Connect with us

ACTUAL

Stimulente pentru vaccinare. Ce anunţ a făcut ministrul Sănătăţii

Publicat

în

Campania de vaccinare se află în mare impas, iar ministrul Sănătăţii ia în calcul acordarea unor stimulente substanţiale atât pentru persoanele nevaccinate, dar şi pentru cele care deja s-au vaccinat. Ministrul aşteaptă acum decizia Guvernului pentru a implementa aceste stimulente.

Ministrul Sănătăţii a declarat, la TVR, că doar 30% din populaţia din România s-a vaccinat, „mult sub ce ar trebui să fie”.

Pe cale de consecinţă, autorităţile se mobilizează pentru a lua măsuri de accelerare a acestei campanii.


„E foarte clar că procesul de vaccinare e mult încetinit, mult sub ce ar trebui se fie. Avem cam 30% din populaţie vaccinată. E cumva un paradox că acum când avem suficient vaccin, suficientă capacitate tehnică şi suficient personal medical vaccinator, dorinţa populaţiei e scăzută. E clar că trebuie luate măsuri de accelerare.

În zonele ţării în care s-a vaccinat masiv, e clară implicarea autorităţilor locale sau a medicilor de familie. În celelalte zone în care nu s-a vaccinat suficient, implicarea tuturor factorilor care ar fi putut să convigă populaţia să se vaccineze a fost redusă. Au fost organizate caravane în marea majoritate a localităţilor rurale, însă dorinţa de vaccinare nu a fost pe măsura capacităţii organizatorice şi a disponibilităţii vaccinurilor„, a precizat ministrul Sănătăţii.

Ioana Mihăila a abordat şi subiectul stimulentelor care le vor putea fi date persoanelor indecise pentru a se vaccina.


„Am analizat ce a funcţionat în alte ţări şi acele lucruri care s-au implementat si au avut rezultate au fost prezentate coaliţiei şi premierului. În funcţie de decizia pe care o ia Guvernul, să vedem cum prioritizăm implementarea stimulentelor. E vorba de bonuri de masă, dar şi de stimulente pentru persoanele care s-au vaccinat deja, loterii cu premii consistente. Urmează să vedem cum organizăm şi dacă exista acordul Guvernului”, a explicat ministrul.

Ministrul Sănătăţii a mai precizat că este în pregătire o ordonanţă de urgenţă prin care vaccinarea la domiciliu de către medicii de familie va fi remunerată cu 50% mai mult decât vaccinarea în cabinete.

CITEȘTE ȘI: Vaccinarea anti coronavirus cu cea de-a treia doză ar putea demara în septembrie. Ce persoane sunt vizate

Print Friendly, PDF & Email

ACTUAL

Autoturism căzut pe calea ferată, în Vâlcea. Patru persoane rănite (FOTO&VIDEO UPDATE)

Publicat

în

Un autoturism a căzut pe calea ferată, în zona centurii staţiunii Călimăneşti din judeţul Vâlcea, patru persoane fiind rănite, potrivit ISU.

Sursa citată arată că intervin pompierii SMURD şi echipaje de la Ambulanţă. Trei persoane sunt transportate către UPU Vâlcea, iar una refuză transportul la spital.

“Accident rutier pe centura orașului Călimănești, un autoturism cazut pe calea ferată. Sunt anunțate 4 victime, nu sunt persoane încarcerată. Pompierii militari intervin cu două ambulanțe SMURD, o autospecială de descarcerare, o autospecială de stingere cu modul de descarcerare, iar SAJ cu o ambulanță”, transmite ISU Vâlcea.


La faţa locului au ajuns şi poliţiştii. Aceştia au precizat că nu este afectat nici traficul rutier și nici cel feroviar.

“Polițiștii Serviciului rutier și Poliției orașului Călimănești intervin în acest moment la un accident rutier în orașul Călimănești, pe DN7CC la kilometrul 6. Din primele date, în urma accidentului ar fi rezultat patru victime acestea fiind conștiente. Se pare că un autoturism ar fi părăsit partea carosabilă și ar fi ajuns pe acostamentul căii ferate. Nu este afectat nici traficul rutier și nici cel feroviar”, transmite IPJ Vâlcea.

CITEŞTE ŞI: ANGAJĂRI la Jandarmerie. Sunt scoase la concurs 700 de locuri, din SURSĂ EXTERNĂ, iar înscrierile încep mâine


Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

VIDEO. Bărbatul din Olt care şi-a răpit fosta concubină, reţinut pentru 24 de ore

Publicat

în

Bărbatul din Dobrosloveni care şi-a răpit fosta concubină a fost reţinut pentru 24 de ore, marţi seara.

Potrivit poliţiştilor, împotriva bărbatului exista deja un ordin de protecţie pe o perioadă de şase luni, care expira în noiembrie 2021.

„În continuarea cercetărilor, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Caracal au dispus reținerea bărbatului de 31 de ani, pentru o perioadă de 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lipsite de libertate și încălcarea de către persoana împotriva căreia a fost emis un ordin de protecție a oricăreia dintre măsurile dispuse, pe numele bărbatului fiind deja emis un ordin de protecție de către instanța de judecată, pe o perioadă de 6 luni, cu valabilitate până în luna noiembrie 2021”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Cristian Grigorescu.


Bărbatul de 31 de ani a fost săltat de poliţişti după ce, marţi dimineaţă, şi-a răpit fosta concubină, o femeie de aceeaşi vârstă, din Caracal.

Potrivit IPJ, femeia a fost luată cu forţa, din faţa Primăriei Dobrosloveni, şi pusă într-o maşină.

La fața locului, s-au deplasat efective sporite de polițiști, desfășurându-se activități complexe pentru identificarea autoturismului în cauză și depistarea femeii. Maşina bărbatului a fost interceptată, pe drumul naţional DN 6.


CITEŞTE ŞI: Olt: Femeie din Caracal, răpită de fostul concubin

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

Tânăr din Craiova, la volanul unei maşini cu 145 km/h, pe un drum din Dolj

Publicat

în

Un tânăr în vârstă de 20 de ani, din Craiova a rămas fără permis şi s-a ales cu o amendă după ce a fost depistat de aparatul radar mergând cu o viteză de 145 kilometri la oră, pe drumul naţional DN 6, în judeţul Dolj.

Potrivit IPJ, tânărul a fost a fost sancţionat contravenţional conform OUG 195/2002, cu amendă în valoare de 1.305 de lei iar ca măsură complementară, i-a fost reţinut permisul de conducere pentru o perioadă de 90 de zile.

Peste 120 polițiști rutieri din cadrul Serviciului Rutier Dolj, B.D.N.E, Biroului Rutier Craiova, precum și din cadrul polițiilor orășenești și secțiilor de poliție, cu sprijinul  unor polițiști rutieri din cadrul I.P.J.  Mehedinți, Olt, Gorj şi Vâlcea au desfășurat azi, între orele 08.00-14.00, pe principalele artere rutiere cu risc ridicat de accidente, de pe raza judeţului, o acțiune în sistem integrat, pentru prevenirea accidentelor de circulație și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră pe drumurile publice.


CITEŞTE ŞI: Bătuți în parcarea mallului din Craiova. Un bărbat și o femeie au ajuns la spital

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Arhiva articole

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.