AcasăACTUALSubvenții pentru crescătorii de animale, aprobate de Comisia Europeană. Schemă de ajutor...

Subvenții pentru crescătorii de animale, aprobate de Comisia Europeană. Schemă de ajutor în valoare de 91 de milioane de euro

spot_img

Comisia Europeană a aprobat o schemă românească în valoare de 91 milioane de euro pentru sprijinirea crescătorilor de bovine, porcine și păsări de curte în contextul pandemiei de coronavirus.

- Publicitate -

Potrivit unui comunicat al CE, sprijinul se va acorda sub formă de subvenții directe. Măsura vizează atenuarea deficitelor de lichidități cu care se confruntă beneficiarii și abordarea unei părți din pierderile suferite de aceștia din cauza pandemiei de coronavirus și a măsurilor restrictive pe care autoritățile române au trebuit să le pună în aplicare pentru a limita răspândirea virusului.

Schema va fi deschisă întreprinderilor de toate dimensiunile care își desfășoară activitatea în sectoarele creșterii bovinelor, porcinelor și păsărilor de curte.


Comisia a constatat că schema românească este în conformitate cu condițiile cadrului temporar. Ajutorul nu va depăși 290.000 de euro per beneficiar și se acordă până la 30 iunie 2022.

„Comisia a concluzionat că măsura este necesară, adecvată și proporțională pentru a remedia o perturbare gravă a economiei unui stat membru, în conformitate cu articolul 107 alineatul (3) litera (b) din TFUE și cu condițiile prevăzute în cadrul temporar”, se arată în comunicat.

CITEȘTE ȘI: Peste 4,5 milioane de români s-au autorecenzat. Primele trei județe din țară


- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri