AcasăACTUALStudiu World Vision: Copiii de la țară mănâncă mai puțin și mai...

Studiu World Vision: Copiii de la țară mănâncă mai puțin și mai rar în această perioadă. Cum putem ajuta

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Un studiu efectuat de World Vision România arată că pandemia a afectat multe familii care nu reușesc să cumpere alimentele necesare. Cei mai afectați sunt copiii din mediul rural. Ei mănâncă mai puțin, mai rar, consumă alimente mai ieftine și învață în condiții mai dificile decât copiii din oraș.

Una dintre principalele cauze este că foarte mulți dintre părinţii din mediul rural (27%) au rămas fără locuri de muncă şi, implicit, fără venituri din cauza concedierii, a șomajului și imposibilităţii de a lucra cu ziua din cauza restricțiilor.

Acesta este al doilea an în care copiii cei mai vulnerabili de la țară nu se vor bucura de Paște la fel ca înainte.

Pentru ei, orice ajutor contează, iar a merge în continuare la școală este singura șansă la un viitor mai bun. Astfel, World Vision România lansează campania „Porția de bunătate”, în care toți cei care vor să facă o faptă bună cadou pot să doneze pentru copiii din proiectul „Pâine şi Mâine” al organizației, printr-un SMS la 8844 cu textul PÂINE (cost 2 euro) sau pe site-ulFundaţiei:https://bit.ly/3dUdYPW.

Aceste donații se vor transforma în mese calde și ore de ajutor la teme printr-un program de educație remedială, după un an în care foarte mulţi copii nu au avut acces la educație, iar situaţia familiilor din mediul rural este critică.

„Programul Pâine şi Mâine al World Vision România este unul dintre cele mai de impact programe ale organizației noastre. Inițial, a fost gândit ca intervenție remedială pentru cazurile de elevi care riscau să abandoneze școala din cauza sărăciei, neavând ce mânca la școală sau un loc unde să își facă temele. Odată cu pandemia, programul a căpătat însă o importanță critică. Pentru foarte mulți copii, este practic singura șansă ca ei să nu abandoneze școala. O masă caldă și două ore de ajutor la teme, cu un profesor calificat, țin în viață șansa acestor copii la educație, la un viitor mai bun”, afirmă Mihaela Nabăr, directorul executiv al Fundației.

Până acum, 1.250 de elevi din proiect au primit mâncare caldă la școală, ajutor la teme, haine, rechizie și alte resurse pentru nevoile de bază. Dintre aceștia, 538 de elevi sunt din județul Dolj, din comunitățile Seaca de Pădure, Carpen, Predești, Breasta, Cernătești, Grecești, Rojiște, Coțofenii din Dos, Argetoaia.

- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Ştirea ta -spot_img
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Parteneriat -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri