AcasăACTUALS-a semnat contractul pentru extinderea și modernizarea Aeroportului Craiova. Care sunt investițiile...

S-a semnat contractul pentru extinderea și modernizarea Aeroportului Craiova. Care sunt investițiile prinse în marele proiect cu finanțare europeană

spot_img

Contractul privind extinderea și modernizarea Aeroportului Internaţional Craiova a fost semnat, miercuri, proiectul având o valoare de 479.273.902 de lei inclusiv TVA. 

- Publicitate -

Lucrările în cazul acestui proiect vor fi executate de asocierea de firme: Construcții Erbașu SA (lider) – Grup Primacons – Vahostav SK.

Potrivit contractului, termenul de finalizare a lucrărilor este de 25 de luni.


Este prevăzut, în proiect, construcția noului terminal de pasageri și alte 20 de investiţii, respectiv: amenajare parcare, drumuri de acces și centrală fotovoltaică; amenajarea suprafeţei nivelate a benzii pistei şi amenajarea ariei de siguranţă; amenajarea suprafeţei nivelate a benzii căii de rulare; asigurarea suprafeţelor de protecţie îngropate; gard perimetral de securitate; drumuri rutiere de acces şi drumuri tehnologice; platforme antisuflu.

Noul terminal este prevăzut pentru 2 milioane de pasageri pe an.

Contractul semnat miercuri face parte din proiectul „Extinderea si modernizarea Aeroportului International Craiova”, cod SMIS 152444, proiect  finanțat în cadrul Axei Prioritare nr. 2 – Dezvoltarea unui sistem de transport multimodal, de calitate, durabil şi eficient, Obiectiv specific 2.3 – Creşterea gradului de utilizare sustenabilă a aeroporturilor, Programul Operațional Infrastructură Mare 2014 – 2020 cu o valoare totală de 479.273.902,31 lei inclusiv TVA, din care cofinanțare UE 280.518.150,47 lei fară TVA.


CITEȘTE ȘI: Salvatori montani români, la Congresul Internaţional de Salvare pe pârtiile de schi din Franța

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri