AcasăACTUALSe ridică măsura carantinării, în satul Greci din Olt

Se ridică măsura carantinării, în satul Greci din Olt

spot_img

Pentru că nu a mai apărut cazuri de COVID-19, în rândul localnicilor, restricţiile de carantinare ale satului Greci vor fi ridicate, duminică seară, la ora 19.00.

- Publicitate -

După ce 10 dintre locuitorii satului Greci, din comuna Schitu, au fost confirmaţi cu COVID-19, autorităţile au plasat comunitatea în carantină.  Timp de 14 zile, toate intrările şi ieşirile din sat au fost păzite de poliţişti şi jandarmi. Acces au avut doar cei care au lucrat, acolo sau în alte localităţi, şi au putut demonstra acest lucru, dar şi maşinile care le-au adus provizii  localnicilor.

Florin Homorean, prefectul de Olt, a declarat pentru gazetanoua.ro că hotărârea de a carantina satul a fost luată după ce numărul persoanelor infectate cu SARS-COV2 din comuna Schitu a ajuns la 11, 10 dintre ei fiind din satul Greci.  Cei mai mulţi infectaţi sunt angajaţi ai Spitalului de Neuropsihiatrie din localitate unde este focar de COVID-19.


„ Aceste măsuri au avut caracter temporar, pe o perioadă de 14 zile. Perioada se finalizează astăzi, la ora 19.00. Nu avem motive să prelungim această măsură de carantinare zonală întrucât persoanele pentru care s-a impus această măsură, prin evaluarea riscului de îmbolnăvire cu virusul SARS-COV2, realizată de către Direcţia de Sănătate Publică, nu a crescut”, a declarat prefectul de Olt, Florin Homorean.

La Spitalul de Psihiatrie Cronici Schitu Greci au fost înregistrate 75 de cazuri COVID-19, dintre acestea 55 în rândul pacienţilor. Doi dintre ei au decedat.

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri