Connect with us

ACTUAL

Sute de mii de măști de protecție zac în sediul Sălii Polivalente Craiova. Beneficiarii nu le-au ridicat

Publicat

în

Peste 600.000 de măști de protecție, din categoria celor distribuite gratuit persoanelor defavorizate și vârstnicilor, sunt depozitate la Sala Polivalentă Craiova, beneficiarii neridicându-le. Nici DSP Dolj și nici Ministerul Sănătății nu au transmis autorităților locale ce vor face cu acest stoc, informează Primăria Craiova.

În septembrie, anul trecut, Primăria Craiova a ridicat de la Direcția de Sănătate Publică Dolj 734.300 măști de protecție pentru un număr de 14.686 persoane, respectiv 14.686 cutii a câte 50 măști de protecție.

În perioada 23–25 septembrie, s-au distribuit măștile de protecție pentru persoanele defavorizate, de la Sala Polivalentă din Craiova.


S-a continuat tot cu acest sediu în perioada 05–16 octombrie, iar după data de 16.10.2020, activitatea de distribuire a măștilor de protecție a continuat de la sediile Direcției Generale de Asistență Socială Craiova din Str. Eustațiu Stoenescu, bl. T8, parter și Str. Mitropolit Firmilian, nr. 14.

O situație întocmită de către autorități arată că au fost distribuite 127.500 de măști, numărul beneficiarilor care le-au ridicat fiind 2550.

„Ulterior finalizării campaniilor de distribuire a măștilor de protecție, s-au întocmit și transmis două adrese către Direcția de Sănătate Publică Dolj, prima în decembrie 2020, iar cea de-a doua în martie 2021, prin care au fost prezentate măsurile întreprinse de autoritatea locală, prin Direcția Generală de Asistență Socială Craiova, pentru distribuirea măștilor de protecție către familiile și persoanele defavorizate din municipiul Craiova, conform Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 78/2020 și s-a solicitat desemnarea unui reprezentant al DSP căruia să îi fie predat stocul rămas nedistribuit.


DSP Dolj a comunicat în răspunsul la prima adresă faptul că a înaintat solicitarea Direcției Generale de Asistență Socială Craiova către Ministerul Sănătății și că vor transmite răspunsul ministerului imediat ce îl primesc. Până în prezent, nici Direcția de Sănătate Publică Dolj, nici Ministerul Sănătății nu au emis niciun punct de vedere în legătură cu procedura de urmat de către autoritățile locale care au rămas cu stocuri de măști de protecție”, au transmis reprezentanții Primăriei Craiova.

Cele 606.800 măști rămase nedistribuite sunt depozitate la Sala Polivalentă Craiova.

Print Friendly, PDF & Email

ACTUAL

Mesajul premierului pentru ministerele care au cerut bani și nu i-au cheltuit în primele șase luni

Publicat

în

Ministerele care nu au cheltuit, în primul semestru, banii pe care i-au cerut trebuie să vină cu argumente solide că execuţia bugetară se va îmbunătăţi în următoarele 6 luni, a transmis, luni, prim-ministrul Florin Cîţu.

„Cum am promis, rectificarea bugetară începe cu o analiză a execuţiei bugetare pentru fiecare minister în parte. Articolul 56 (1) – Până la data de 25 iulie 2021, ordonatorii principali de credite ai bugetului de stat şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate pentru bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate transmit la Ministerul Finanţelor o analiză a execuţiei bugetare pe primele 6 luni faţă de programul semestrului I stabilit prin repartizarea pe trimestre, potrivit prevederilor articolului 48 din Legea nr. 500/2002, cu modificările şi completările ulterioare. (2) – Pe baza analizei prevăzute la alineat (1), la prima rectificare bugetară din anul 2021 se pot ajusta bugetele ordonatorilor principali de credite cu suma reprezentând diferenţa dintre programul semestrului I şi execuţia bugetară pe primele 6 luni. Rezultatele analizei execuţiei bugetare, analiză care nu are legatură cu protocolul, vor fi prezentate public. Ministerele care nu au cheltuit, în primele 6 luni, banii pe care i-au cerut trebuie să vină cu argumente solide, să îmi ofere asigurări că execuţia bugetară se va îmbunătăţi în următoarele 6 luni”, a scris Florin Cîţu pe pagina sa de Facebook.

Deficitul bugetar de anul acesta este cel asumat la începutul anului sau chiar mai mic, arată premierul.


CITEȘTE ȘI: Deputat PSD: Pentru a produce 1 leu România s-a împrumutat 2 lei și 14 bani

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

Impact între două mașini, în Craiova. Un bărbat a ajuns la spital

Publicat

în

Un bărbat în vârstă de 37 de ani, din Dăbuleni, județul Dolj, a ajuns la spital, luni, după ce mașina în care se afla a fost implicată într-un accident rutier. 

Evenimentul a avut loc pe strada Câmpia Islaz din Craiova.

Potrivit IPJ Dolj, un autoturism condus de un tânăr de 19 ani, din Calafat, pe strada Câmpia Islaz din Craiova, la intersecţia cu strada Bibescu, a intrat în coliziune cu o mașină la volanul căreia se afla un bărbat în vârstă de 62 de ani, din Dăbuleni.


În urma impactului, un bărbat de 37 de ani, din Dăbuleni, pasager dreapta faţă în autoturismul condus de șoferul în vârstă de 62 de ani, a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

„Conducătorii auto au fost testaţi cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ. În cauză, poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă iar cercetările sunt continuate pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care s-a produs accidentul”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, Mihaela Sadoveanu.

CITEȘTE ȘI: FOTO&VIDEO. GRAV accident în judeţul Olt. Trei persoane au murit, după impactul dintre un TIR şi un autoturism


Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

Bărbat găsit împușcat în curtea casei

Publicat

în

Un bărbat a fost găsit decedat, luni, în curtea locuinţei sale din localitatea Spătăreasa, judeţul Vrancea, pe cadavru fiind observată o plagă produsă prin împuşcare.

“Dispeceratul (…) a fost sesizat cu privire la faptul că în comuna Ciorăşti, sat Spătăreasa, un bărbat a fost găsit decedat în curtea locuinţei sale. Poliţiştii s-au deplasat imediat la faţa locului, stabilind că este vorba despre un bărbat de 46 de ani, din localitate, care prezenta o plagă prin împuşcare”, se arată într-un comunicat transmis de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Vrancea, scrie Agerpres.


Conform sursei citate, decesul a fost constatat de echipajul de la Serviciul de Ambulanţă judeţean deplasat la faţa locului.

O echipă operativă din cadrul IPJ Vrancea efectuează cercetarea la faţa locului. Cadavrul bărbatului a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală, pentru efectuarea necropsiei şi stabilirea cauzei morţii.

“Cercetările sunt continuate de către poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă”, au precizat reprezentanţii IPJ Vrancea.


CITEȘTE ȘI: Un primar s-a sinucis. A fost găsit împuşcat

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Arhiva articole

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.