Connect with us

ACTUAL

Scandal din cauza măștilor rămase nedistribuite după starea de urgență. Ministerul Sănătății le cere înapoi, PSD și PNL vor să ajungă la beneficiari

Publicat

în

Ministerul Sănătății a cerut ca peste 11 milioane de măști rămase nedistribuite către românii cu venituri mici după terminarea stării de urgență să fie trimise de autoritățile locale înapoi la DSP-uri. PNL și PSD cer modificarea legislației astfel încât măștile de protecție anti Covid să fie împărțite în continuare cetățenilor și pe perioada stării de alertă. 

Secretarul de stat din ministerul Sănătății, Vass Levente, a explicat, marți, în ședința Comisiei pentru Sănătate din Camera Deputaților, că măștile vor fi folosite în continuare pentru „combaterea pandemiei”, dar parlamentarii nu au fost de acord cu el, scrie Digi24.

Deputatul PSD Florin Buicu a spus că „este una din marile măgării ale guvernării” și că dorința ministerului Sănătății nu este corectă.


„Procedura prin care măștile ajungeau la persoanele defavorizate era simplă. Unitățile administrativ teritoriale spuneau câte persoane au nevoie. Ministerul a luat măști și acum vorbim de 11 milioane de măști care nu au ajuns la persoanele defavorizate. Vorbim de 3000 de UAT-uri unde sunt cele 11 milioane de măști. Vom pune pe drumuri autoritățile locale să predea la DSP câte 50 sau 100 de măști, în loc să facă Guvernul în așa fel încât să se trimită măștile către oameni și în starea de alertă”, a spus deputatul PSD.

Deputatul PNL Cristina Vecerdi a explicat că situația s-ar putea rezolva printr-un protocol între instituții și măștile ar putea fi date către școli, creșe și grădinițe.

Fostul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, aflat în funcție în perioada stării de alertă, a declarat, după ședința comisiei, că sunt 11 milioane de măști care nu au fost folosite, care se află pe stoc la administrațiile locale, că acestea nu au apucat să fie distribuite la timp în perioada stării de urgență pentru că firmele care au participat la licitațiile organizate de stat pentru măștile de protecție s-au contestat în instanță și prosele au durat câteva luni.


Tătaru a explicat că autoritățile locale au cerut măști la DSP-uri și că nu are informații că s-ar fi solicitat de către primării un număr mai mare decât era necesar.

„Nu suntem de acord ca aceste măști să fie returnate la DSP-uri”, a explicat fostul ministru, care a anunțat că ordonanța guvernului va fi modificată în Parlament astfel âncât măștile rămase să ajungă totuși la românii cu venituri mici.

Întrebat de ce ar mai avea oamenii nevoie de măști în condițiile în care s-a eliminat obligativitatea purtării măștii în spațiile deschise, Nelu Tătaru a răspuns că „Noi nu avem o imunizare de 60-70%, mai există încă pericol. Este nevoie de măști în continuare”.

Print Friendly, PDF & Email

ACTUAL

Şofer din Craiova, prins cu o viteză de peste 200 km/oră, pe un drum din Olt

Publicat

în

Un tânăr în vârstă de 31 de ani, din Craiova, a rămas fără permis pentru trei luni şi s-a ales şi cu o amendă după ce, vineri după-amiază, a fost depistat de aparatul radar conducând o maşină, pe drumul naţional DN 65, în zona oraşului Scorniceşti din Olt, cu o viteză de peste 200 de kilometri pe oră.

Potrivit IPJ, şoferul a fost înregistrat de aparatul radar TRUCAM cu viteza de 208 km/h, pe un sector de drum cu limita de 100 de km/h.

„Astfel, la ora 15.23, în afara localității Scornicești, a fost depistat un bărbat, de 31 de ani, din municipiul Craiova, județul Dolj, în timp ce conducea un autoturism, fiind Bărbatul a fost sancționat cu amendă contravențională în valoare de 1305 lei, fiindu-i reținut permisul de conducere pentru o perioadă de 90 de zile, ca măsură complementară”, transmite IPJ Olt.


Vineri, în doar două ore, au fost aplicate 36 de sancțiuni contravenționale, dintre care 28 pentru nerespectarea regimului de viteză, fiind reținute 12 permise de conducere, 9 pentru viteză (3 în afara localitătii) și 3 pentru depășire neregulamentară.

CITEŞTE ŞI: Ce a păţit un şofer din Slatina care a condus cu peste 100 de kilometri pe oră, pe o stradă din oraş

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

Un bărbat din Dăneasa a murit înecat, în zona Barajului Drăgănești Olt

Publicat

în

Un bărbat în vârstă de 33 de ani, din Dăneasa, județul Olt, a murit înecat, vineri după-amiază, tragedia petrecându-se în zona Barajului Drăgănești Olt.  

Potrivit ISU Olt, bărbatul fusese scos din apă, de către aparținători, când pompierii au ajuns la fața locului, dar era în stare de inconștiență.

„La sosirea echipajelor, bărbatul, în vârstă de 33 de ani, din comuna Dăneasa, a fost găsită în stop cardio-respirator, fiind începute imediat manevrele de resuscitare. Echipajele medicale au executat manevre de resuscitare aproximativ o oră, fără rezultat favorabil, pacientul fiind declarat decedat de medicul SAJ”, au precizat reprezentanții ISU Olt.


CITEȘTE ȘI: VIDEO | TRAGEDIE în Gorj. Trei persoane, printre care un copil în vârstă de opt ani, s-au înecat în Motru

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

A fost desemnat constructorul pentru tronsonul patru al Drumului Expres Craiova-Pitești

Publicat

în

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunțat, vineri, că a fost desemnată și firma care se va ocupa de tronsonul patru al Drumului Expres Craiova-Pitești, fiind vorba despre constructorul care lucrează deja pe loturile doi și trei. 

„Ziua de vineri aduce două vești bune pentru infrastructura rutieră: s-au anunțat câștigătorii pentru construcția lotului 4 al DX Craiova-Pitești și pentru proiectarea segmentului Brașov-Făgăraș al A3. Pe tronsonul lung de 31,8 km dintre Colonești și Pitești, vorbim despre un antreprenor român serios, care lucrează foarte bine și pe loturile 2 și 3 ale aceluiași proiect și care a fost desemnat câștigător deja de 2 ori pe acest sector. Să sperăm că a treia oară-i cu noroc și că licitația nu va mai fi contestată din nou”, a scris ministrul pe pagina de Facebook.

Acesta a anunțat că, din momentul semnării contractului, constructorul va avea la dispoziție 12 luni pentru proiectare și 24 pentru execuție, dar crede că lucrurile se vor derula mai rapid.

„Există mari șanse ca finalizarea lucrărilor să aibă loc mai repede de termenul contractual – mai ales că pe lotul 4 pot fi mobilizate resursele deja antamate de constructor pe loturile 2 și 3. Acestea vor fi gata anul acesta, respectiv în 2022 (împreună cu lotul 1)”, a mai spus Drulă.

Rezultatele așteptate ale proiectului sunt:

1 – construirea a 121,185 km de drum expres;

2 – crearea unei comunicații moderne între Craiova și Pitești, făcând astfel conexiunea cu autostrada București-Pitești și în viitor cu autostrada Pitești-Sibiu;

3 – îmbunătățirea fluxului de trafic pe DN65, în special prin deturnarea traficului de tranzit pe ruta expresă cu 2×2 benzi și, de asemenea reducerea traficului în orașe care în prezent sunt traversate de drumul național DN65.

4 – reducerea numărului de accidente prin crearea unui sistem de transport rutier mai sigur în comparație cu situația infrastructurii rutiere existente,care asigură legătura dintre Craiova – Pitești;

Prezentul proiect contribuie la atingerea principalului rezultat urmărit în promovarea investițiilor prevăzute în cadrul OS2.1.-reducerea timpului mediu de călătorie.

Valoarea totală a proiectului este de 5.511.537.531,93 lei și este finanțat prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020 astfel: 75% contribuția Uniunii Europene din Fondul European de Dezvoltare Regională-3.510.498.252,58 lei, 25% contribuția proprie– 1.170.166.084,15 lei, restul de 830.873.195,20 lei reprezentând cheltuieli neeligibile inclusiv TVA.

CITEȘTE ȘI: Termenul de finalizare a Tronsonului 1 al Drumului Expres Craiova-Piteşti, amânat cu un an

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Arhiva articole

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.