru călătorii nelimitate de care beneficiau cursanţii din învăţământul superior.

„Studenţii înmatriculaţi la forma de învăţământ cu frecvenţă, în instituţiile de învăţământ superior acreditate, în vârstă de până la 26 de ani, beneficiază de tarif redus cu 50% pe mijloacele de transport local în comun, transportul intern auto, cu metroul, precum şi pentru transportul intern feroviar la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a şi naval, pe tot parcursul anului calendaristic. Studenţii orfani sau proveniţi din casele de copii beneficiază de gratuitate pentru aceste categorii de transport”, se arată în OUG 8/2021.

OUG 8/2021 va fi dezbătută de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.

 

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.