Connect with us

ACTUAL

Slatina intră în SCENARIUL ROŞU. Certificatul verde COVID, obligatoriu la intrarea în baruri, restaurante şi cafenele

Publicat

în

Incidenţa infectărilor cu SARS-CoV2 a ajuns vineri, în Slatina, la 3,4 cazuri la 1.000 de locuitori, reşedinţa judeţului intrând astfel în scenariul roşu. O explozie a cazurilor de COVID-19 se înregistrează în localitatea Cezieni, unde în 24 de ore incidenţa infectărilor a crescut de la 4,98/1.000 la 8,71/1.000.

La nivelul judeţului, rata de incidenţă a cazurilor de COVID a ajuns 2,21/1.000.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Olt urmează să se reunească astăzi pentru a stabili noi măsuri şi restricţii, având în vedere noul context epidemiologic de la nivelul judeţului.


Reamintim că în localitățile în care rata de infectare este cuprinsă între 3 și 6 persoane la mia de locuitori, au acces în restaurante, baruri sau cafenele, la nunți sau alte activități,  doar următoarea categorie de persoane, respectiv: cele vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, cele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore și cele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Patronii sau administratorii localurilor au obligația de a scana codul QR de pe certificatul digital al UE privind COVID -19 prin utilizarea aplicației Check DCC.

Localităţile din judeţul Olt cu o incidenţă mai mare de 2/1.000:


Nr. UAT INCIDENȚA
Crt. CUMULATĂ
JUDEŢUL OLT 2,21
1 CEZIENI 8,71
2 DEVESELU 7,47
3 STUDINA 6,2
4 TRAIAN 5,23
5 MILCOV 5,11
6 OBÂRŞIA 4,22
7 CORBU 4,13
8 IANCA 4,07
9 GROJDIBODU 3,95
10 SPINENI 3,9
11 FĂRCAŞELE 3,84
12 MUNICIPIUL CARACAL 3,84
13 VALEA MARE 3,57
14 MUNICIPIUL SLATINA 3,4
15 SÂRBII – MĂGURA 3,34
16 BREBENI 3,09
17 CILIENI 3,02
18 BRÂNCOVENI 2,84
19 IZBICENI 2,77
20 FĂLCOIU 2,71
21 ORAŞ PIATRA-OLT 2,68
22 RADOMIREŞTI 2,54
23 DOBROSLOVENI 2,43
24 SCHITU 2,39
25 ORAŞ CORABIA 2,37
26 SLĂTIOARA 2,35
27 TUFENI 2,34
28 STOENEŞTI 2,24
29 PLEŞOIU 2,17
30 VLĂDILA 2,05
31 GĂNEASA 2,02

CITEŞTE ŞI: Patronii de restaurante din Olt, instruiţi pe tema verificării certificatului verde COVID

Print Friendly, PDF & Email

ACTUAL

Pomelnice prin PayPal, la Arhiepiscopie: Donaţie plus nume care să fie pomenite la sluijbă

Publicat

în

Arhiepiscopia Tomisului a anunţat că pot fi trimise pomelnice prin PayPal şi în cadrul donaţiei pot fi incluse câteva nume pentru a fi pomenite la slujbe. Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, Eugen Tănăsescu, a declarat că a fost aleasă această metodă după ce mai mulţi credincioşi au solicitat găsirea unei soluţii moderne pentru a putea face donaţii, relatează News.ro.

Astfel, un anunţ este postat pe pagina de Facebook a Arhiepiscopie Tomislui prin care credincioşii sunt informaţi pot trimite pomelnice prin PayPal.

„Puteţi trimite pomelnice prin PAYPAL, accesând linkul de mai jos https://www.paypal.com/donate?hosted_button_id=J5F4JJ5SBWDNA În cadrul donaţiei puteţi include câteva nume pentru a fi pomenite la slujbe, în secţiunea Add Note”, precizează anunţul Arhiepiscopiei.


După accesarea linkului credincioşii sunt informaţi că acolo pot face o donaţie către Arhiepiscopia Tomisului. Aceasta poate de 5 euro, de 10 euro, 50 de euro, dar mai este un alt câmp în care poate fi trecută orice sumă dorită de persoana care donează.

De asemenea, este prezentat şi un mesaj: „Nu putem emite fără ajutorul ascultătorilor. «Frate ajutat de frate – cetate întărită» (Pilde 18:19)”.

Donaţia poate fi realizată de pe un alt cont de PayPal sau de pe un card de credit sau debit.


„Odată cu pandemia, slujbele Bisericii au început să fie difuzate online aşa că din ce în ce mai mulţi credincioşi din afara Arhiepiscopiei Tomisului au început să le urmărească, iar unii dintre aceştia ne-au solicitat să găsim o metodă modernă prin care să poată transmite donaţii către Arhiepiscopie. Aşa că am apelat la această metodă modernă şi pentru că tehnologia a permis şi includerea unui text odată cu donaţia făcută, am oferit această posibilitate credincioşilor de a-şi scrie numele pentru a fi pomenite la altarul Catedralei Arhiepiscopale din Constanţa, la slujbele pe care ei le urmăresc”, a transmis reprezentantul Arhiepiscopiei, Eugen Tănăsescu.

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

Una dintre victimele incendiului din Olt, în strare gravă. Se încearcă transferul la un spital din străinătate

Publicat

în

Medicii Compartimentului de Chirurgie Plastică din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina încearcă să o transfere în străinătate pe femeia în vârstă de 57 de ani, din Poboru, care a suferit arsuri pe căile respiratorii, deoarece nu sunt locuri la spitalele de mari arşi din ţară.

Cele patru victime ale incendiului de la Poboru, cu vârste cuprinse între 57 şi 83 de ani, cu arsuri la nivelul feței și membrelor superioare, au fost preluate de echipajele medicale și transportate la UPU Slatina.

Medicul Florin Popa, şeful Compartimentului Chirurgie Plastică, a explicat că victimele au fost preluate de urgenţă, iar în maximum 30 de minute a ajuns la spital tot personalul.


Cele patru victime au fost preluate şi s-a intrat, concomitent, în două săli.

Două dintre persoane au arsuri pe căile respiratorii, iar celelalte două au suspiciuni de arsuri pe căile respiratorii.

Medicii încearcă acum transferul în străinătate pentru femeia de 57 de ani.


În urma incendiului au ars bunurile din două camere de locuit și circa 10 metri pătrați de tavan.

Cauza probabilă a incendiului fiind folosirea lichidelor combustibile neadecvate, pentru aprinderea focului, potrivit ISU.

CITEŞTE ŞI: Incendiu violent, într-o comună din Olt: Locuinţă distrusă, patru persoane la spital

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

Tânăr de 23 de ani din Dolj, printre decesele de COVID raportate duminică. Era nevaccinat şi avea boli asociate

Publicat

în

Un tânăr în vârstă de 23 de ani, din judeţul Dolj, cu boli asociate şi nevaccinat, se numără printre pacienţii infectaţi cu SARS-CoV2, care au murit, potrivit datelor remise duminică de GCS.

În intervalul 16.10.2021 (10:00) – 17.10.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 299 decese (146 bărbați și 153 femei), dintre care unul anterior intervalului de referință, ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Bihor, Brăila, Botoșani, Brașov, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Ialomița, Ilfov, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Vaslui, Vrancea și Municipiul București.

Din totalul de 299 de pacienți decedați, 271 erau nevaccinați și 28 vaccinați. Cei 28 de pacienți decedați vaccinați aveau vârste cuprinse între 40 și 80 de ani. 27 dintre pacienții decedați vaccinați prezentau comorbidități, iar pentru 1 pacient decedat nu au fost raportate comorbidități.


CITEŞTE ŞI: O fetiţă de doar şase ani, din Argeş, a murit în urma infectării cu SARS-CoV2

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Arhiva articole

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.