Connect with us

ACTUAL

Revoltător: RMN sau CT decontate de stat, doar în baza unor liste de așteptare pe care sunt deja 4.000 de bolnavi

Publicat

în

Investigațiile tip RMN sau CT continuă să fie o mare problemă pentru asigurații doljeni. În situația în care nu își permit să plătească aceste servicii medicale, cunoscute fiind tarifele destul de piperate, singura soluție este înscrierea pe o listă de așteptare pe care deja sunt trecuți 3.500 sau 4.000 de pacienți, în funcție de clinică.   

Ca în fiecare an, de vină este plafonul alocat clinicilor medicale. Cerințele sunt multe, spun reprezentanții acestor unități, iar sumele pe care statul le decontează nu acoperă cheltuielile pe care o clinică le face cu aceste tipuri de investigații medicale.


Singura soluție este, dacă doljenii au nevoie de astfel de investigatii, să le facă plătind tariful integral.

În ceea ce privește costurile, pentru o regiune a coloanei, de exemplu, investigația tip RMN este plătită cu 480 de lei sau chiar cu 770 de lei, în funcție de clinică și dacă se face cu sau fără substanță de contrast.

Nici pentru efectuarea CT-urilor nu mai sunt locuri disponibile, listele însumând și aici mii de pacienți. Tarifele sunt cuprinse între 180 și 260 de lei „pe elemet” și cresc dacă se utilizează substanță de contrast pentru efectuarea investigației.


Șanse mai mari au doljenii care se confruntă cu afecțiuni oncologice. Sunt fonduri suplimentare în acest sens, dar deja programări se pot face pentru începutul lunii martie la majoritatea clinicilor din Craiova, iar situația se schimbă de la un minut la altul.

„Avem contract cu CAS Dolj, dar nu mai avem plafon. Deja avem o listă cu 3.000 și ceva de pacienți. Va dura luni de zile de acum încolo. Vă luăm datele de contact și vă sunăm noi”, a spus reprezenta uneia dintre clinicile craiovene.

Cam așa se derulează încercările de a programa o persoană, în acest moment, în vederea efectuării unui RMN sau CT decontat de CAS Dolj.

Nu este primul an când pacienții se confruntă cu astfel de situații.

Cei mai mulți dintre cei care au nevoie de astfel de investigații o fac la recomandarea medicului specialist în cazul unor probleme de sănătate care pentru a fi rezolvate depind de efectuarea RMN-ului sau CT-ului. Din acest motiv, doljenii plătesc din buzunar contravaloarea serviciului medical, deși lunar achită contribuția la CAS.

Print Friendly, PDF & Email

ACTUAL

Mai multe străzi din Slatina, fără curent electric

Publicat

în

Consumatorii casnici de pe străzile Ecaterina Teodoroiu, Văilor și Toamnei, din municipiul  Slatina, au rămas în această după-amiază fără curent electric.

Echipele de intervenție se află pe teren pentru remedierea defecțiunilor.

Timpul estimat pentru reluarea alimentării cu energie electrică este ora 22.00.


Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

FOTO: Patru persoane, între care o fetiţă de 4 ani, victimele unui accident rutier produs în judeţul Vâlcea

Publicat

în

Patru persoane, între care un copil în vârstă de 4 ani, au fost rănite, sâmbătă, într-un accident rutier produs în localitatea Câineni din judeţul Vâlcea. 

Potrivit reprezentanţilor ISU Vâlcea, două autoturisme au fost implicate în evenimentul rutier.

“Accident rutier pe DN 7, pe raza localităţii Câineni. Sunt anunțate două autoturisme implicate, patru victime, din care un copil de 4 ani. Pompierii militari intervin cu o ambulanță SMURD, iar SAJ cu două ambulanțe. La eveniment se deplasează și forțe de la Sibiu, respectiv o ambulanță SMURD si una SAJ”, informează ISU Vâlcea.


Reprezentanţii ISU Vâlcea au mai spus că fetița are traumatism facial şi a fost preluată de SMURD Sibiu împreună cu tatăl, care a suferit politraumatisme.

SAJ Sibiu a preluat-o pe mamă, care prezintă o fractură la membru superior drept.

O alta persoană, din cealaltă mașină, a fost evaluată de SMURD Brezoi. Aceasta are excoriații, dar a refuzat transportul la spital.


CITEŞTE ŞI: Gorj: Accident cu şase victime în comuna Drăguţeşti

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

Gorj: Accident cu şase victime în comuna Drăguţeşti

Publicat

în

Șase persoane au ajuns la spital, sâmbătă, în urma unui accident rutier produs în comuna Drăguțești din judeţul Gorj.

Potrivit IPJ Gorj, un tânăr în vârstă de 23 de ani, din municipiul Târgu Jiu, în timp ce conducea un autoturism pe DE 79 Drăguțești, din direcția municipiului Târgu Jiu către orașul Rovinari, ajungând în intersecția cu satul Urechești, a intrat în coliziune cu un autoturism condus în aceeași direcție de către o femeie, de 36 de ani, din municipiul Târgu Jiu.


În urma impactului, autoturismul condus de tânărul de 23 de ani a ricoșat într o autoutilitară condusă din sens opus de un bărbat de 43 de ani, din comuna Drăguțești.

“În urma evenimentului rutier a rezultat rănirea conducătorilor auto de 23 și 36 de ani, precum și a altor patru persoane, pasageri în cele trei autovehicule. Toate persoanele rănite au fost transportate la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale”, anunţă IPJ Gorj.

Şoferii au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.


Poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Arhiva articole

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.