AcasăACTUALRevin radarele fixe. Vor măsura viteza, dar vor detecta şi maşinile fără...

Revin radarele fixe. Vor măsura viteza, dar vor detecta şi maşinile fără ITP

O modificare a Codului Rutier urmează să fie adoptată de Guvernul României și vizează montarea în toată ţara a sute de radare fixe, care vor analiza viteza cu care circulă şoferii şi dacă maşinile au ITP valabil.

Camerele costă 12 milioane de euro și fac parte din demersul instituției pentru a reduce incidentele de circulație cu 25% până în anul 2025.


„Până la finalul lunii ianuarie ne propunem să adoptăm OUG, avem de altfel și reglementarea în abilitarea guvernului de a emite ordonanță pe această componentă. Conducerea agresivă, cu tot ce înseamnă regimul de sancțiuni, vom veni cu un proiect în acest an. Îl avem deja bugetat, de instalare a 600 de camere de monitorizare pe trei artere importante din România.

Mă refer la DN1 – Valea Prahovei, DN 7 – Valea Oltului și A2 – București-Constanța. 400 din cele 600 de camere sunt moderne, au posibilitatea să citească numărul de înmatriculare și să transmită automat în dispecerat dacă nu are certificat, dacă are ITP”, a declarat Ministrul de Interne Lucian Bode.

CITEŞTE ŞI: FOTO&VIDEO | Incendii cauzate de mijloacele de încălzire, la locuinţe din Caracal şi Traian


- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
5,026FaniÎmi place
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri