AcasăACTUALRestaurant din Olt, care şi livra mâncare, închis de autorităţi. Ce au...

Restaurant din Olt, care şi livra mâncare, închis de autorităţi. Ce au găsit inspectorii DSVSA

spot_img

DSVSA Olt a suspendat activitatea unei unităţi de tip catering, din Slatina, din cauza condiţiilor improprii. De asemenea, de la începutul anului au fost aplicate amenzi în valoare de 41.200 de lei mai multor magazine alimentare, restaurante, fast-fooduri şi laboratoare de cofetărie-patiserie. Inspectorii DVSA Olt au găsit mizerie, produse neetichetate corespunzător şi alimente depozitate necorespunzător.

- Publicitate -

De la începutul anului, DSVSA Olt a efectuat 88 de controale , care au urmărit modul în care operatorii din sectorul alimentar autorizaţi/înregistraţi sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor respectă condiţiile sanitare veterinare şi de siguranţa alimentelor referitoare la procesarea alimentelor de origine animală (carne, lapte, produse lactate, peste, ouă) şi nonanimală (produse de panificaţie şi patiserie, legume-fructe), asigurarea trasabilităţii acestora, condiţiile de ambalare, transportul, depozitarea şi comercializarea acestora către consumatorul final.

De asemenea, un restaurant, din Slatina, care livrează mâncare la domiciliu, a fost închis.


„S-au aplicat 5 sancțiuni contravenționale conform H.G. 984/2005, cu modificările și completările ulterioare, în valoare de 41.200 lei și 25 avertismente conform O.G. 2/2001, la magazine alimentare, restaurante, fast-food-uri, laboratoare de cofetărie-patiserie, pentru următoarele tipuri de neconformități constatate : conditii de igiena și depozitare necorespunzătoare ; etichetare necorespunzătoare ; nerespectare program de autocontrol ; produse neetichetate corespunzător ; dosare medicale cu termen depășit ; lipsă monitorizare temperaturi pentru spațiile cu regim termic controlat .

De asemenea, a fost emisă o ordonanță privind suspendarea activităţii din unitățile supuse înregistrării sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor pentru o unitate de tip catering”, transmite DSVSA Olt.

În cazul în care constată nereguli care ar putea pune în pericol sănătatea publică, consumatorii sunt rugaţi să sune la telefonul 0372735838; fax 0249416726 – DSVSA Olt.


CITEŞTE ŞI: Elev bătut de colegi, la un liceu din Vâlcea. Jandarmii au intervenit

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri