AcasăACTUALSalariile magistraților și pensiile speciale vor fi majorate

Salariile magistraților și pensiile speciale vor fi majorate

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, susţine că majorarea salariilor magistraţilor, precum şi a pensiilor speciale, are loc pentru a fi evitate cheltuieli de zeci de milioane de lei, pentru procese intentate de magistraţi pentru recuperarea unor drepturi salariale.

„Am adoptat un ordin. Mă obliga decizia Curţii Constituţionale a României”, a fost explicaţia ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu, potrivit adevarul.ro.

Deţinătorul portofoliului Justiţiei a subliniat că prin această decizie ar urma să fie făcute economii.


„Ministerul va face economii de zeci de milioane de lei pentru ca vom evita sute de procese. 20% dintre angajaţi deja aveau (n.r – decizii câştigate în instanţă)”, a completat Cătălin Predoiu.

De altfel, „Adevărul” a scris anterior de creşterea veniturilor cu 20% ale celor din Justiţie, potrivit informaţiilor obţinute, salariul mediu net al unui judecător va fi de 13.369 de lei, salariul mediu net al unui procuror va fi de 13.473, în timp ce mediul unui grefier va fi de de aproximativ 5.200 de lei. Predoiu susţine că până la finalul anului va face un proiect privind salarizarea unitară în sistemul judiciar, pentru a rezolva dezechilibrele din sistem legate de grade, funcţii sau sporuri.

CITEŞTE ŞI: Cod GALBEN de ninsori, până duminică dimineaţă. Ce zone sunt afectate


- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
5,026FaniÎmi place
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri