AcasăACTUALRomânia nu mai are un registru al pacienților oncologici. Medicul Michael Scheker:...

România nu mai are un registru al pacienților oncologici. Medicul Michael Scheker: „Este foarte greu să vorbim despre cazuri foarte reale”

spot_img

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunțat, vineri, la Craiova, că în România există un prim draft al unei strategii naţionale de combatere a cancerului.

- Publicitate -

Acesta a fost lansat în urmă cu aproximativ cu două luni, autoritățile intenționând să realizeze și un registru al pacienţilor oncologici, care încă nu există în țara noastră.

„Sperăm să putem perfecţiona această strategie naţionale de combatere a cancerului, s-o aprobăm să ne permită şi evaluările şi să putem avea răspunsuri la toate aceste întrebări (n.r. referitoare la numărul mare şi în creştere de cazuri de cancer din regiunea S-V). Nu aş vrea să facem speculaţii că în vecinătatea României există o centrală nucleară şi din acest motiv există mai multe neoplazii în această regiune. Cauzele pot fi multiple, iar politicile de prevenţie sunt inegale în România”, a declarat Rafila la Craiova.


La rândul său, medicul oncolog Michael Schenker, a precizat că în România nu există o statistică privind numărul real al cazurilor de cancerul, tocmai pentru că nu există un registrul al acestor categorii de pacienți.

„De ani de zile nu avem un astfel de registru de cancer, încât este foarte greu să vorbim despre cazuri foarte reale. Sunt studii făcute de oameni de cercetare vizavi de incidenţă în anumite regiuni, dar nu este la nivel naţional deocamdată”, a explicat Michael Schenker.

CITEȘTE ȘI: Blocaj de natură legislativă pentru investigațiile de monitorizare a pacientului. Ministrul Sănătății dă asigurări că programul nu se va opri


 

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri