Connect with us

ACTUAL

Remus Rădoi, zis Codiţă din Caracal, şi-a făcut televiziune. Reprezintă postul eStrada TV la CNA

Publicat

în

Remus Rădoi, zis Codiţă din Caracal, ajuns în atenţia publică după cazul fetelor răpite şi ucise de Gheroghe Dincă, reprezintă la CNA postul eStrada TV. Canalul şi-a schimbat proprietarul (nu mai e al lui Stelian Fulga) şi punctează, deja, încălcări ale legii pe bandă rulantă.

Fulga (cel cu ceaiurile miraculoase), a vândut postul TV, iar noii proprietari nu au anunţat CNA. Au făcut şi o schimbare de nume (tot fără ştirea CNA). Are şi un alt studio (la fel, postul nu a anunţat CNA, iar când inspectorii au încercat să vadă un vechiul sediu al postului, „ar fi trebuit să aştepte după paznicul care avea cheia”, după cum le-a spus Remus Rădoi).

Controlul la vechiul sediu nu s-a mai făcut, dar CNA anunţă că urmează să aibă loc, relatează paginademedia.ro.


Televiziunea a încasat două amenzi astăzi, de la CNA. Pe de-o parte, au fost sancţionate derapajele legate de vaccin, iar pe de altă parte staţia a fost amendată pentru câteva chestiuni de ordin „birocratic”.

Mai mult, postul este pasibil şi de alte sancţiuni. S-a ajuns la concluzia că eStrada şi-a schimbat proprietarul fără aprobarea Consiliului.

Amenzile primite de la CNA, pe scurt:


– Pentru conţinut, adică emisiunile pe subiectul vaccinării, postul a fost amendat cu 10.000 de lei.

– Pentru că nu a furnizat CNA-ului înregistrările emisiunilor, staţia a mai încasat o amendă, mai mică ce-i drept, de 5.000 de lei.

De asemenea, alte trei aspecte sunt incerte, iar CNA trebuie să stabilească dacă au fost făcute în mod legal:

– Dacă studioul de emisie a fost schimbat în termeni prevăzuţi de lege.

– Dacă numele postului s-a schimbat (în acest moment, pe ecran, pe lângă denunirea eStrada mai apare şi denumirea News România). Nu este clar dacă televiziunea şi-a schimbat numele sau nu. Ca procedură, pentru orice schimbare de grafică, consiliul trebuie să-şi dea acordul.

– Dacă posul emite prin satelit (aşa cum CNA a stabilit când i-a acordat licenţa) sau pe fribra optică (aşa cum reprezentanţii postului au afirmat în faţa CNA). Şi această schimbare necesita aprobarea CNA.

Un aspect de notat ar fi că reprezentantul eStrada la CNA este Remus Rădoi, un personaj despre care presa a scris că ar fi legat de cazul Caracal. La Rădoi ar fi apelat fostul adjunct al IPJ Olt Nicolae Alexe pentru găsirea Alexandrei Măceşanu, potrivit Digi24.ro.

CITEŞTE ŞI: Controversat om de afaceri implicat în Cazul “Caracal”, trimis în judecată pentru conducerea unui autoturism cu permisul suspendat

Oamenii din for au criticat afirmaţiile despre vaccin din emisiunile difuzate:

„Discurs fluviu antivaccin”, a afirmat Mircea Toma cu privire la conţinutul editorial.

Pe de altă parte, şefa CNA a fost categorică în ceea ce priveşte speţa birocratică:

„Se joacă cu noi. Ne trimit materiale incomplete. Ne jucăm de-a şoarecele şi pisica. Noi v-am cerut înregistrările conform legii, tot conform legii trebuie să ne răspundeţi. Pare o lipsă totală de seriozitate”, a spus Cristina Pocora.

eStrada şi-ar fi schimbat numele şi studioul de emisie fără acordul CNA

Pe lângă neregulile de ordin editorial, eStrada TV ar avea probleme de ordin „legal”. Postul a făcut anumite modificări (nume şi sediu), iar CNA-ul trebuie să stabilească dacă s-a respectat legea pe parcursul schimbărilor.

Astfel, postul nu mai este deţinut de Stelian Fulga – omul cunoscut pentru faptul că îşi promova „leacurile miraculoase”. A fost preluat, fără acordul CNA, de Rău Alexandru Riciard.

Sunt nereguli şi în ceea ce priveşte studioul de emisie, despre care există suspiciuni că s-ar fi schimbat tot fără acordul CNA.

În faţa CNA, reprezentantul postului – Remus Rădoi – a susţinut că postul a notificat forul în ceea ce priveşte schimbările. Pe de altă parte, oamenii din forul audiovizual au explicat că oficial – „pe hârtie” – modificările nu s-au făcut.

CITEŞTE ŞI: VIDEO | EXPLOZIE la Uzina de Armament Băbeni din Vâlcea. Mai multe persoane au decedat

Ca procedură, în relaţia dintre CNA şi televiziuni este desemnat un reprezentant legal din partea fiecărui post. Doar respectiva persoană poate notifica şi cere acorduri, în numele postului de la CNA.

Aici problema ar fi legată chiar de acest aspect: cererile către CNA făcute de eStrada TV ar fi venit din partea altei persoane, nu a reprezentatului legal.

Inspectorii CNA urmează să facă control la vechiul studio, din care oficialii postului susţin că se face în cotinuare emisia, deşi redacţia s-a mutat cu totul în altă parte.

Postul se regăseşte în grila RCS-RDS. La eStrada apar nume ca Adriana Bahmuţeanu şi Ovidiu Zara.
CNA i-a luat licenţa, dar Curtea de Apel a anulat decizia

eStrada TV, post închis de Consiliul Naţional al Audiovizualului în octombrie 2019, a revenit după ce a privit aviz favorabil din partea Curţii de Apel. Astfel, şi-a putut recăpăta (temporar) licenţa.

