Connect with us

ACTUAL

Staţii de tratare a apei, construite cu fonduri europene, în judeţul Olt

Publicat

în

Compania de Apă Olt construiește două stații de tratare a apei pentru comunele Rusănești, Giuvărăști, Izbiceni și Tia Mare. Finanţarea este asigurată din fonduri europene.

Compania de Apă Olt a semnat, în data de 23.11.2021, încă un contract din cele 26 de contracte de lucrări din cadrul proiectului “Dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată din județul Olt în perioada 2014-2020”.

Contractul de lucrări ”Extinderea facilităților de captare și tratare apă potabilă în aglomerările Giuvărăști -Izbiceni și Rusănești” prevede construirea unei stații de tratare a apei pentru eliminarea fierului și manganului și dezinfecția apei, în aglomerarea Giuvărăști- Izbiceni.


Stația de tratare va fi proiectată pentru un debit maxim zilnic de 1343,8 m3/zi.  Se va construi și un rezervor de înmagazinare apă potabilă, o stație de pompare apă potabilă, un bazin de retenție ape de la spălare filtre, o conducta de aducțiune a apei de la gospodăria de apă la rețeaua de distribuție, în localitățile componente ale aglomerării: Izbiceni, Doanca, Tia Mare, Potlogeni, Giuvărăști.

În Rusănești, se vor construi o stație de tratare a apei pentru eliminare nitrați și dezinfecția apei, proiectată pentru un debit maxim zilnic de 858,0 m3/zi, un rezervor de înmagazinare apă potabilă, o stație de pompare apa potabilă, un bazin de retenție ape de la spălare filtre, o conductă de aducțiune a apei de la gospodăria de apă la rețeaua de distribuție.

Potrivit CAO, contractul de lucrări a fost atribuit în urma unei licitații publice deschise, asocierii S.C. CORAL S.R.L – S.C. PET COMMUNICATIONS S.R.L cu S.C.CORAL S.R.L lider de asociere.


Valoarea contractului este 16.615.790,00 lei fără TVA, din  care, conform schemei de finanţare, 85% reprezintă finanţare nerambursabilă de la Uniunea Europeană iar 13% constituie co-finanțare naţională și 2% constituie co-finanțare din Bugetul Local.

Durata de execuţie a contractului este de 34 luni, 6 luni durata de execuție a proiectului, 25 de luni perioada efectivă de execuție a lucrărilor, 3 luni perioada de teste și punere în funcțiune.

„Pentru comunele Rusănești, Giuvărăști, Tia Mare și Izbiceni, construim două din cele opt stații de tratare a apei, câte sunt prevăzute în proiectul cu finanțare europeană pe care îl implementăm, acum, în 25 de localități din județ, „Dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată din județul Olt în perioada 2014-2020”.  Știm cu toții că una dintre marile probleme este calitatea apei extrase din sol care conține cantități mari fier și mangan. De aceea, am alocat o parte din fonduri pentru construirea de stații de tratare acolo unde există probleme din cauza turbidității apei.

Scopul nostru este să îmbunătățim permanent calitatea apei furnizate pentru siguranța și sănătatea locuitorilor din localitățile unde suntem prezenți.  Contribuim în acest fel la dezvoltarea localităților unde facem aceste investiții pe fonduri europene și ne implicăm activ în viața comunităților locale, pentru că noi suntem parte din fiecare comunitate”, a explicat Cătălin Ușurelu, director general Compania de Apă Olt.

Tot în cadrul proiectului „Dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată din județul Olt în perioada 2014-2020”, Compania de Apă Olt execută și lucrări de extindere a rețelelor de apă și apă uzată în cele patru comune.

Rețeaua de alimentare cu apă din comuna Rusănești se va extinde cu 10,819 kilometri, iar rețeaua de apă uzată cu 8,836 kilometri.

În comuna Tia Mare, rețeaua de canalizare se va extinde cu 7,772 kilometri, în comuna Giuvărăști, rețeaua de alimentare cu apă se va extinde cu 9,128 kilometri, iar în comuna Izbiceni, rețeaua de alimentare cu apă se va extinde cu 8, 941 kilometri.

