AcasăACTUALSalvatori montani români, la Congresul Internaţional de Salvare pe pârtiile de schi...

Salvatori montani români, la Congresul Internaţional de Salvare pe pârtiile de schi din Franța

spot_img

10 salvatori montani din Argeş, Covasna, Gorj, Hunedoara și Mureş vor reprezenta România la Congresul Internaţional de Salvare pe pârtiile de schi, eveniment ce a debutat pe 23 aprilie și se va desfășura până la data de 30 aprilie, în stațiunea montană Val Thorens din Franța.

- Publicitate -

Acțiunea este organizată de Federaţia Internaţională a Patrulelor de Schi (FIPS) care reunește 33 de ţări membre şi membri asociaţi din întreaga lume și în care Salvamont România este membru cu drepturi depline.

Congresul este o oportunitate pentru salvamontiştii români de a face schimb de experienţă cu alți salvatori montani, cu alte asociaţii naţionale de salvare montană și pe pârtii de schi sau institute de cercetare în acest domeniu.


Pe lângă intervențiile și demonstrațiile practice din fiecare zi, delegaţia României va prezenta soluțiile de salvare montantă bazate pe drone lansate recent în parteneriat cu Vodafone, precum și informații despre Centrul Național de Analiză Date, proiect unic la nivel european.

„România este apreciată de către organizații similare Salvamont din alte țări pentru cadrul legislativ foarte bun şi cuprinzător în ceea ce privește desfășurarea activităţii de salvare montană. De asemenea, este recunoscută și pentru soluţia de desfăşurare a activităţii în structură mixtă (angajaţi şi voluntari), pentru sistemul de formare profesională, precum şi ca prima ţară din Uniunea Europeană care a reuşit reglementarea aceste profesii.

Salvamont România este singura structura de salvare din țara noastră membră în cele trei mari organizații de salvare: Comitetul Internaţional de Salvare montană CISA IKAR , F.I.P.S. – Federaţia Internaţională a Patrulelor de Schi și IEDO – Organizația internaționala a salvatorilor cu drone. Astfel, salvamontiştii români se bucură de o poziţie foarte bună în rândul ţărilor cu activitate de salvare montană și reușesc să menţină întotdeauna aceasta activitate la înălțime”, arată Salvamont România.


CITEȘTE ȘI: Cod galben de ploi și vijelii, atenționare valabilă pentru aproape întreaga țară

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri