Connect with us

ACTUAL

Rezultat Simulare BAC: 45% dintre elevii doljeni au obținut medii de promovare

Octavia Hantea

Publicat

în

45,08% dintre elevii doljeni care s-au prezentat la simularea Examenului Național de Bacalaureat 2021 au obținut note de trecere. 

Potrivit reprezentanților ISJ Dolj, au fost și elevi care au obținut nota maximă. Astel, sunt înregistrate: 20 note de 10 la Limba și literatura română, 23 la Istorie, nouă note de 10 la Matematică, 24 – Biologie, 1 – Fizică, 11 – Geografie, 7 – Informatică, 8– Logică, 1-Psihologie.

Unitățile de învățământ liceal care au obținut un procent de promovare de peste 40% sunt următoarele:

Colegiul National “Fratii Buzesti” Craiova – 88.27%

Colegiul National “Carol I” Craiova – 82.71%

Colegiul National “Elena Cuza” Craiova – 81.12%

Colegiul National Pedagogic “Stefan Velovan” Craiova – 72.53%

Liceul Teoretic “Independenta” Calafat – 71.77%

Seminarul Teologic Ortodox “Sfantul Grigorie Teologul” Craiova – 69.23%

Liceul “Voltaire” Craiova -64.18%

Liceul Tehnologic Transporturi Cai Ferate Craiova – 58.82%

Colegiul National Militar “Tudor Vladimirescu” Craiova – 56.25%

Liceul Teoretic “Constantin Brancoveanu” Dabuleni – 50.98%

Liceul Teoretic “Tudor Arghezi” Craiova – 49.02%

Colegiul National “Nicolae Titulescu” Craiova – 47.59%

Liceul Teoretic “Mihai Viteazul” Băilesti – 42.31%

„Reamintim că rezultatele obținute la simulare sunt analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ în care s-au desfăşurat aceste simulări, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare. Notele obţinute la simulările naţionale nu se trec în catalog. Prin excepţie, la solicitarea scrisă a elevului, notele obţinute la simulările naţionale pot fi trecute în catalog”, a menționat purtătorul de cuvânt al ISJ Dolj, Nicoleta Lițoiu.

Inspectoratul Școlar Dolj va analiza rezultatele simulării și va realiza un plan de acțiune care va cuprinde măsurile de monitorizare, control și remediere în unitățile de învățământ unde acest lucru se impune.

De asemenea, în cadrul activităților remediale se va insista pe acele aspecte identificate în urma analizei rezultatelor la nivelul fiecărei unități  de învățământ liceal.

Print Friendly, PDF & Email

ACTUAL

VIDEO. Accident în Teleorman: Impact între un TIR şi un autoturism, trei persoane rănite

Avatar

Publicat

în

Trei persoane sunt rănite în urma unui accident rutier petrecut, miercuri, în judeţul Teleorman, între Alexandria şi Lăceni. Una dintre victime ar fi încarcerată.

Potrivit ISU Teleorman, în accident sunt implicate un autoturism şi un TIR care transporta cereale.

„Accident pe VO1, Alexandria – Lăceni, un TIR care transporta cereale și un autoturism, posibil 3 victime, dintre care una încarcerată. Intervin pompierii militari din cadrul Detașamentului Alexandria cu o mașină de stingere, o descarcerare și o autospecială de transport personal și victime multiple, iar din cadrul SAJ Teleorman două echipaje medical”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Teleorman, Gelu Dragomir.

 

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

Staţii de tratare a apei din judeţul Olt, reabilitate cu fonduri europene

reporter24

Publicat

în

Contractul de execuţie a proiectului „Echiparea stațiilor de tratare apă potabilă ale Municipiului Slatina cu filtre pentru potabilizarea apei”, din cadrul proiectului „Dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată din județul Olt, în perioada 2014-2020”, a fost semnat, miercuri, de compania de apă. Proiect are o valoare totală eligibilă de  1.147.116.622,49 lei fără TVA.

Potrivit unui comunicat remis de CAO, în cadrul acestui proiect se vor reabilita și extinde stațiile de tratare Nicolae Bălcescu și Salcia și vor fi dotate cu echipamente performante pentru tratarea și monitorizarea calității apei potabile.

Stația de tratare și pompare „Nicolae Bălcescu” va fi proiectată pentru un debit maxim zilnic de 540 mc/h, iar stația de tratare Salcia va fi proiectată pentru un debit maxim zilnic de 490 mc/h.

Contractul de Lucrări „Echiparea stațiilor de tratare apă potabilă ale Municipiului Slatina cu filtre pentru potabilizarea apei” a fost atribuit în urma unei licitații publice deschise, asocierii SC ELSACO ELECTRONIC SRL & CVW TECHNOLOGIES SA, lider de asociere fiind SC ELSACO ELECTRONIC SRL. Valoarea contractului este de 51.783.368,51 lei fără TVA, din  care, conform schemei de finanţare, 85% reprezintă finanţare nerambursabilă de la Uniunea Europeană iar 13% constituie co-finanțare naţională și 2% constituie co-finanțare din Bugetul Local.

Durata contractului de execuție este de 35 luni, la care se adaugă 36 de luni – perioada de notificare a defectelor.

„Contractul pe care l-am semnat astăzi este o veste bună pentru toți cetățenii municipiului Slatina pentru că, odată finalizate aceste lucrări la cele două stații de tratare, Nicolae Bălcescu și Salcia, vom putea spune că am eliminat disconfortul cauzat de turbiditatea crescută a apei potabile. În aceste două uzine de apă, așa cum le spun eu, vom îmbunătăți calitatea apei furnizate locuitorilor, contribuind astfel de reînnoirea și dezvoltarea orașului nostru. Sunt convins că și stațiile de tratare Nicolae Bălcescu și Salcia vor deveni puncte de atracție, așa cum este acum Stația de Epurare, pentru elevi, profesori și pentru toți cetățenii din municipiul Slatina care vor să afle povestea apei pe care noi o furnizăm. Compania de Apă Olt este parte din fiecare comunitate”, a explicat Cătălin Ușurelu, director general Compania de Apă Olt.

Prin implementarea proiectului „Dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată din județul Olt, în perioada 2014-2020”, Compania de Apă Olt are ca obiectiv îmbunătățirea standardelor de viață și protejarea mediului înconjurător.

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

Pasajul Universității din Craiova, închis pentru efectuarea unor lucrări

Octavia Hantea

Publicat

în

Primăria Municipiului Craiova anunţă închiderea circulaţiei rutiere în Pasajul Universităţii, în vederea executării unor lucrări de reparaţii la instalația de iluminat.

Potrivit reprezentanților Primăriei Craiova, circulația rutieră în Pasajul Universităţii va fi restricționată, în data de 24 aprilie, în intervalul orar 04.00-11.00.

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Arhiva articole

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.