CITEŞTE ŞI: Autobuze electrice pe străzile Slatinei. Primarul şi jurnaliştii l-au testat pe primul

Print Friendly, PDF & Email

ACTUAL

Petarde și artificii fără autorizații, descoperite la Frontiera Calafat

Publicat

în

Polițiștii de frontieră din Calafat au descoperit, miercuri dimineață, 572 articole pirotehnice, în valoare de 1.800 lei, pe care un cetățean german a încercat să le introducă în țară, fără a deține autorizațiile necesare.

Potrivit Poliției de Frontieră, cetățeanul german, în vârstă de 53 de ani, transporta diverse bunuri, pe ruta Turcia-Germania.

În urma controlului fizic efectuat asupra cabinei autocamionului au fost descoperite mai multe tipuri de articole pirotehnice, cantitatea totală fiind de 572 materiale.


Șoferul a declarat că bunurile îi aparțin și că nu știa că trebuie să aibă și autorizații pentru ele.

„În cauză a fost întocmită lucrare penală pentru săvârșirea infracțiunii de operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept, faptă prevăzută de Legea 126/1995 privind regimul materiilor explozive, iar materialele, în valoare de 1.800 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor”, informează Poliția de Frontieră.

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

FOTO | Ce planuri și visuri au copiii și adolescenții care miercuri au participat la manifestările organizate, de Ziua Națională a României, la Craiova

Publicat

în

Ziua Națională a României a fost marcată și în municipiul Craiova, centrul orașului fiind locul în care doljenii au ajuns pentru a participa la ceremonia organizată de către autorități. 

După discursul oficialităților, au avut loc și depuneri de coroane, dar momentul mult așteptat al zilei a fost parada organizată cu responsabilitate, ca în fiecare an.

Nici cei mici nu au lipsit din centrul urbei.


Tancuri, mașini de poliție, câinii salvatori sau mașinile de pompieri, toate acestea au fost în centrul atenției, mii de momente fiind imortalizate de către cei prezenți la ceremonie.

Micuții au planuri mărețe. Vor să devină militari, alții pompieri, mulți cred că meseria de polițist sau cea de medic li se potrivește mai bine.

Ei știu că trebuie să învețe bine pentru a-și atinge obiectivele și speră să nu mai fie nevoiți să facă ore online. Le-a fost greu anul trecut și unora le este greu și acum. Au și examene și, evident, emoții.


Unii vor să învețe la liceele din Craiova, alții, cei din clasa a XII-a, vor pleca la facultăți din țară sau de peste hotare, chiar. Nu știu când și dacă vor mai reveni în orașul în care și-au petrecut copilăria și adolescența, dar speră ca lucrurile să se îndrepte. Să li se ofere și tinerilor o șansă, aici, în țara lor!

Parada militară a fost momentul care a marcat finalul manifestărilor organizate la Craiova cu ocazia Zilei de 1 Decembrie.

CITEȘTE ȘI: FOTO REPORTAJ. Cum a fost marcată Ziua Naţională, la Slatina, în condiţii de pandemie

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

VIDEO | Femeie accidentată MORTAL la Filiași

Publicat

în

O femeie îm vârstă de 82 de ani, din orașul Filiași, județul Dolj, a decedat, miercuri, după ce a fost lovită de o mașină. 

Potrivit IPJ Dolj, accidentul a avut loc în orașul Filiași.

„La faţa locului s-au deplasat poliţiştii, care au stabilit că bărbatul în cauză, în timp ce conducea un autoturism, pe Bulevardul Racoțeanu, din Filiași, ar fi accidentat o femeie de 82 de ani, din Filiaşi, care s-ar fi angajat în traversarea drumului public prin loc nepermis. În urma evenimentului rutier, din păcate, femeia a decedat. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcotest, rezultatul fiind negativ”, au precizat reprezentanții IPJ Dolj.


Poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvarşirii infracţiunii de ucidere din culpă iar cercetările sunt continuate pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care s-a produs accidentul.

Totodată a fost dispusă efectuarea unei expertize medico-legale pentru stabilirea cauzei decesului.

CITEȘTE ȘI: Poliţiştii nu mai dau amenzi începând cu 1 decembrie. „Este una dintre formele de protest”


Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Arhiva articole

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.