AcasăACTUALSlătinenii vor avea piaţă volantă, datorită unei iniţiative a CJ Olt. Produse...

Slătinenii vor avea piaţă volantă, datorită unei iniţiative a CJ Olt. Produse autohtone, în fiecare weekend

spot_img

Consiliul Judeţean Olt organizează alături de asociaţiile fermierilor olteni o piaţă volantă, în fiecare weekend, unde vor putea fi găsite produse autohtone, de la legume şi fructe şi până la lactate.

- Publicitate -

Preşedintele Asociaţiei Tinerilor Femieri (ATF) Olt, Florin Ciobanu, a declarat luni, în cadrul emisiunii „Reporter 24”, că iniţiativa îi aparţine preşedintelui CJ Olt, Marius Oprescu.

Piaţa volantă va funcţiona în zona sediului CJ din Slatina şi va fi inaugurată pe 11 septembrie.


„Am fot chemat la Consiliul Judeţean Olt, iar domnul preşedinte Marius Oprescu, căruia îi mulţumesc public pe această cale, ne-a întrebat cu ce ne poate ajuta, în limitele atribuţiilor sale. În primă fază şi chiar a fost ideea domnului preşedinte, organizăm o piaţă volantă, lângă Consiliul Judeţean Olt. Acolo, vor veni o parte dintre producătorii noştri agricoli. Ideea o putem multiplica şi în alte localită – Corabia, Caracal, Balş, dacă şi autorităţile locale ne sprijină. Piaţa volantă de la CJ va fi în fiecare weekend, cu toate avizele şi autorizaţiile în vigoare, în zona parcării Consiliului, cu cel puţin 20 de producători agricoli”, a explicat Florin Ciobanu.

CITEŞTE ŞI: FOTO | Esplanada Slatinei prinde contur. Cum arată, astăzi, centrul municipiului

El a adăugat că piaţa volantă este şi un pretext pentru promovarea produselor locale.


„Am gândit această piaţă volantă şi pentru a promova produsele noastre locale. Pentru că pe lângă legume, vom avea şi miere şi produse lactate. Vom aduce şi cel puţin un producător din Argeş pe partea de ţuică şi palincă. Totodată, vrem să facem şi o legătură între agenţii economici – restaurante, hoteluri şi producători. Vor putea să ne vadă, să ne deguste produsele şi să facem parteneriate cu aceştia”, a mai spus Ciobanu.

El a adăugat că proiectul pieţei volante continuă şi în 2022.

„Sperăm ca de la acest proiect cu o piaţă volantă în Slatina să avem mult mai multe proiecte pe care le vom putea implementa, în perioada următoare, în parteneriat cu Consiliul Judeţean. Am văzut că şi în alte judeţe, unii preşedinţi de consilii judeţene – nu ştiu cum se face că majoritatea sunt PSD – au deschis instituţia şi către zona agricolă şi au identificat tot felul de programe şi proiecte. Şi noi avem idei şi rămâne să dezvoltăm aceste discuţii”, a conchis Ciobanu.

Totodată, în această toamnă va fi reluată şi organizarea Zilei Recoltei, la Slatina.

CITEŞTE ŞI: Şantierul Drumului Expres. Se dă drumul traficului rutier peste podul dinspre Brebeni şi peste cel de la Oltişoru

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri