AcasăACTUALRecalculare pensii: Peste 1.000 de angajări în sistem

Recalculare pensii: Peste 1.000 de angajări în sistem

spot_img
- Publicitate -

Pe ordinea de zi a ședinței de Guvern se află și un proiect de lege care prevede crearea a 1.000 de noi locuri de muncă în cadrul Casei Naționale de Pensii Publice, având în vedere necesitatea implementării măsurilor legislative care vizează evaluarea și recalcularea pensiilor.

Personalul Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP) va fi suplimentat cu 1000 de posturi, potrivit unei Ordonanțe de Urgență care intră pe ordinea de zi a ședinței de joi a Guvernului.


Măsura este necesară recalculării pensiilor din sistemul public, la casele de pensii fiind prea puțini angajați.

„Neadoptarea acestui act normativ ar duce la imposibilitatea soluționării cererilor de acordare a drepturilor de pensie”, spune Executivul, potrivit România Tv.

800 funcții vor fi din categoria celor cu studii de licență sau echivalentă, iar 200 din categoria celor cu studii liceale, respectiv studii medii liceale, finalizate cu diplomă de bacalaureat. Posturile vor fi pe perioada determinată, până la data de 31 decembrie 2022.


Pentru recalcularea și evaluarea pensiilor este nevoie de realizarea unei baze de date în sistemul informatic integrat al CNPP, în temeiul informațiilor colectate din sursele în format electronic și/ sau letric existente la nivelul caselor teritoriale de pensii respectiv.

CITEȘTE ȘI: Medicii se vor putea pensiona în continuare la vârsta general valabilă

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri