Connect with us

ACTUAL

Şi-a ucis nou-născutul, dar nu va face nicio zi de închisoare. Ce sentinţă au decis judecătorii pentru o adolescentă din Olt

Publicat

în

Adolescenta din comuna Călui din judeţul Olt care, în 2019, când avea 16 ani, şi-a ucis pruncul nou-născut, a fost condamnată de Judecătoria Balş la măsura educativă a asistării zilnice pe o durată de 3 luni. De asemenea, tânăra trebuie să urmeze un curs de pregătire şcolară sau de calificare profesională. Noi detalii despre cumplita crimă ies acum la iveală.

Atunci când a fost audiată inculpata a recunoscut fapta săvârșită, fiind de acord ca judecata să aiba loc numai pe baza probelor administrate în cursul urmăririi penale.

Tânăra a mărturisit că, în cursul lunii august 2018, a întreținut raporturi sexuale cu un bărbat din aceeaşi localitate, după ce, anterior, în cursul lunii aprilie, acesta o amenințase că va arăta părinților ei sau va posta pe rețelele de socializare fotografii în care inculpata apărea dezbrăcată. Fotografiile fuseseră făcute de un alt prieten al inculpatei.


În cursul lunii decembrie, fata a constatat că este însărcinată.

A realizat că era prea târziu să facă întrerupere de sarcină astfel că, a continuat să meargă la școală, însă și-a ascuns sarcina purtând pantaloni cu talie înaltă și bluze largi.

În data de 3 mai 2019, în jurul orei 10.00, adolescenta a început sa aibă dureri de spate, iar în cursul nopții a început să aibă dureri mari în zona abdominală. De frică, fiindcă si-a dat seama ca au început contracțiile, s-a dus în camera de la drum, pentru a nu fi auzită de tatăl său.


În timp ce se afla pe covor, în jurul orei 3.00, fata a născut. Ulterior, a ucis pruncul şi a încercat să ascundă urmele crimei.

„A observat că fătul era viu și , întrucât acesta a început sa plângă,l-a luat în brațe și a iesit în curte, de unde a luat un cuțit care era pus în gard, s-a întors apoi în camera de la drum și a tăiat cordonul ombilical De frică ca acesta să nu țipe și să îl trezească pe tatăl său, inculpata l-a luat de două ori de gât, apoi l-a apăsat pe piept. A început să strângă hainele din cameră, iar cuțitul l-a pus în sobă. După 30 de minute, văzând că nu mai respiră, a luat copilul și l-a pus într-o pungă. În aceeași pungă, peste copil, a pus hainele din cameră, care erau pline de sânge. Punga a lăsat-o în cameră, după un fotoliu”, se arată în încheierea instanţei.

Inculpata a fost găsită dimineața, în jurul orei 7.00, de către tatăl său, în stare de semiconștiență. A fost transportată la spital, ocazie cu care s-a stabilit că născuse recent.

Poliţia a fost sesizată de medicii Spitalului Balş.

Poliţiştii au găsit cadavru nou-născutului.

„La data de 04.05.2019 s-a efectuat cercetarea la fața locului, ocazie cu care s-a constatat că în prima cameră a locuinței, pe podea, între perete și canapea, într-o pungă de plastic, împreună cu mai multe obiecte de vestimentație ce prezentau pete de sânge, se afla cadavrul unui nou-născut de sex masculin. De asemenea, în urma administrării acestui mijloc de probă, în vatra sobei a fost găsit un cuțit având mâner din lemn cu lama în lungime de 19 cm ce prezenta pete de culoare brun-roșcate, cu aspect de sânge. Astfel de pete cu aspect de sânge au fost descoperite și în curtea locuinței , lângă un robinet de apă”, se mai arată în documentul citat.

În încheierea ataşată sentinţei, magistraţii au explicat de ce au ales să nu o condamne pe fată la o pedeapsă privativă de libertate.

„La alegerea și individualizarea pedepsei aplicate inculpatei, instanța va avea în vedere și dispozițiile art. 74 din Codul penal, astfel că va ține cont de împrejurările și modul de comitere a infracțiunii, precum și mijloacele folosite, starea de pericol creată pentru valoarea ocrotită, natura și gravitatea rezultatului produs ori a altor consecințe ale infracțiunii, motivul săvârșirii infracțiunii și scopul urmărit, natura si frecventa infracțiunilor care constituie antecedente penale ale infractorului, conduita după săvârșirea infracțiunii și în cursul procesului penal, nivelul de educație, vârsta, starea de sănătate, situația familială și socială.

De asemenea, instanța va avea în vedere circumstanțele personale ale inculpatei, vârsta acesteia,respectiv 16 ani, precum și împrejurările de comitere a infracțiunii ,respectiv faptul că la momentul comiterii acesteia, inculpata a prezentat diagnosticul „ tulburare afectivă emoțională majoră tranzitorie, generată de naștere, agravată de tulburările somatic consecutiv nașterii, discernământul său fiind diminuat” .

Astfel, instanța apreciază că în cauză se impune aplicarea unei măsuri educative neprivative de libertate prevăzute de art. 114 alin. 1 din Codul penal, ca urmare a criteriilor mai sus menționate”, se arată în încheiere

Print Friendly, PDF & Email

ACTUAL

Copil în vârstă de o lună, mort în condiţii SUSPECTE, într-o comună din Dolj. Poliţiştii au deschis un dosar penal

Publicat

în

Un dosar penal a fost deschis de poliţiştii din Dolj pentru moartea suspectă a unui copil în vârstă de aproximativ o lună, din comuna Urzicuţa.

Potrvit IPJ Dolj, poliţiştii au fost sesizați prin apel 112 de către un echipaj din cadrul Serviciului de Ambulanță Dolj despre faptul că, în urma unei solicitări de natură medicală, efectuată de către o femeie de 39 ani,  din Urzicuța, a fost constatat decesul unui copil în vârstă de aproximativ o lună.

„În cauză,  polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, iar cercetările sunt continuate, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Băilești, urmând ca la finalizare să fie propusă soluție legală”, transmite IPJ Dolj.


Totodată, a fost dispusă efectuarea unei expertize medico-legale, pentru stabilirea cauzei decesului.

CITEŞTE ŞI: Mamă minoră din Vâlcea, cercetată penal după ce a plecat din spital cu bebeluşul său confirmat cu COVID-19

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

Un primar PNL internat la un spital privat s-a sinucis

Publicat

în

Primarul unei comune din județul Vaslui s-a sinucis într-un spital privat din județul Alba.

Potrivit surselor alba24.ro, primarul comunei Pogoana, din Vaslui, Cristian Spridon, s-a spânzurat cu un cablu, vineri, 17 septembrie, undeva în jurul orei 18.00.

Bărbatul în vârstă de 53 de ani era primar al comunei din partea PNL Vaslui.


De asemenea, bărbatul era și un cunoscut om de afaceri în județul Vaslui. Acesta avea mai multe ferme de pui.

Potrivit reporterilor de la Vremea Nouă, bărbatul ar fi suferit de o depresie și a venit în Alba pentru a se trata.

La fața locului s-a deplasat și un echipaj SMURD, dar bărbatul nu a mai putut fi salvat, fiind constatat decesul.


CITEŞTE ŞI: Mamă minoră din Vâlcea, cercetată penal după ce a plecat din spital cu bebeluşul său confirmat cu COVID-19

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

Un bărbat din Găneasa (Olt), dat dispărut de familie. Cei care îl văd sunt rugaţi să apeleze 112

Publicat

în

Un bărbat în vârstă de 56 de ani, din comuna Găneasa, este căutat de poliţişti după ce a fost dat dispărut de familie.

Nicolae Fesan a plecat de la domiciliu și nu a mai revenit.

Semnalmente: înălţime 1,70 m, constituție astenică, ochi căprui, păr cărunt, poartă mustață.


La momentul dispariţiei era îmbrăcat în pantaloni de trening de culoare neagră, pulover bleumarin cu dungi albastre, șapcă de fâș și pantofi sport de culoare neagră.

Persoanele care dețin informații ce pot ajuta la găsirea acestuia sunt rugate să anunțe cea mai apropiată unitate de poliție sau să sune la numărul de urgență 112.

CITEŞTE ŞI: Circulaţie interzisă pe timpul nopţii şi magazine închise de la ora 18.00, în trei localităţi din Olt cu număr mare de cazuri de COVID-19


Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Arhiva articole

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.