Decizia a venit în decembrie 2020, după ce Curtea de Apel a anulat decizia Consiliului.

Acum se aşteptă decizia definitivă de la Înalta Curte.

Postul a fost amendat cu 10.000 de lei pentru derapaje pe subiectul vaccinului. S-au făcut multe afirmaţii în emisiunile audiate şi au fost prezentate materiale sau bucăţi de emisiuni din străinătate.

Chiar şi în şedinţa CNA s-a intrat într-o polemică pe zona vaccinării.

CITEŞTE ŞI: Tineri din Filiași și Craiova, reținuți după ce au ucis trei căprioare în pădurea din Brănești

Print Friendly, PDF & Email

ACTUAL

FOTO | Ce planuri și vise au copiii și adolescenții care miercuri au participat la manifestările organizate, de Ziua Națională a României, la Craiova

Publicat

în

Ziua Națională a României a fost marcată și în municipiul Craiova, centrul orașului fiind locul în care doljenii au ajuns pentru a participa la ceremonia organizată de către autorități. 

După discursul oficialităților, au avut loc și depuneri de coroane, dar momentul mult așteptat al zilei a fost parada organizată cu responsabilitate, ca în fiecare an.

Nici cei mici nu au lipsit din centrul urbei.


Tancuri, mașini de poliție, câinii salvatori sau mașinile de pompieri, toate acestea au fost în centrul atenției, mii de momente fiind imortalizate de către cei prezenți la ceremonie.

Micuții au vise mărețe. Vor să devină militari, alții pompieri, mulți cred că meseria de polițist sau cea de medic li se potrivește mai bine.

Ei știu că trebuie să învețe bine pentru a-și atinge obiectivele și speră să nu mai fie nevoiți să facă ore online. Le-a fost greu anul trecut și unora le este greu și acum. Au și examene și, evident, emoții.


Unii vor să învețe la liceele din Craiova, alții, cei din clasa a XII-a, vor pleca la facultăți din țară sau de peste hotare, chiar. Nu știu când și dacă vor mai reveni în orașul în care și-au petrecut copilăria și adolescența, dar speră ca lucrurile să se îndrepte. Să li se ofere și tinerilor o șansă, aici, în țara lor!

Parada militară a fost momentul care a marcat finalul manifestărilor organizate la Craiova cu ocazia Zilei de 1 Decembrie.

CITEȘTE ȘI: FOTO REPORTAJ. Cum a fost marcată Ziua Naţională, la Slatina, în condiţii de pandemie

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

VIDEO | Femeie accidentată MORTAL la Filiași

Publicat

în

O femeie îm vârstă de 82 de ani, din orașul Filiași, județul Dolj, a decedat, miercuri, după ce a fost lovită de o mașină. 

Potrivit IPJ Dolj, accidentul a avut loc în orașul Filiași.

„La faţa locului s-au deplasat poliţiştii, care au stabilit că bărbatul în cauză, în timp ce conducea un autoturism, pe Bulevardul Racoțeanu, din Filiași, ar fi accidentat o femeie de 82 de ani, din Filiaşi, care s-ar fi angajat în traversarea drumului public prin loc nepermis. În urma evenimentului rutier, din păcate, femeia a decedat. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcotest, rezultatul fiind negativ”, au precizat reprezentanții IPJ Dolj.


Poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvarşirii infracţiunii de ucidere din culpă iar cercetările sunt continuate pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care s-a produs accidentul.

Totodată a fost dispusă efectuarea unei expertize medico-legale pentru stabilirea cauzei decesului.

CITEȘTE ȘI: Poliţiştii nu mai dau amenzi începând cu 1 decembrie. „Este una dintre formele de protest”


Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

FOTO REPORTAJ. Cum a fost marcată Ziua Naţională, la Slatina, în condiţii de pandemie

Publicat

în

Ziua Naţională a României a fost marcată, miercuri, la Slatina printr-o ceremonie desfăşurată pe Esplanda din zona statuii domnitorului Alexandru Ioan Cuza.

Manifestările s-au desfăşurat sub auspiciile regulilor pandemiei, iar din acest motiv nici nu s-a organizat o defilare a Gărzii de Onoare. Câteva zeci de persoane au asistat la ceremonial.

La eveniment au fost prezenţi preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu, primarul Emil Moţ, deputaţii Marius Iancu, Florin Barbu şi Emil Albotă, dar şi ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu.


Totodată, conducerea româno-americană a Bazei NATO de la Deveselu a fost prezentă.

„Este o zi specială, Ziua Naţională. Le urez tuturor românilor un sincer la mulţi ani, să ne dea Dumnezeu credinţa şi speranţa că vom trece cu bine peste această perioadă grea cu multe încercări, din toate punctele de vedere”, a afirmat preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu.

La rândul său, primarul Emil Moţ şi-a exprimat speranţa că, anul viitor, lucrurile vor putea reveni la normal, iar la ceremonia de Ziua Naţională vor participa cât mai mulţi slătineni.


„Slătinenilor şi românilor de pretudindeni nu pot decât să le transmit la mulţi ani. Este al doilea an în care ţinem această ceremonie în condiţii de pandemie. Sper din tot sufletul ca anul viitor să putem să ne vedem, de 1 Decembrie, la Slatina, cu aproximativ toţi slătinenii. La mulţi ani, dragi slătineni! La mulţi ani, dragi români! La mulţi ani, România!”, a spus primarul.

Oficialităţile au depus coroane de flori la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza.

CITEŞTE ŞI: Poliţiştii nu mai dau amenzi începând cu 1 decembrie. „Este una dintre formele de protest”

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Arhiva articole

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.