AcasăACTUALStatul caută depozite pentru grâu. Contract de aproximativ 232 de milioane de...

Statul caută depozite pentru grâu. Contract de aproximativ 232 de milioane de lei

spot_img

Administrația Națională a Rezervelor de stat și Probleme Speciale a scos la licitație, prin SEAP, un contract în valoare de cel mult 232,7 milioane de lei pentru servicii de depozitare a 373.000 de tone de grâu de panificație din producție locală. Grâul va sta în aceste depozite 10 ani, urmând a fi împrospătat cel puțin o dată.

- Publicitate -

Administrația Națională a Rezervelor de stat și Probleme Speciale are de depozitat 373.000 de tone de grâu de panificație, motiv pentru care solicită, prin licitație publică, servicii de păstrare și conservare pentru o perioadă de 120 de luni, potrivit unui anunț publicat în SEAP. Valoarea estimată a contractului este de 232,7 milioane de lei, iar câștigătorii vor fi cei cu prețul cel mai mic. Administrația estimează că prețul minim este de 115,4 milioane de lei, scrie Economica.net.

Grâul va ajunge în patru regiuni ale țării unde sunt constituite rezerve, respectiv Unitatea teritorială București, Ionești-Vâlcea, Porumbacu-Sibiu și Valea Seacă-Bacău. În fiecare regiune vor ajunge cel mult 6.500 de tone.


Administrația achiziționează serviciile de depozitare pentru o perioadă de zece ani în care este inclusă cel puțin o operațiune de împrospătare a stocului, acțiune ce intră în obligația companiei care depozitează.

„Prin achiziția serviciilor de depozitare a unei cantități de maximum 373.000 de tone de grâu de panificație gradul Ro nr 1. Administrația Națională a Rezervelor de stat și Probleme Speciale asigură integritatea cantitativă și calitativă a cantității de grâu menționate. (…)”, se menționează în caietul de sarcini.

În prezent, ANRSPS depozitează grâul în spații proprii și în spațiile operatorilor economici specializați, pentru celelalte cantități, pe bază de contracte de depozit-custodie și prestări servicii pe perioada existenței stocurilor.


Conform datelor din SEAP, Administrația Rezervevor de Stat a mai atribuit, începând cu luna mai 2021, în urma unei licitații deschise, mai multe contract de servicii de depozitare pentru o cantitate maximă de 570.000 tone grâu de panificaţie. Valoarea contractelor a fost de 111,2 milioane de lei, iar printre câștigători se numără Cerealcom Galați, Oltina Impex Prod, Agro Chirnogi, Olt Piess, Net Farming, Eliton Trans, etc.

CITEȘTE ȘI: Proiect cu finanțare prin PNRR pentru alte 22 de autobuze electrice pentru Craiova. Pe ce trasee vor circula

 

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri