AcasăACTUALRusia ia în considerare inspectarea bazei de la Deveselu. Biden, teleconferinţă cu...

Rusia ia în considerare inspectarea bazei de la Deveselu. Biden, teleconferinţă cu liderii României, Poloniei şi altor aliaţi NATO

spot_img

Joe Biden a convocat o teleconferință vineri după-amiază cu liderii României, Poloniei și ai aliaților majori din NATO, pentru a discuta evoluția crizei ucrainene. Rusia ia acum în considerare inspectarea bazei de la Deveselu.

- Publicitate -

Un oficial de la Casa Albă a confirmat faptul că președintele american a solicitat acest apel, la care vor participa Canada, Franța, Germania, Italia, Polonia, România, Marea Britanie, alături de liderii UE și ai NATO.

Nu a fost publicată o agendă foarte specifică a discuției, dar este de presuspus că Joe Biden își va informa aliații asupra ultimelor evoluții privind acumularea de trupe rusești și a scenariilor anticipate de evoluție a crizei, așa cum președintele american a făcut frecvent în ultime perioadă. Ieri, Biden a declrata că “fiecare indiciu pe care îl avem este că rușii sunt pregătiți să intre în Ucraina, să atace Ucraina. Din informațiile noastre, credem că se va întâmpla în zilele următoare.”


Prezența la întâlnire a Poloniei și a României, țări în care sunt desfășurate componente ale scutului antirachetă, ar putea avea legătură și cu răspunsul scris dat ieri de Moscova către SUA. În acesta se arată că “măsurile de verificare reciprocă propusă de partea americană în legătură cu complexele Aegis Ashore din România și Polonia, precum și unele obiective din partea europeană a Rusiei, poate fi luată în considerare în continuare”.

După ce ministrul român de Externe a invitat Rusia să viziteze baza de la Deveselu pentru a se convinge că aceasta nu găzduiește decât rachete defensive, reprezentanți ai Rusiei au declarat inițial că nu sunt interesați de o astfel de acțiune, deoarece rachetele de interceptare pot fi rapid înlocuite.

sursa: biziday


CITEŞTE ŞI: Creşterea preţului la energie afectează şi Baza NATO de la Deveselu. Americanii plătesc deja dublu

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri