AcasăACTUALŞantierul Drumului Expres. Se dă drumul traficului rutier peste podul dinspre Brebeni...

Şantierul Drumului Expres. Se dă drumul traficului rutier peste podul dinspre Brebeni şi peste cel de la Oltişoru

spot_img

Constructorul Tronsonului 2 al Drumului Expres Craiova-Piteşti, care trece prin judeţul Olt, recepţionează două poduri ce trec peste viitorul drum de mare viteză, acestea urmând să fie date în uz începând de miercuri, 1 septembrie.

- Publicitate -

Reprezentanţii Tehnostrade au declarat pentru Reporter 24 că este vorba despre podul rutier de pe drumul judeţean DJ 546, de la ieşirea din Slatina spre comuna Brebeni, şi de cel de pe drumul naţional DN 64, din localitatea Oltişoru, comuna Găneasa.

„Mâine este recepţia. Este vorba despre podul peste drumul expres din zona Pirelli-TMK şi despre cel de la Oltişoru. După aceea, traficul rutier se va desfăşura pe aceste poduri”, transmite sursa citată.


CITEŞTE ŞI: A fost semnat contractul pentru tronsonul 4 al drumului expres Craiova-Piteşti

Proiectul “Drum Expres Craiova-Pitești” prevede construirea până la sfârșitul anului 2023 a 121,185 km de drum expres ( 2X2), 10 intersecții rutiere, 75 de poduri și pasaje, 25 de intersecții, 15 poduri/pasaje la noduri rutiere/ drumuri de legătură, 8,85 drumuri de legătură.

Rezultatele așteptate ale proiectului sunt:


construirea a 121,185 km de drum expres;

crearea unei comunicații moderne între Craiova și Pitești, făcând astfel conexiunea cu autostrada București-Pitești și în viitor cu autostrada Pitești-Sibiu;

îmbunătățirea fluxului de trafic pe DN65, în special prin deturnarea traficului de tranzit pe ruta expresă cu 2×2 benzi și, de asemenea reducerea traficului în orașe care în prezent sunt traversate de drumul național DN65.

reducerea numărului de accidente prin crearea unui sistem de transport rutier mai sigur în comparație cu situația infrastructurii rutiere existente,care asigură legătura dintre Craiova – Pitești;

Prezentul proiect contribuie la atingerea principalului rezultat urmărit în promovarea investițiilor prevăzute în cadrul OS2.1.-reducerea timpului mediu de călătorie.

Valoarea totală a  proiectului este de 5.511.537.531,93 lei și este finanțat prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020 astfel: 75% contribuția Uniunii Europene din Fondul European de Dezvoltare Regională-3.510.498.252,58 lei, 25% contribuția proprie– 1.170.166.084,15 lei, restul de 830.873.195,20 lei reprezentând cheltuieli neeligibile inclusiv TVA.

CITEŞTE ŞI: FOTO | Stadiul lucrărilor pe drumul expres Craiova-Pitești, între Slatina și Balș

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri